Hodonínští trenéři Jan Dohnálek s Jaroslavem Řezáčem byli po zápase nespokojení nejen s výsledkem, ale hlavně předvedenou hrou. Výkon Nesytu zůstal po slibné zimní přípravě za očekáváním hrstky diváků. „K prvnímu jarnímu utkání jsme nastoupili s lajdáckým přístupem. Holky nedodržovaly taktické pokyny, které jsme si řekli na předzápasové poradě. Šlo hlavně o první poločas, ve kterém jsme nedostupovali hráčky soupeře, nedodržovali stanovené posty a místo přesných přihrávek jsme pouze nakopávali dlouhé balony dopředu. Právě tyto nákopy většinou protihráčky v klidu sbíraly a neměly ani problém se zakládáním protiútoků,“ říká Dohnálek.

Zatímco fotbalistky Nesytu se herně soužily, hostující Čáslav slušně kombinovala a dostávala se i do šance. Skóre otevřela ve 25. minutě Ašenbrennerová, která po zaváhání domácí obrany překonala gólmanku Horákovou.

Ta si po přestávce vybrala slabší chvilku, když neudržela míč, který nepokrytá Burešová poslala pohotově do sítě. „Byl to smolný gól. Pavlína sice před ním zaváhala, ale na druhé straně tým podržela a uchránila od více inkasovaných branek,“ připomíná Dohnálek.

Hodonín se prosadil až v 75. minutě, kdy po centru do šestnáctky snížila Blahová. Na vyrovnání už ale domácí fotbalistky nedosáhly. „Ve druhém poločase se naše hra trochu zlepšila, ale evidentně máme v nastávajícím ligovém volnu co zlepšovat,“ vědí trenéři Nesytu.

2. liga žen:

FC Nesyt Hodonín – FK Čáslav 1:2 (0:1)

Branky: 75. Alexandra Blahová – 25. Sabina Ašenbrennerová, 50. Světlana Burešová. Rozhodčí: Vévodová – Jonáš, Zámečník. Diváci: 22.

Hodonín: Horáková – Svobodová, Andrlíková, Gutová (76. Dřímalová), Salajková (46. Šťastná) – Machová, Blahová, Podrazilová, Machů (61. Bučková) – Kudláčová, Psotková.