Na těsné výhře 3:2 měli velkou zásluhu stoper David Šimánek se záložníkem Tomášem Varmužou. Vysoký zadák RSM proměnil dva pokutové kopy, Varmuža se zase blýskl parádně zahraným trestným kopem. Pochvalu ale zaslouží i další hráči slováckého oddílu, protože mladí Jihomoravané byli v domácím prostředí lepší a vyhráli zcela po zásluze.

„Ofenzivní část se nám začíná dařit. Na útoku v trénincích pořád pracujeme. Jsem rád, že jsme v posledních dvou zápasech dali sedm branek a do tabulky si připsali šest bodů," uvedl hodonínský kouč Igor Matůšek.

Jeho tým poprvé zahrozil v 11. minutě. Kapitán Chaloupka pálil po Šimánkově vysunutí pouze do břevna. Dorážející záložník Konečný pak nedokázal dopravit balon do odkryté branky.

Chaloupka byl v úvodní půlhodině hodně nebezpečný. Další šance domácího forvarda skončila mimo.

Slibné příležitosti měl v prvním poločase i Hlučín. Útočník Grossmann ale nejprve špatně trefil v jasné šanci balon a pak po další přesné přihrávce nedokázal zpracovat míč v pokutovém území soupeře.

Konstrukce branky pomohla v úvodní části i Hodonínu. Po standardní situaci hlavičkoval hostující Matuška do břevna.

Do kabin šli ale s těsným náskokem hráči RSM. Massaniec fauloval Nogu a hlavní rozhodčí Bartoň nařídil pokutový kop, který proměnil stoper Šimánek.

Slovácký celek mohl na začátku druhé půle přidat další gól, ale Bimon nedokázal v samostatném úniku na hostujícího gólmana Krumpholze vyzrát. A tak přišel trest. Po zaváhání domácí stoperské dvojice s přehledem vyrovnal Fuciman.

V 65. minutě ale Hodonín opět vedl. Z precizně zahraného trestného kopu se i za pomoci teče protihráče a pravé tyče prosadil domácí Varmuža. „Byla to nádherná trefa," vysekl šikovnému mladíkovi poklonu Matůšek.

Hodonínští dorostenci vzápětí dokázali skórovat ještě jednou. Hostující brankář Krumpholz fauloval v pokutovém území střídajícího Lučana a hlavní arbitr podruhé ukázal na bílý puntík. I když gólman Hlučína vystihl směr střely, rána Šimánka skončila v síti.

Hlučín vrhl za nepříznivého stavu všechnu sílu do útoku. Hostující kouč drozd poslal na hrot dalšího útočníka. Kontaktní branka Grossmana však přišla pozdě.

„Odehráli jsme dobré utkání. Soupeře jsme k ničemu vážnému nepustili. Škoda toho vyrovnávacího gólu. Stopeři byli daleko od sebe. Jinak jsme vzadu hráli slušně. Kluci bojovali, chtěli vyhrát. Za přístup i předvedenou hru jsem jim poděkoval," pronesl Matůšek.

Zato hostující trenér nebyl po další porážce spokojený. „Zápas se mi těžko hodnotí, protože na jaře nepředvádíme takové výkony jako na podzim. Jsem zklamaný ze hry i výsledku. Druhá půle sice nebyla tak špatná, ale bohužel v době, kdy jsme se dostávali do tlaku, jsme z trestného kopu inkasovali druhý gól," uvedl kouč Hlučína Peter Drozd.

Jednačtyřicetiletý trenér hrál za Ostravu, Hradec Králové, Žilinu a Kladno. V lize nastoupil ve 173 utkáních a dal devět gólů. V evropských pohárech nastoupil ve čtyřech zápasech. S Baníkem získal v roce 2004 mistrovský titul. V současnosti se Drozd věnuje na severu Moravany práci s mládeží.

Moravskoslezská liga dorostu, 33. kolo:

RSM Hodonín U17 – FC Hlučín 3:2 (1:0)

Branky: 34. z penalty a 67. z penalty David Šimánek, 65. Tomáš Varmuža – 55. Bartoloměj Fuciman, 80. Dominik Grossmann.

Rozhodčí: Bartoň – P. Blažek, Čápek

Žlutá karta: Krivčík (Hlučín)

Diváci: 20

Hodonín U17: Sova – Juřica, Šimánek, Válek, Klečka (60. Bílek) – Konečný (51. Lučan), Noga, Hodononský, Varmuža, Bidmon (73. Michalica) – Chaloupka.

Hlučín U17: Krumpholz – Pastorek, Rychnovský, Matuška (71. Kamenár), Lesniak – Kaleta (73. Horváth), Niemczyk, Massaniec, Krivčík – Fuciman, Grossmann.