I domácí končili v deseti, když po hodině hry uviděl červenou kartu brankář Pavel Vacula. Jelikož nováček I. A třídy neměl náhradního gólmana, musel se mezi tyče postavil Lukáš Hofr. „Měl jeden slušný zákrok, jinak ho hosté netrefili,“ vtipně poznamenal milotický předseda Richard Dobeš.

Jinak mu ale do smíchu příliš nebylo. Domácí tým sice před týdnem skolil Velkou nad Veličkou, proti dalšímu okresnímu rivalovi ale utrpěl nepříjemný debakl. „Narazili jsme na kvalitního soupeře, tým z jiné planety,“ prohlásil Dobeš.

Vyřazení Milotice přijaly s nadhledem, horší byl pohled na světelnou tabuli. „Rozdíl mezi týmy nás trochu vyděsil,“ přiznává Dobeš.

„Veselí postoupilo z první A třídy, kam jsme se teď dostali. I když vím, že na podobně kvalitní soupeře ve vyšší soutěži nenarazíme, přesto je jasně vidět, že musíme mít skromné ambice a vrátit se k poctivé hře,“ pokračuje předseda FK Milotice.

Celek z Hodonínska v týdnu dotáhl příchod dvou hráčů. Z Rakouska se domů vrátil jednačtyřicetiletý obránce Tomáš Dobeš, druhou posilou je slovenský záložník Marek Kubisa. Příchod jeho krajana stále není administrativně dotažený.

Veselí nastoupilo do prvního letošního soutěžního bez nových hráčů. Šanci tak dostali ve druhé půli dorostenci Dominik Suchánek s Lukášem Šťastným. „Jeví se dobře, ale stále se snažíme získat nějakého útočníka,“ přiznává hostující trenér Richard Hrotek. Ten se stále nevzdává Jaroslava Štefánka, kterého Veselí lanaří ze sousední Blatnice.

I bez něj ale nováček krajského přeboru demonstroval svoji útočnou sílu. Výborně hrající hosty nezastavilo ani vyloučení obránce Valenty. Zkušený zadák fauloval unikajícího Holuba a ve 13. minutě musel ze hřiště. „Je to zákon schválnosti, na Robina se ale nezlobím,“ uvedl Hrotek.

Bývalý ligový stoper svěřence před nedělním utkáním nabádal k ostražitosti. „Paradoxně jsem klukům říkal, aby se nezranili a aby nedostali červenou kartu. Bohužel pohárové utkání přináší tyto úskalí,“ posteskl si Hrotek.

Milotice po Valentově vyloučení vycítily šanci, o naději ale rychle přišly. „V té chvíli jsme si mysleli, že bychom mohli Veselí potrápit. Opak byl ale pravdou,“ pronesl Dobeš.

Okresního rivala načal parádní ranou Klimek, vzápětí se ukázkově trefil také Joch. Domácí kontrovali Hofrem, který snížil po standardní situaci.

Milotice si v první půli vypracovaly další dvě šance, Kasan ani Holub ale proti Merklovi neuspěli. Zato Veselí i v deseti trestali každé zaváhání protivníka. Třetí gól hostů vstřelil Joch, na poločasových 4:1 upravil Vaďura.

Další zkáza pro domácí přišla po hodině hry. Brankář Vacula podrazil unikajícího soupeře a šel pod sprchu. Jelikož milotická jednička Grufík je na marodce a Nedvědický je pracovně vytížený, dochytal nedělní duel mazák Hofr.

Zkušený fotbalista inkasoval tři branky. Dvakrát se trefil střídající Patrik Šilhavý, jednou skóroval další Hrotkův žolík, Dominik Suchánek. „Předvedli jsme dobrý výkon. I v deseti jsme hráli svůj typický kombinační fotbal a stříleli hezké branky,“ chválil svěřence veselský trenér.

Od Milotic ale čekal víc. „Překvapilo mně, že nás soupeř trápil pouze odkopnutými míči,“ dodal Hrotek.

1. kolo Krajského poháru FAČR:

FK Milotice – FC Veselí nad Moravou 1:7 (1:4)

Branky: 25. Lukáš Hofr – 25. a 38. David Joch, 71. a 78. Patrik Šilhavý, 22. Vlastimil Klimek, 42. Martin Vaďura, 65. Dominik Suchánek. Rozhodčí: Kocman – Ondrouch, Polonec. Bez žlutých karet. Červené karty: 61. Pavel Vacula – 13. Robin Valenta. Diváci: 250.