Klíčová chvíle zajímavého utkání přišla po hodině hry. Hostující útočník Masaryk parádní přihrávkou mezi domácí obránce vysunul právě Paděru. Zkušený středopolař se v úniku nemýlil a míč poslal mimo dosah vyškovského gólmana.

Další branky ani přes několik vyložených šancí nepadly, a tak si Hodonín na soustředění v Nemojanech v polovině týdne zvedl sebevědomí i náladu. „Trénujeme podle plánu. Akorát v noci z úterý na středu napadlo docela dost sněhu, takže se místo terénu šlo do posilovny. Ale to nebylo žádné velké narušení. Důležité bylo, že se odehrál přípravný zápas, který nevypadal špatně," říká asistent hodonínského kouče Vladimír Malár.

Středeční duel nezrušila ani vydatná sněhová nadílka, která potrápila celou jižní Moravu. Bílá pokrývka zdobila i umělou trávu ve Vyškově, kde se utkání uskutečnilo. „Měli jsme trochu komplikace, protože půl hodiny před utkáním začalo sněžit. Na začátku zápasu ležely na hřišti tři centimetry sněhu. Báli jsme se, že se nebude hrát nebo se bude muset utkání zkrátit, ale nakonec jsme střetnutí odehráli celé," svěřil se Malár.

Asistent trenéra Františka Komňackého svěřence za předvedenou hru i nasazení chválil. Hodonínští se na těžkém terénu dobře pohybovali i slušně kombinovali a poměrně jednoduše se dostávali do vyložených šancí. „Jenom v prvním poločase jsme měli čtyři, pět tutovek. Z nich jsme měli dát minimálně tři góly. To je jediné, co by se dalo klukům vytknout," prohlásil Malár.

Domácí Vyškov naproti tomu v první půli zahrozil dvakrát, bezbrankový stav ale vydržel až do krátké přestávky.

I po změně stran byl k vidění oboustranně svižný fotbal s šancemi i zajímavými momenty. „Byl to vyrovnaný zápas. Možná jsme byli o něco lepší," přemítal Malár.

Divizní tým trápilo pouze řešení finálních situací. Jak se mají akce zakončovat, ukázal pouze Paděry, který po přihrávce Masaryka středeční duel nakonec rozhodl. Ostatní hodonínští hráči se v koncovce soužili. „Možná něco zapříčinilo počasí a terén. Pro kluky to opravdu místy bylo složité. To však nemění nic na tom, že se na finální fázi musíme ke konci zimní přípravy zaměřit," ví Malár.

Hodonínu proti třetiligovému soupeři kromě dlouhodobých marodů Polácha a Voříška scházel také nemocný stoper Kyselka. Svalové problémy trápí dalšího mladíka Mareše, poslední utkání pro zranění nedohrál útočník Rubík, jenž je v Hodoníně na zkoušce z Kyjova.

Další duel divizní lídr odehraje v sobotu dopoledne v Boskovicích. Utkání na Blanensku začíná v jedenáct hodin.

Přípravný fotbal –

MFK Vyškov – FK Hodonín 0:1 (0:0)

hráno na umělé trávě ve Vyškově

Branka: Ondřej Paděra