To je případ Olympie Ráječko. Ambiciózní klub z Blanenska před sezonou vyhlásil útok na titul v krajském přeboru, realita je nyní jiná.

Na třetí pozici z minulého ročníku může Olympia prozatím zapomenout. Z nejhoršího je ale, zdá se, venku. O víkendu doma porazila Spartu Brno 2:0 a je osmá. „Jsme na tom dost podobně jako loni, kdy nám nevyšel podzim, ale na jaře jsme udělali skoro třicet bodů. Rozhodně nepanikaříme a pro nás nejde o novou situace,“ pravil přesvědčivě předseda klubu Marcel Mokrý.

Podle něj stojí za ospalým úvodem ročníku především změny v týmu, na které je třeba přivyknout. Do celku přišel trenér Martin Maša a čtyři nové posily. „Trvá, než si vše sedne, jak má. Bylo málo času na to, aby vše zapadlo,“ našel důvody podzimního bodového půstu Mokrý.

Propady týmůKrajský přebor Ráječko: Ze 3. na 8. pozici.
I. A třída Dubňany: ze 4. na 10. pozici
Přímětice: ze 7. na 12. pozici
I. B třída: Moravský Krumlov B: z 8. na 14. pozici
Rájec – Jestřebí: ze 2. na 11. pozici
Charv. N. Ves: ze 4. na 10. pozici.

Přes nevydařený start neskrývá, že celek má stále vysoké ambice. „Nejsme alibisti a před sezonou jsme vyhlásili, že chceme vyhrát. Nejde nám prioritně o postup do divize, ale o ten pocit zvednout nad hlavou trofej. Buď to vyjde, nebo ne. Když ne, nic se neděje a zkusíme to znovu příští rok. Neschováváme se za nějaké fráze,“ podotkl předseda Ráječka.

Ani v Dubňanech hrající skupinu B I. A třídy při pohledu na postavení v tabulce nejásají. Minulou sezonu Baník finišoval na čtvrté pozici, po jedenácti zápasech tohoto ročníku je na desáté příčce. Pro aktuální umístění ale mají v klubu pádnou omluvu. „Z osmnácti hráčů je osm zraněných. Podobnou marodku jsem ještě nezažil. Je taková nouze, že hraje v podstatě každý, kdo má ruce. Smůla se nám lepí na paty. Nemáme zdravého útočníka a bez toho hrát nemůžeme,“ prohlásil trenér Dubňan Milan Bidmon.

12. kolo Fortuna národní ligy mezi Zbrojovkou Brno a Baníkem Sokolov.
Doma opět bez gólu. Zbrojovka na čelo druhé ligy ztrácí už devět bodů

O víkendu nicméně jeho svěřenci poprvé dopřáli fanouškům radost z domácí výhry. První tříbodový zisk z vlastního hřiště přitom vytěžili proti favorizované rezervě Vyškova, kterou porazili 2:1 a která pravidelně patří mezi přední týmy soutěže. „Určitě je to pro nás psychická podpora. Hlavně, ať už je zima a my se dáme do kupy,“ uzavřel Bidmon.