Baníku vystřelil postup střídající Jakub Jankovič. „Byli jsme lepším mančaftem, ale zápas jsme si sami zkomplikovali hrubými a zbytečnými fauly Klečky,“ lituje hostující trenér Milan Bidmon.

Dubňany přijely do Valtic bez mazáků Janíka, Pochylého a útočníka Soldána. Jediným nováčkem v týmu je brankář Zeman. Bývalý gólman Bzence a Blatnice si na Břeclavsku odbyl soutěžní premiéru v novém klubu.

Čtyřiadvacetiletý Zeman nezklamal, za góly nemohl. Hostující brankář poprvé inkasoval v 6. minutě, kdy Ryšavý po standardní situaci srovnal na 1:1. Na druhé straně otevřel skóre krajní bek Juřica, který se hlavou trefil po centru Krejčiříka.

Dubňany měly v první půli herně navrch, v zakončení ale nebyli hostující hráči přesní. Neujaly se střely Krejčiříka, Chaloupky ani Bidmona. Hosty podruhé v zápase poslal do vedení až Noga, který si ve 39. minutě vzal míč, prokličkoval až před gólmana Klepáčka a balon uklidil do sítě. „První poločas byl z naší strany celkem slušný. Po přestávce jsme sice byli dobří na baloně, ale branku soupeře jsme téměř neohrozili,“ uvedl Bidmon.

Hosté se ve velkém vedru ukolébali a přestali běhat, čehož snaživí valtičtí fotbalisté využili k vyrovnání. Po zbytečném faulu Klečky udeřil Kabrhel.

Jelikož výsledek 2:2 neurčil vítěze, přišly na řadu pokutové kopy. V nich byli hosté stoprocentní. Klepáčka postupně překonali Hlaváč, Sviták, Krejčiřík, Noga a Jankovič. To Valtice jednou neuspěly a svoji pohárovou cestu ukončily už ve druhém předkole.

Dubňany se těší na souboj s posledním finalistou z Rousínova. „Bude to pro nás další ostrý test před mistrovskými boji,“ upozorňuje Bidmon.

2. předkolo Krajského poháru JmkFS:

FK Valtice – FK Baník Dubňany 2:2 (1:2), na penalty 3:5

Branky: 6. Ivan Ryšavý, 54. Ondřej Kabrhel - 4. Dan Juřica, 39. Lukáš Noga. Rozhodčí: Kulíšek – Pátek, Válek. Diváci: 80.