„Výsledek je lepší než výkon. Předvedená hra byla hlavně v prvním poločase špatná. Jsem rád, že jsme se po přestávce zvedli a zvítězili. Body z Kyjova jsou cenné,“ řekl hostující trenér Milan Bidmon.

I když Dubňany měly s sebou náhradníky, začaly v Kyjově v deseti, neboť stoper Janík přijel na městský stadion se zpožděním a do hry šel až ve 12. minutě. „Čekali jsme Janíka. Jeho manželka byla ve škola, takže musel hlídat. Začali jsme bez něj, naštěstí jsme to ustáli. Věděli jsme, že je na cestě. Tento tah nám vyšel,“ uvedl Bidmon.

Hosté krátké oslabení zvládli, i když v úvodní čtvrthodině přečkali vyloženou šanci soupeře.
Bartoň po parádní přihrávce obránce Michal Dulovocze obešel i brankáře Myšáka, ale v těžké pozici zakončoval vedle.
Baníku to v první půli nešlo. Dubňanům se nedařila kombinace, hostujícímu mužstvu scházel lepší pohyb a větší zápal. Domácí měli navrch a častěji se dostávali do zakončení. Po akci Klimeše střílel kapitán Riedl. Jeho nepříliš prudkou střelu ale Myšák vyrazil na roh.

Kyjovský kulturista Pavel Forman na letošní mistrovství České republiky opanoval kategorii masters a následně se mezi veterány od čtyřiceti do devětačtyřiceti let stal absolutním vítězem.
Dieta dělá s psychikou divy, tvrdí republikový šampion v kulturistice Forman

Kyjov dál okresního rivala zlobil. Pohyblivý Klimeš střílel po další pohledné akci nad. Dubňany v úvodní části příliš nebezpečné nebyly. Hosté před přestávkou zahrozili pouze ojediněle. Přečíslení Baníku zakončil Chaloupka. Jeho střelu vyrazil brankář Měchura. Vzápětí střílel po Soldánově přihrávce mladý dubňanský středopolař znovu, ale pokus šel z osmnácti metrů hodně vedle.

Na druhé straně si Myšák, jenž dostal přednost před parťákem Novotným, bravurně poradil s šancí Klimeše.
Kyjov se v závěru první půle po zákroku Hlaváče na Michala Dulovcze dožadoval odpískání penalty, rozhodčí Štipčák ovšem viděl situaci jinak a nechal pokračovat ve hře. Soupeři jsme v první půli povolili hodně. Kdyby nám dal tři góly, bylo by asi rozhodnuto,“ tuší Bidmon.
Kyjov lépe vstoupil i do druhého poločasu. Klimešova sražená střela skončila na tyči Myšákovy svatyně. Po rohu zase hlavičkoval Bartoň, ale zkušený gólman Baníku byl na místě. Další příležitost měl Vajdík, ale skóre se nezměnilo.

Dubňany zahrozily Krečiříkem, ale dvě nuly svítily na tabuli dál. Čekání na gól utnul až Martin Dufek. Zkušený kyjovský forvard se trefil hlavou po centru Kuchaře. Balon se za bezmocného Myšáka odrazil od tyče.

Kyjovští se však z vedení dlouho neradovali. Hosté odpověděli stejnou zbraní. Centr krajního beka Klečky usměrnil za Měchuru neobsazený kapitán Sviták. Vzápětí Baník udeřil po další standardní situaci. Po centru střídajícího Bidmona a přiťuknutí stopera Hlaváče poslal míč do sítě Chaloupka.
Kyjov mohl výsledek srovnat, ale Michal v jasné šanci selhal. V nastaveném čase přišel trest. Kanonýr Koryčánek po přihrávce ze strany zvýšil na 3:1 a sobotní derby definitivně rozhodl. „Z výsledku jsem samozřejmě zklamaný. Měli jsme na to, abychom získali nějaké body. Po prvním poločase jsme měli vést minimálně 2:0. Gól jsme však dali až ve druhé půli. Po něm jsme ale paradoxně přestali hrát, čehož soupeř využil. Hosté nebyli lepší, ale efektivnější,“ uvedl domácí trenér Miroslav Čada.

Jeho tým zakončí letošní sezonu v pátek ve Vyškově, Dubňany hostí v sobotu dopoledne Dražovice. Utkání se kvůli rekonstrukci hlavního hřiště znovu hraje na umělé trávě.

I. A třída skupina B, 25. kolo 
FC Kyjov 1919 – FK Baník Dubňany 1:3 (0:0)
Branky: 71. Martin Dufek – 73. Dušan Sviták, 76. Filip Chaloupka, 90+1 Filip Koryčánek
Rozhodčí: Štipčák – Vondryska, Vajdík (Chromek)
Žluté karty: Čada, M. Dulovecz – Janík, Juřica, Bidmon
Diváci: 100
Kyjov: Měchura – Kůřil, Čada, M. Dulovecz, T. Dulovecz (79. Macháček)– Kuchař, Bartoň, Vajdík (55. Svoboda), Riedl – Dufek, Klimeš.
Dubňany: Myšák – Klečka, Janík, Hlaváč, Válek (50. Juřica) – Sviták, Silný (61. Bidmon),Chaloupka (90. Kotásek), Krejčiřík (79. Kordula) – Koryčánek, Soldán (90+2 Novotný)