Soupeř ale zatím není známý. Příbram, jako vítěz ČFL žen, zřejmě boj o postup vzdala a do baráže tak půjde jiný z týmů. „Celkem nás to překvapilo. Uvidíme, jak se to nakonec vyvine a s kým se utkáme," uvedl hodonínský trenér Jan Dohnálek.

Hráčky Nesytu závěrečné utkání nadstavbové části zvládly i bez několika opor. Hodonínský kouč Dohnálek proti Valašskému Meziříčí postrádal brankářku Horákovou, kapitánku Podrazilovou, stoperku Vacenovskou i mladou Mišunovou. Slovácký celek však i v okleštěné sestavě potvrdil roli favorita, i když na tři body se pořádně nadřel. „Holky musím za přístup i výkon pochválit. Celý zápas odmakaly, a i když ztratily dvoubrankový náskok, ukázaly morální sílu a utkání nakonec rozhodly ve svůj prospěch," prohlásil Dohnálek.

Diváci viděli na Nesytu zajímavé utkání. Začátek byl oboustranně vyrovnaný. Na první gól se čekalo až do 37. minuty, kdy se prosadila útočnice Maršálková. Vzápětí přidala druhou branku Slovenka Bučková a Nesyt vedl 2:0.

Domácí družstvo mohlo jít do kabin s ještě vyšším náskokem, ale Bučková ze sedmi metrů netrefila prázdnou branku a po závaru před hostující brankou vykopávaly hráčky Valašského Meziříčí balon z prázdné branky. „Po prvním poločase jsme klidně mohli vést čtyři nula," řekl Dohnálek. Po přestávce však přišly nečekané problémy a komplikace.

Nejprve si stoperka Dřímalová hlavou nešťastně srazila balon do vlastní sítě, vzápětí po rychlém protiútoku Skramuská namířila křížnou střelou přesně k tyči a za nerozhodného stavu 2:2 se začínalo od začátku.

Fotbalistky z Valašska vycítily šanci a dál favorita trápily. Brankářka Lokajová spoluhráčky několikrát podržela, když si poradila se střelou i následující dorážkou. Po hodině hry navíc opustila trávník Maršálková, která dostala balonem do břicha a musela střídat.

Oslabený Nesyt nepříjemné chvíle přečkal a v 78. minutě potřetí udeřil. Kanonýrka Blahová nedala šanci hostující brankářce Lukášové a bylo to 3:2. Emoce plály na hřišti i mimo něj, skóre se již ale nezměnilo.

Moravskoslezská liga žen, nadstavbová část, 6. kolo –

FC Nesyt Hodonín – Valašské Meziříčí 3:2 (2:0)

Branky: 37. Alena Maršálková, 39. Elena Bučková, 78. Alexandra Blahová – 48. Vendula Dřímalová vlastní, 54. Eliška Skramuská

Rozhodčí: Dohnálek – J. Zima, Z. Zima

Žlutá karta: Dřímalová (Hodonín)

Diváci: 70

Hodonín: Lokajová – Bílíková, Dřímalová, Šťastná, Chocholáčková – Guttová, Bučková, Kudláčová, Lasáková (31. Fojtů) – Maršálková (60. Štorková), Blahová.