Hosté sice brzy prohrávali, ale ještě do přestávky výsledek otočili a po změně stran už na trávníku jasně kralovali. Utkání 12. kola první A třídy patřilo Adamu Pollákovi a Aleši Radmilovi. Známý okresní kanonýr se 
v derby blýskl hattrickem, veselský středopolař pak přidal další dva góly.

Nedělní duel pod svatým Antonínkem ovlivnil silný vítr, který v prvním poločase trápil hlavně veselské fotbalisty. Hosté především na začátku střetnutí více bojovali s nepříznivými podmínkami než se soupeřem, jehož výkon zůstal za očekáváním. „Naši hráči si myslí, že jsou chytřejší než trenér, takže si při zápase zahýbali se sestavou, což k ničemu nevedlo," řekl evidentně rozladěný domácí kouč Milan Nemček. Tomu se nelíbil výkon ani nasazení svěřenců. „Za nepříznivého stavu někteří naši hráči rezignovali. S takovým přístupem se s Veselím, které má kvalitní tým, nedá hrát," prohlásil Nemček.

Veselí přehrálo Blatnici hlavně ve středu hřiště. „Hosté byli směrem dopředu jasně lepší. Jejich vítězství bylo naprosto zasloužené. Zatímco první poločas byl díky silnému větru ještě relativně vyrovnaný, po přestávce už hosté jasně dominovali," uvedl Nemček.

Právě povětrnostní podmínky hrály na začátku utkání významnou roli. „Balon se při odkopech často vracel," poznamenal veselský trenér Richard Hrotek.

První příležitost si vypracovali hosté, ale dorostenec Vaďura v samostatném úniku na brankáře Zemana nevyzrál. Naproti tomu Blatnice ve 14. minutě bez přecházejícího varování udeřila. Po chybě Klimka, kterému za šestnáctkou odskočil balon, Sládeček výstavní ranou překonal bezmocného brankáře Motyčku.

Vzápětí mohlo Veselí srovnat, ale Radmil v jasné šanci selhal. „V tu chvíli jsem si vzpomněl na zápas 
v Dražovicích, kde jsme rovněž měli spoustu šancí a nastřelili několik tyčí. Bál jsem se, že to v Blatnici bude podobné," řekl Hrotek.

Nepovedený duel na Vyškovsku se však neopakoval. Veselané s přibývajícími minutami i šancemi zpřesnili koncovku a výsledek třemi brankami ještě do přestávky otočili. Vyrovnání obstaral kanonýr Pollák, který následně završil rychlý obrat. Na 3:1 upravil záložník Radmil. „Pokud se nám podařilo dát balon na zem, tak jsme soupeře přehrávali," uvedl Hrotek.

Ani druhý poločas ovšem hosté nezačali nijak dobře. Veselané po přestávce působili rozháraně, ale po gólu Polláka na 4:1 se zklidnili a zbytek utkání dohráli ve velké pohodě. „Byli jsme jasnými pány na hřišti," pronesl Hrotek.

Triumf Veselí korunoval 
v 83. minutě Radmil, který svým druhým gólem v zápase upravil na konečných 1:5. „Jsem maximálně spokojený. Z utkání jsem měl trochu obavy, Blatnici totiž nepovažuji za slabého soupeře. Nakonec nám zápas vyšel. I když jsme brzy prohrávali, kluci ukázali charakter a výsledek otočili," pochvaloval si Hrotek.

Jeho tým se v první A třídě přiblížil vedoucímu Krumvíři na rozdíl dvou bodů.