Hodonín se nemusel za výkon ani výsledek stydět. Prostějovu, v jehož sestavě se objevili bývalí ligový hráči, Tomáš Bureš, Lukáš Zelenka či Karel Kroupa, byl více než rovnocenným soupeřem. „Odehráli jsme jedno z nejlepších utkání v přípravě. Do pětasedmdesáté minuty to bylo naprosto vyrovnané střetnutí. V zápase byly pasáže, kdy jsme byli dokonce lepší," uvedl hodonínský kouč Mario Rossi.

Ten proti Prostějovu protočil dva brankáře patnáct hráčů do pole. V základní sestavě se objevil i Radim Kleiber. Rodák z Čejče, který v minulosti působil v juniorce Slovácka či Břeclavi, přišel do Hodonína na hostování ze Skalice. „Mile mě překvapil. I když měl potíže se stehenním svalem, ukázal, že bude pro nás platným hráčem," pochválil posilu Rossi.

Zahraniční akvizice ještě nenastoupili. Kouč Rossi si je totiž od jejich manažera vyzvedl až v neděli. „Získali jsme dva mladé Afričany. Jeden je z Ghany a druhý z Mali," informoval trenér slováckého celku. V akci je uvidí již na pondělním tréninku.

„Měli by být pro naši hru oživením. Navíc určitě zvýší kvalitu a konkurenci," pronesl Rossi.

I bez Afričanů ovšem hodonínští mladíci ukázali, že mohou v divizi potrápit i týmy z popředí tabulky.

Hodonínu k lepšímu výkonu pomohly i změny v sestavě. Šanci dostali Petrucha, Hynek Maršálek či dorostenci Adamec s Ondrouškem, pouze mezi náhradníky tentokrát zůstali Ondryáš, Novotný nebo Kyselka.

Sedmý tým divize D si v první půli vypracoval několik zajímavých příležitostí. Nejblíže ke gólu byl Kleiber, který v 19 .minutě pálil do tyče. Následně prověřil zkušeného gólmana Bureše Petrucha. V další šanci se ocitl mladík Ondroušek. Jeho pokus rovněž bývalý gólman Brna zneškodnil.

Prostějov hrozil zejména po standardních situacích a střelami z dálky. Jedinou tutovku Hanáků v úvodní šanci zmařil pozorný Petráš, který bravurně zlikvidoval nájezd soupeře.

Po přestávce už Hodonín tolik nebezpečný nebyl. Po prostřídání tempo opadlo a hra ztratila glanc. Po nedůslednosti v obraně navíc divizní tým inkasoval dvě branky. Nejprve špatné vyběhnutí a následný faul brankáře Jíchy potrestal z penalty Koudelka. Tentýž hráč pak upravil na konečných 2:0. „Je to škoda, ale na druhé straně také ponaučení pro příště," dodal Rossi.

Jeho tým se v generálce na jaro představí v Brně, kde vyzve domácí Spartu.

Přípravný fotbal

SK Prostějov – FK Hodonín 2:0 (0:0), hráno na umělé trávě v Prostějově

Branky: 75. z penalty a 79. Jan Koudelka.

Hodonín: Petráš (46. Jícha) – H. Maršálek, Víšek, Polák – J. Maršálek (Novotný), Petrucha (Kyselka), Šturma, Ondroušek (Mokrý), Reška (Ondryáš) – Kleiber (Knotek), Adamec.