Jeden z aspirantů na postup do MSFL znovu doplatil na chyby a nepozornost v defenzivní fázi. „Samozřejmě je to špatný výsledek. Musíme se zamyslet nad tím, proč jsme venku znovu ztratili dobře rozehraný zápas. Důležité bude, abychom koncentraci udrželi po celých devadesát minut a vyvarovali se hrubek, které takové zápasy rozhodují," uvedl hodonínský trenér František Komňacký.

Známý kouč vsadil na Vysočině na stejnou sestavu, která bez problémů zvládla středeční duel s Tasovicemi. Místo zraněného brankáře Petráše opět nastoupil mladý gólman Kokeš, ve stoperské dvojici místo Slováka Hyži se objevil Hynek Maršálek.

Jihomoravané byli v úvodní části lepší, ale svoji herní převahu dokázali zužitkovat až v závěru prvního poločasu. „Zápas se hodně podobal tomu ve Ždírci, kde jsme taky v prvním poločase hráli lépe a disciplinovaněji než po přestávce. Domácí jsme nepouštěli do tlaku ani šancí," řekl Komňacký.

Hosty poslal do vedení Lukáš Pavlačka, který se prosadil ve 45. minutě. Polná držela se soupeřem krok, ale nijak nebezpečná nebyla. „V kabině jsme si samozřejmě řekli, že zápas musíme odbojovat až do konce. I ve druhé půli jsme chtěli hrát stejně důsledně a obětavě jako tu první půlku, což se nám nepodařilo a během pětadvaceti minut jsme inkasovali tři branky," prohlásil Komňacký.

„Domácí prohrávali, a tak museli hrát dopředu. Hráči Polné zvýšili úsilí, my jsme jim však vlastními chybami k brankám dopomohli," přidal třiašedesátile­tý kouč.

Vyrovnání zařídil ve 49. minutě Jakub Holub, obrat dokonal Daniel Kavka, který proměnil pokutový kop. Aby toho nebylo málo, dal si v 69. minutě hostující stoper Radomír Víšek vlastní gól. „Za nepříznivého stavu jsme chtěli se zápasem ještě něco udělat, bohužel to byla z naší strany taková křeč. Jasných gólových šancí jsme měli málo," přiznal Komňacký, který ocenil výkon domácího týmu.

„Polná předtím pohrála doma s Bystřicí, takže na jejich hráčích byla vidět velká vůle a chuť poslední nevydařený výsledem napravit. Určitě to byl tým, který bude hrát v horní polovině tabulky," míní Komňacký.

„Polná má v sestavě několik velmi kvalitních hráčů. Ať už zkušených v obraně nebo šikovných v záložní řadě. Pohyblivost a individuální technika domácích hráčů nám ve středu hřiště dělaly problémy," dodal známý trenér.

Hodonín se po deseti dnech znovu představí v domácím prostředí. Slovácký celek vyzve na stadionu U Červených domků Rosice, které se po dvou nečekaných porážkách propadly do středu tabulky. Atraktivní duel začíná v šestnáct hodin.

Slavoj TKZ Polná – FK Hodonín 3:1 (0:1)

Branky: 49 Jakub Holub, 53. Daniel Kavka z penalty, 69. Radomír Víšek vlastní – 45. Lukáš Pavlačka. Rozhodčí: Mikula – Tomanec, Polášek (Prokeš). Žluté karty: Urbánek – Šefčík, Švrček. Diváci: 305.

Polná: Skočdopole – Bambula, Kučera, Fadrný, Caha – J. Holub (65. Kubec), Pražák, Jan Urbánek (91. Klíma), Kavka (83. Jakub Urbánek) – Benda, Válek.

Hodonín: Kokeš – Novotný, Víšek, H. Maršálek, Šefčík – Hesek – Šturma, Švrček, Polách, Reška (81. Petrucha) – Pavlačka.