Pro domácí příznivce to nebyl hezký pohled. Vracovští se v létě těšili na historickou divizní sezonu, po čtyřech měsících by se ale nejraději vrátili zpět do kraje. Poslední dvě porážky kousali jen těžce. I když skupinka těch nejhlučnějších příznivců se i po dalším debaklu náramně bavila. Vedení, realizačnímu týmu ani hráčům však do zpěvu nebylo. Vracov čeká po dlouhé době těžká zima…

„Pokud chceme hrát v divizi na určité úrovni, musí přijít změny," uvědomuje si trenér Vracova Karel Lejsal. Tomu proti favorizované Třebíči scházelo hned sedm stabilních hráčů. Dres nováčka v sobotu z různých důvodů nenavlékli Procházka, Kotásek, Krupica, Beck, Lejsal, Zýbal a Žurovec. „Chybí nám spousta hráčů. Proti první Třebíči jsme to měli hodně složité," řekl Lejsal.

Ten poslal do branky Miroslava Buzaye. Zálešákův náhradník držel čisté konto pouze osmnáct minut. Pak Mička našel v pokutovém území soupeře osamoceného Ivana Čermáka, který parádní ranou pod břevno poslal hosty do vedení.

Druhý úder zasadil odevzdanému Vracovu Podzemský. Bývalý hráč Znojma se trefil po načechraném centru výtečně hrajícího Ivana Čermáka. Levý záložník Třebíče byl v sobotu k nezastavení. Ve 29. minutě zvyšoval Čermák chytrým lobem na 3:0. Nešťastný gólman Buzay si na míč sice sáhl, ale další brance nezabránil.

V závěru prvního poločase se dokázal prosadit ještě Mička.

Třebíč mohla dát v úvodní části více branek, obránce Svoboda ale mířil z dobré pozice mimo a Ivana Čermáka vychytal v nájezdu domácí brankář.

Hosté po změně stran polevili. Přesto si vytvořili několik vyložených příležitostí. Čermák nedokázal zblízka trefit vracovskou branku. Mimo pálil i Podzemský.

Byl to právě hráč s číslem šest na zádech, kdo v 75. minutě vstřelil pátou branku Třebíče. Výhru Horáckého fotbalového klubu pečetil střídající Válek, který si pohrál s domácí obranou i brankářem Buzayem a zblízka pohodlně poslal míč do prázdné branky.

Vracov si za celé utkání pořádnou šanci nevypracoval. Trochu vzruchu přinesl na trávník až střídající brankář Zálešák. Ten nastoupil na hrot místo Lopraise. Slabá Zálešákova střela ale nemohla brankáře Zrzavého ohrozit.

„Je to naprosto zasloužená porážka. Vím, že spousta kluků nastoupila se sebezapřením a se zdravotními problémy. Takto se ale hrát fotbal nedá. Někteří hráči byli až příliš odevzdaní. Dostali jsme góly po hrubých chybách zkušených hráčů," pronesl Lejsal.

Třebíč se na svoji letošní jedenáctou výhru ani moc nenadřela. „Určitě jsme čekali těžší zápas. Soupeř zlobil pouze do úvodní branky. Pak už to mělo s fotbalem málo společného. Za rozhodnutého stavu jsme si vedení hlídali. Byla to jen otázka výše skóre," uvedl asistent hostujícího trenéra Miloslav Loucký.

Toho těšily především hezké branky. „Dali jsme výstavní góly. Určitě by se neztratily ani v nějakých televizních soutěžích," usmíval se Loucký.

Třebíč přezimuje na čele divize D. Nic na tom nezmění ani dohrávka 12. kola, ve které tým z Vysočiny zajíždí do Napajedel. „Jsme spokojení. Ještě ale není nic hotovo. Máme před sebou ještě patnáct zápasů. První místo ale chceme udržet," dodal Loucký.

Vracov bude mít na jaře opačné starosti.

Divize D, 16. kolo 

FC Vracov – HFK Třebíč 0:6 (0:4)

Branky: 19. a 29. Ivan Čermák, 23. a 75. Podzemský. 39. Mička, 86. Válek

Rozhodčí: Mikyska – Nejezchleb, Hlubinka (Strouhal)

Žlutá karta: Andrejič (Třebíč)

Diváci: 87

Vracov: Buzay – Kudlík, Vybíral, Šenk, Pavlas (46. Kozák) – Březina, Šmahaj, Presl, Eliáš – Loprais (82. Zálešák), Mezihorák.

Třebíč: Zrzavý – Svoboda (46. Ustohal), Komínek, Havránek, Chalupa – Herc, P. Čermák (46. Válek), Mička, Podzemský, I. Čermák – Andrejič (64. Benda)