Divoká přestřelka se více než dvěma stovkám fanouškům líbila. Slušná návštěva viděla šest branek, tři proměněné pokutové kopy a posily Boráka s Vránou v akci. Zážitek nepokazil ani vydatný liják, který hráčům znepříjemnil posledních dvacet minut.

„Byl to oboustranně velmi krásný zápas. Divákům se muselo utkání líbit. Já jsem ale zklamaný, protože jsme udělali hodně chyb," uvedl hostující trenér František Ondrůšek. Známý kouč to na bývalý klub umí. Uherský Brod si bod odvezl z Hodonína na jaře a cennou remízu uhrál i na začátku nové sezony. „Myslím, že jsme měli vyhrát. K vítězství jsme byli blíž," řekl Ondrůšek.

Smíšené pocity měl po sobotním duelu i Mario Rossi. „S bodem jsem spokojený, ale nelíbí se mi, že jsme dostali tři branky, když jsme chtěli hrát vzadu na nulu," prohlásil trenér RSM Hodonín.

Domácím vůbec nevyšel začátek utkání. Jihomoravané inkasovali branku už v 8. minutě. Střelu Josefíka po centru Mančíka ještě dokázal dobře postavený obránce Novotný odvrátit, ale dorážka Šálka už skončila v síti. „Prospali jsme prvních dvanáct minu a lacinou chybou jsme posadili soupeře na koně," láteřil Rossi, který měl ke vstupu do zápasu značné výhrady. „Vůbec se nám nedařil presink. Zbytečně jsme couvali dozadu a nebyli tak aktivní jako v předchozích střetnutích," zlobil se hodonínský kouč.

Hosté zahrozili v prvním poločase už pouze jednou. Ránu Josefíka na poslední chvíli zblokoval vracející se Borák.

Fotbalisté RSM se rozjížděli pozvolna. S přibývajícími minutami se lepšila hra a začali přicházet i šance. V té první selhal Borák, který mířil po Ondryášově vysunutí nad.

Branku soupeře netrefil po Reškově přihrávce ani Šturma.

Nejblíže vyrovnání byl ve 26. minutě Ondryáš. Ten po další skvělé Reškově akci střílel v jasné šanci těsně vedle. Mimo tři tyče skončila i hlavička krajního beka Kyselky.

Hodonín nakoply až dva pokutové kopy nařízené v rozmezí osmi minut. Obě penalty bezpečně proměnil Petr Šturma. Domácí záložník nejprve potrestal faul Vrágy na Ondryáše a následně i nedovolený zákrok kapitána Marka Davida na Rešku. „Na začátku druhého poločasu se ukázala morální síla mužstva. Penalty byly jednoznačné. Naši hráči šli do pokutového území soupeře odvážně," řekl Rossi. „Všechny penalty byly velmi dobře písknuté," souhlasil Ondrůšek.

V 56. minutě se tak borci v zelených dresech poprvé ujali vedení. V té chvíli byli Hodonínští hodně nahoře. Jenže o to tvrdší byl pád na zem.

Nepozornost domácí obrany potrestal Marek Kúdela a druhý obrat v utkání dokonal Šálek. Bývalý hráč Šardic proměnil v 70. minutě penaltu nařízenou za ruku stopera RSM Víška. „Pokud otočíme výsledek z 0:1 na 2:1, tak bychom si náskok neměli po laciných chybách nechat vzít," prohlásil Rossi.

Jeho tým se za nepříznivého stavu tlačil do zakončení. Šanci na další výhru oživil důrazný Kobylík, který v 77. minutě vyrovnal na 3:3.

Hodonín mohl v hektickém závěru rušný duel rozhodnout, ale zblokovaná střela střídajícího Vrány skončila stejně jako trestný kok stopera Víška nad hostující brankou. „Jsem rád, že nám lidé po zápase zatleskali, ale nevyužitých šancí bylo znovu víc než dost," uvedl Rossi.

Výkon Hodonína neocenili pouze diváci, ale také Ondrůšek. Podle bývalého ligového brankáře klidně může hrát RSM o postup do MSFL. „Do mladého týmu přišla zkušenost.

Kouč Rossi změnil rozestavení, hrají systémem tři pět dva. Všechno je to o práci, touze a přístupu," pronesl Ondrůšek.

Hodonín nyní čekají dva jihomoravští rivalové. V sobotu se hráči RSM představí v Blansku a pak netradičně v pátek 5. září na stadionu U Červených domků přivítají Rosice. Přeložený duel začíná v 17.00.

Divize D, 3.kolo 

RSM Hodonín – ČSK Uherský Brod 3:3 (0:1)

Branky: 49. z penalty a 57. z penalty Petr Šturma, 77. Jiří Kobylík – 8. a 70. z penalty Bronislav Šálek, 63. Marek Kúdela

Rozhodčí: Možíš – Mikula, Havlín (Matyáš)

Žluté karty: Víšek, Vrána – M. David, Šálek

Diváci: 210

Hodonín: Petráš – Kyselka, Víšek, Novotný – Polák (46. Vrána) – J. Maršálek, Šturma, Kobylík, Borák (81. Jankůj) – Ondryáš (89. Adamec), Reš­ka.

Uherský Brod: Ondrůšek – Nevařil, M. David, Vrága, Kúdela (87. Pochylý) – Josefík (59. Michalec), Zemánek, Šálek, R. David, Mančík – Hruboš.