V Novém Městě na Moravě srazily ambiciózní tým podivné góly, v sobotu se hráči slováckého celku postarali o další zápis do historie, když inkasoval branku ve dvanácté vteřině utkání. „Soupeř si to několikrát nahrál, my jsme zaspali a najednou se za naší obranou objevil hostující hráč, který nám dal gól. Přitom předtím jsme se vůbec nedotkli balonu," kroutil hlavou hodonínský kouč František Komňacký.

Třiašedesátiletý trenér vedl v nejvyšší soutěži hned několik českých i slovenských týmů, ale na podobný vstup do utkání nepamatuje. „Je to rarita. Já jsem to nikdy nezažil," řekl Komňacký. Podle něj šla obdržená branka na vrub nekoncentrovanosti. „Mužstvo nebylo na začátek zápasu stoprocentně soustředěné, což se nám vymstilo," řekl známý odborník.

Komňacký: Špatný první poločas

Rychlá branka Jaromíra Chocholáče hosty nakopla, domácí naopak srazila dolů. „První poločas byl z naší strany opravdu špatný," přiznal Komňacký.

Domácí hráči se postupem času zvedli a začali být i nebezpeční, ale místo vyrovnání přišel další direkt. Na 2:0 zvyšoval ve 22. minutě Filip Adamec. „Místo toho, abychom srovnali, tak jsme po standardní situaci dostali druhý gól," hořekoval domácí kouč.

Aby toho nebylo málo, udeřila Bystřice nad Pernštejnem v závěru úvodní části ještě potřetí. Po chybě v rozehrávce nedovoleně zastavil Polák unikajícího protihráče a hlavní rozhodčí Částečka správně ukázal na bílý puntík. Penaltu zahrával Ondřej Vícha, který nedal Petrášovi šanci, když balon poslal mimo dosah bezmocného hodonínského brankáře.

„Soupeř dal tři branky, my žádnou, takže soupeř vyhrál naprosto zaslouženě. Utkání ale nebylo tak jednoznačné, jak napovídá výsledek," řekl Komňacký. Ten se snažil hru svého mužstva o poločasové přestávce oživit dvojím střídáním.

Za Adamce, který nastoupil místo zraněného útočníka Pavlačka, šel do hry Kyselka, a nevýrazného Rešku nahradil Jiří Maršálek.

Změny v domácí sestavě rapidní zlepšení nepřinesly. Hodonínští fotbalisté se ve druhém poločase snažili výsledek zdramatizovat, ale ve finální fázi a koncovce se trápili. Borci v červených dresech se sice po přestávce dostali do šancí i k několika střelám, ale gól ani z těch nejvyloženějších příležitostí nedali. Jednou hosty zachránilo břevno, další pokusy zneškodnil pozorný brankář Trávníček. „Mezi našimi hráči se nenašel žádný střelec," povzdechl si Komňacký.

Herně se tentokrát tolik nedařilo špílmachru Poláchovi, dobře nehráli ani další opory. Výkon nenadchl věrné příznivce, výsledek vzbudil mezi diváky značné rozpaky. „Takto první tým tabulky nehraje," shodovali se lidé na tribuně.

Hodonínský trenér ale po nečekaném přídělu nepanikařil. „Byl to zápas, který se odehraje jednou za sezonu. Prostě jsme doplatili na laxní začátek," uvedl Komňacký v klidu.

Další ztráta bodů ho ale mrzela. „Jsme samozřejmě zklamaní, protože doma bychom neměli pouštět body a takto vysoko prohrávat. Každopádně z těžké porážky se musíme poučit," dodal bývalý kouč Ostravy, Jablonce nad Nisou či Slovácka.

Hodonín po třetí porážce klesl v divizní tabulce na třetí místo. Svoji pozici může vylepšit v Kozlovicích. Na předměstí Přerova se představí v neděli.

Divize D, 9. kolo –

FK Hodonín – SK Bystřice nad Pernštejnem 0:3 (0:3)

Branky: 1. Jaromír Chocholáč, 22. Filip Adamec, 45. Ondřej Vícha z penalty

Rozhodčí: Částečka – Chlevišťan, Lysák (Kundelius)

Žlutá karta: Polák (Hodonín)

Diváci: 120

Hodonín: Petráš – Polák, Víšek, H. Maršálek, Šefčík – Hesek – Šturma, Švrček, Reška (46. J. Maršálek) – Polách – D. Adamec (46. Kyselka).

Bystřice nad Pernštejnem: Trávníček – Chocholáč (87. Zich), Vícha, Mitáš, Zbytkovský, Svoboda, F. Adamec (70. Padrtka), Illek, Malý (89. Urbánek), Sklenář, Šponar.