Jedenašedesátiletý trenér oslovil několik fotbalistů 
z okolních klubů, do přípravy se však zapojil pouze útočník Moravan Matěj Otáhal, který to v Ratíškovicích zkoušel již 
v létě, ale nakonec zůstal ve Slavoji. Teď by si vyšší soutěž rád zahrál.

Další posily jsou 
v nedohlednu. „Chtěli jsme některé mladé kluky z Hodonína, ti však nakonec dali přednost Mutěnicím, za které chce dál hrát i náš Lukáš Koplík," říká Kopl.

Z Rakouska se domů vrátil mladý střelec Jakub Bábíček, který by společně s Tomášem Vacenovským a zmiňovaným Otáhalem měli vytvořit obávanou ofenzivní trojici.

Další posty už ale tolik pokryté nejsou. Kariéru ze zdravotních důvodů ukončil stoper Milan Koplík, hostování skončilo brankářům Doležalovi s Kratochvílou i rohateckému záložníkovi Kolaříkovi.

Dlouhodobě mimo hru jsou Marek Kadlčík, Tomáš Kotásek, Tomáš Voříšek, Petr Macek, přípravu nezahájil ani Radim Kopl. „Na podzim jsme měli obrovskou marodku, ani teď to není o mnoho lepší," posteskl si Kopl.

I když Ratíškovice v první polovině sezony získaly slušných čtyřiadvacet bodů, na postup nemyslí. „První A třída je pro náš tým ideální," tvrdí kouč Baníku.

Celek z Hodonínska zahájil neoblíbený zimní dril v sobotu 9. ledna. Hráči Baníku se budou připravovat výhradně v domácím prostředí, trénovat budou na stadionu a v jeho okolí třikrát týdně.

Letos se Ratíškovice nezúčastní ani zimního turnaje 
v sousedních Dubňanech, zahálet ale nebudou. „Rozhodli jsme se pro jiný typ přípravy. Máme domluveno sedm přípravných zápasů. Věříme, že některé z nich odehrajeme i doma na přírodní trávě," dodal Kopl.

Jarní odvety zahájí ratíškovický Baník derby 
s Dubňany.