„Byla to dobrá příprava před jarními mistrovskými zápasy. Některé hráčky mě mile překvapily. Pochvalu ale zaslouží celý tým, který se po celé utkání dobře doplňoval,“ uvedl kouč Nesytu Miroslav Fečo.

Jeho tým si v prvním poločase vytvořil jasnou převahu a soupeře pustil za pětačtyřicet minut na vlastní polovinu pouze dvakrát. Hodonín poslala do zaslouženého vedení Fritzová, která v 19. minutě využila přihrávky Koplíkové. Na 2:0 zvyšovala parádní ranou do šibenice posila Bučková. Třetí úder zasadila diviznímu soupeři hlavou Jandová.

„V první půli jsme hráli do přehuštěné obrany. Domácí tým se zatáhl a bránil v deseti lidech. Přesto jme si vytvořili ještě deset dalších šancí,“ uvedl Fečo.

Hráčky Nesytu bojovaly v prvním poločase hlavně s těžkým terénem. „.Spoustu přihrávek jsme zkazili, některé naše hráčky řešily situace moc zbrkle a chaoticky. Holky jsem nabádal k trpělivosti,“ doplnil.

Fečo po přestávce přeskupil sestavu. Nesyt hrál ve druhém poločase na tři útočníky a stejný počet obránců. Ofenzivní taktika hostům vyšla.Hodonín přidal po přestávce dalších sedm gólů a v pohodovém tempu si dokráčel pro jasné vítězství.

Čtvrtý gól slováckého celku zaznamenala Koplíková. Po jejím rohu dotlačila míč do sítě kapitánka Podrazilová, která v 72. minutě přidala další branku.

Ještě předtím ale o sobě dala vědět kanonýrka Blahová. Rychlonohá útočnice se nejprve trefila po přesném centru Dřímalové a následně skórovala po perfektní akci na jeden dotek.

V 83. minutě přiblížila vytouženou desítku Šťastná. Pět minut před koncem upravila na konečných 10:0 Bučková. Posila z Podivína se trefila po sólu Koplíkové.

„Potěšilo mě, že hráčky chtěly hrát. Některá děvčata příjemně překvapila na netradičních postech v sestavě. Řada z nich byla zvyklá hrát několik let na jednom místě,“ pravil Fečo.

Jeho tým se prezentoval v Nezdenicích hrou po křídlech. „Více jsme ale hráli na pravé straně. Díky průnikům po křídelních prostorech a následující centrech jsme si vytvořili spoustu šancí. Řada z nich zůstala z důvodu zbrklého zakončení nebo špatného řešení dané situace nevyužita.V mnoha případech nám chybělo lepší zpracování. Na velmi těžkém terénu to ale měly hráčky hodně složité,“ pronesl Fečo, který ocenil i výkon Nezdenic. „Soupeře musím pochválit za nasazení a dobrou zónovou obranou. Občas bylo těžké se přes ni dostat. Jednoznačně nejlepší domácí hráčkou byla brankářka,“ uvedl Fečo.

Moravskoslezský pohár –

Sokol Nezdenice – FC Nesyt Hodonín 0:10 (0:3)

Branky: 23. a 85. Bučková, 53. a 72. Podrazilová, 61. a 68. Blahová, 19. Fritzová, 27. Jandová, 49. Koplíková, 83. Šťastná

Hodonín: Růžičková (46. Smejkalová) – Bílíková, Dřímalová, Šťastná, Hlaváčová (46. Jančová) – Jandová (81. Měchurová), Fritzová, Bučková, Podrazilová – Blahová, Koplíková.