Konečný výsledek netěšil domácí tým ani hosty. Remíza totiž neudělala radost nikomu. Starý Poddvorov potřeboval po předchozí ztrátě s Miloticemi nutně bodovat, Veselí si chtělo před finále krajského poháru FAČR zvednout sebevědomí. Středeční utkání však skončilo stejně jako na podzim nechtěnou dělbou bodů. „Pokud doma dáme čtyři góly, tak bychom měli vyhrát. Bohužel jsme si nechali dát laciné branky," uvedl kouč Starého Poddvorova.

Dvanáctý tým nejnižší krajské soutěže přitom nezačal proti okresnímu rivalovi špatně. Domácí přečkali úvodní šanci Polláka, a pak několikrát zahrozili. Hlavička stopera Brablce ještě v brance neskončila, ale po Homolově přihrávce a Bařinově chytrém lobu už Starý Poddvorov vedl.

Veselí bylo fotbalovější a postupem času i aktivnější a nebezpečnější. Vyrovnání se hosté dočkali ve 23. minutě, kdy se z trestného kopu obránce Marek Spazier. Domácí gólman Mašina překvapivě po nepříliš prudké střele vůbec nešel.

Někteří fanoušci Mašinovi vyčítali i druhou branku Veselí, ale proti prudké ráně Polláka byl robustní brankář bez šance. „Mašinovi zápas nevyšel. Martin měl něco chytnout, ale vina není pouze v něm," řekl Horák.

Finalista krajského poháru mohl v závěru první půle ještě zvýšit, ale se střelu Matušky si Mašina poradil a průnik Radmila zastavil před brankovou čarou obětavým zákrokem bek Krupica. „První půle byla z naší strany horší, soupeř nás totiž ve středu hřiště přehrával," uvedl Horák.

Domácím pomohla až poločasová přestávka. Hned po ní totiž využil nepozornosti hostující obrany kanonýr Homola, který vyrovnal na 2:2. Starý Poddvorov se ovšem z nerozhodného stavu dlouho neradoval. Po nedůrazném odkopu vrátil vedení na stranu Veselí tečovanou stelou Hrbek.

To však nebylo zdaleka vše. Přestřelka pokračovala i v dalších minutách. Po centru Sejáka ze strany povedenou hlavičkou vyrovnal nekrytý Homola. Pak měli šance Veselané, kteří zkoušeli nejistého Mašinu překonat i střelami z dálky, i domácí. Novák ale v jasné šanci selhal.

Do vedení dostal Poddvorov až Bařina, který se trefil po dlouhém nákopu Cupala a hlavičce dobře hrajícího Kašíka. „Kluci makali, bojovali, šli na dno. Dali i pěkné branky. Bohužel na výhru to nestačilo. Ale pro nestranného diváka se hrál určitě zajímavý fotbal," pravil Horák.

Domácí tým si ale nechal vítězství vzít, když další parádní ranou vyrovnal Polách na konečných 4:4. „Ke gólmanům už se nevyjadřuji, protože to nemá smysl. Dát venku čtyři góly a nevyhrát, to se jen tak nevidí," kroutil hlavou hostující trenér Jan Ševela. Bývalého brankáře ztráta dvou bodů mrzela. „Osmdesát procent času jsme měli hru pod kontrolou, soupeře jsme technickou hrou přehrávali. Naopak Poddvorov hrozil pouze ze standardních situací," řekl Ševela.

Jeho tým na jaře baví diváky atraktivním fotbalem. I ve Starém Poddvorově se Veselí představilo ve výborném světle. „Mladé kluky fotbal baví a chtějí ho hrát, což je na nich vidět. Hrajeme v pohybu, na jeden dotek. Docela dobře se na to dívá. I dneska museli být diváci spokojení. Osm gólů se jen tak nevidí," prohlásil Ševela.

Ten si těsně po utkání uvědomoval, v jak složité je Starý Poddvorov situaci. „Domácím remíza nepomohla a musí bojovat dál," řekl Ševela.

Zatímco Veselí hraje ve zbytku sezony pouze o čest, Starý Poddvorov čeká tuhý boj o záchranu nejnižší krajské soutěže. Celek z Hodonínska ovšem nemá situaci pár kole před koncem soutěže ve svých rukou. „Naděje umírá poslední, ale záchrana už je pouze v oblasti teorie. Nejhorší je, že jsme měli na to, abychom se v klidu udrželi. Na jaře jsme nehráli špatně, bohužel jsme hlavně domácí zápasy nezvládli," dodal Horák.

Starý Poddvorov – FC Veselí nad Moravou 4:4 (1:2)

Branky: 12. a 82. Pavel Bařina, 46. a 57. Radek Homola – 23. Marek Spazier, 31. Adam Pollák, 48. Nikola Hrbek, 86. Radek Polách

Rozhodčí: Tichánek – I. Zima, Vajdík

Žlutá karta: Polách (FC Veselí)

Diváci: 130

Starý Poddvorov: Mašina – Seják, Cupal, Brablc, Krupica – Kašík, O. Žurovec (86. O.Veselský), R. Žurovec (71. Sobotka), Bařina – Homola, Novák.

FC Veselí: Bančák – Smištík, Nygrýn, L. Prajza, M. Spazier – Hrbek, Matuška, Polách (87. Zelinka), Radmil, Janík (79. Fránek) – Pollák.

Další středeční výsledek: Milotice – Hustopeče 2:1

Více v pátečním vydání Hodonínského deníku