Rohateckého kouče Marka Antoše poslední minuty dopálily. „Vytáčí mě to doběla. Nenechám to jenom tak. Určitě si o tom s hráči promluvíme,“ zlobil se na nedůsledné svěřence cestou do kabiny.

Slavoj si sice na zimním turnaji v Dubňanech připsal první výhru, pět vstřelených branek ale zastínil nepovedený závěr. „Za jakéhokoliv stavu a proti jakémukoliv soupeři musíme vždy hrát od začátku až do konce. Místo toho, abychom Hovorany dorazili a porazili je rozdílem několika tříd, v závěru se nesoustředíme na hru a zbytečně inkasujeme laciné branky. Výsledek přitom měl být dvojciferný,“ říká Antoš.

Jeho tým na hřišti od začátku dominoval a soupeře z první B třídy přehrával. Favorita poslal do vedení mladík Šimánek, druhý gól přidal ve 33. minutě Salajka a na poločasových 3:0 upravil znovu Šimánek.

Slavoj měl i po změně stran navrch a svoji převahu vyjádřil dalšími brankami. Gólmana Doležala překonali Ruszkowski s Konečným. Rohatec za rozhodnutého stavu 5:0 zahodil spoustu dalších vyložených šancí, středopolař Vanda povedenou ranou orazítkoval tyč.

Hovorany velký odpor nekladly, přesto se v závěru nečekaně probudily. Varování přinesla trefa veterána Zemánka, který se trefil po rohu Hudce. Pak snížil Knoflíček a gólový účet završil parádní střelou Zemánek. „Výsledek je nakonec přijatelný, ale hra v žádném případě nebyla dobrá. Nedaří se nám ve středu hřiště, nedokážeme si pořádně přihrát, vpředu nepodržíme balon. Teď nás čeká soustředění na Littneru a já věřím, že tam na nedostatcích zapracujeme,“ prohlásil záložník Hovoran Jaromír Hudec, jenž se do mateřského oddílu vrátil z divizního Bzence.

V úvodním zápase třetího kola domácí Dubňany zvítězily nad slovenským Mokrým Hájem 2:0. O branky Baníku se podělili Filip Koryčánek s Danem Juřicou. „Byl to náš nejhorší zápas na turnaji,“ poznamenal dubňanský trenér Milan Bidmon.
Domácí kouč o víkendu postrádal brankáře Myšáka, kapitána Pochylého, Krejčiříka i mladíka Nogu, Bidmona a Chaloupku. Možná i proto se Dubňany na třetí výhru pořádně nadřely. „Soupeř byl hlavně v prvním poločase fotbalovější a běhavější, přehrál nás ve středu hřiště. Paradoxně si ale nevytvořil žádnou vyloženou šanci,“ uvedl Bidmon.

Domácí tým byl v koncovce efektivnější. Kanonýr Koryčánek ve 33. minutě vystihl nepřesnou přihrávku soupeře a otevřel skóre. Jinak dubňanští fotbalisté příliš nebezpeční nebyli. „První poločas byl z naší strany katastrofální. Hráči už myšlenkami byli asi na večerním plese. Hráli jsme bez nasazení, pohybu,“ láteřil Bidmon.

Hráči Baníku se po přestávce zvedli a srovnali hru. „Druhá půle byla z naší strany daleko lepší,“ souhlasil Bidmon.

Navýšit vedení mohli Koryčánek se Soldánem, pojistku ale přidal až v poslední minutě Juřica, který dostal balon do sítě po centru Korduly.
V nedělním souboji dvou dosud neporažených týmů měly navrch Koryčany, které přehrály Milotice 5:2. Celek z Uherskohradišťska rušný duel rozhodl čtyřmi brankami v prvním poločase. Lídr jihomoravské krajské první B třídy se snažil zápas zdramatizovat, ale na soupeře tentokrát neměl. Porážku mírnili branky Šifela a Zajíce.
V závěrečném utkání třetího kola Osvětimany podlehly Gbelům 2:4. Duel patřil pouze dvěma střelcům. Za poražené dvakrát skóroval Ondřej Zýbal, všechny trefy slovenského týmu obstaral útočník Nemec. 

Zimní turnaj Dubňany 2017

Výsledky 3. kola: Dubňany - Mokrý Háj 2:0 (1:0), 33. Filip Koryčánek, 90. Dan Juřica. Hovorany – Rohatec 3:5 (0:3), 86. a 89. Miroslav Zemánek, 88. Marek Knoflíček – 20. a 40. David Šimánek, 33. Lukáš Salajka, 58. Adam Ruszkowski, 80. Filip Konečný. Koryčany - Milotice 5:2 (4:1), Michael Hubr 2, Filip Hanák, Petr Posolda, D. Pajgr – Radek Šifel, Radek Zají. Osvětimany - Gbely 2:4 (0:1), Ondřej Zýbal 2 – D. Nemec 4

Tabulka po 3. kole:
1. Koryčany 3 3 0 0 14:3 9
2. Dubňany 3 3 0 0 9:2 9
3. Milotice 3 2 0 1 13:8 6
4. Gbely 3 2 0 1 7:6 6
5. Rohatec 3 1 1 1 7:6 4
6. Osvětimany 3 0 1 2 2:10 1
7. Mokrý Háj 3 0 0 3 1:7 0
8. Hovorany 3 0 0 3 6:17 0