Teprve sedmnáctiletý dorostenec si na pátečním tréninku přetrhl křížový vaz a od fotbalu si minimálně do konce roku odpočine. „Pro něj je to velká sportovní tragédie, pro nás další obrovská ztráta,“ lituje veselský kouč Hrotek.

Zkušený trenér v sobotním zápase proti Gbelům postrádal hned šest hráčů kádru. Kromě zraněného Šebesty týmu scházeli také dovolenkáři Motyčka, Smějsa, Prajza, Valenta a Radmil.

Nejen proto Hrotek společně s manažerem Lubomírem Reichsfeldem dál intenzivně shánějí posily. Ve hře stále zůstává příchod Štefánka ze sousední Blatnice, Veselané touží i vracovském brankáři Merklovi, který proti Gbelám odchytal sedmdesát minut a na zbytek zápasu pustil do branky Malíka.

Hrstka diváků viděla oboustranně uvolněný fotbal s brankami, zajímavý momenty i šancemi. Hosté ze Slovenska sice byli lepší na míči, ve finální fázi a v zakončení ale nebyli přesní. Do vedení šli po brance Jocha domácí. Vedení Veselí po změně stran stran navýšil dorostenec Suchánek. Gbely se nevzdaly a rušné utkání zdramatizovaly.

Poslední slovo měl však Joch, který zajistil nováčkovi jihomoravského krajského přeboru další výhru v letní přípravě. „I bez poloviny týmu jsme podali dobrý výkon. I když se hrál celkem bezstarostný fotbal, vyhráli jsme asi zaslouženě,“ dodal Hrotek.

FC Veselí nad Moravou – Nafta Gbely 3:2 (1:0)

Branky Veselí: David Joch 2, Suchánek.