Obě branky padly už v prvním poločase. Na vedoucí gól hostujícího útočníka Pavola Masaryka odpověděl domácí forvard Kryštof Pospíšil. Šikovný mladík si přesnou trefu nadělil jako opožděný dárek k jubilejním dvacátým narozeninám, které oslavil minulé pondělí. „Nějakou motivaci jsem měl. Samozřejmě jsem chtěl Hodonín porazit, abych nemusel poslouchat nějaké řeči o tom, jak jsme s nimi hráli a podobně," usmívá se hodonínský rodák, který do Slovácka zamířil před několika lety ze Šardic.

Pospíšil se trefil po rychlém protiútoku a přesném centru Vaďury. Hostující brankář Kokeš neměl proti umístěné dorážce nárok zasáhnout. „Pramenilo to z toho, že jsme zrychlili hru a začali si vytvářet situace do zakončení. Samozřejmě gól je výsledkem práce celého týmu," říká Pospíšil skromně. „Vyjeli jsme z těžké situace a dostali jsme balon do kraje. Po centru od lajny při mně konečně stálo štěstí, kdy jsem se trefil přesně k tyči," přidává autor vyrovnávací trefy.

Do té doby ale byli hosté, kterým kromě dlouhodobých marodů Polácha a Voříška nikdo nescházel, lepším týmem. „Začátek nám vyšel. Svoji aktivitu jsme podpořili vedoucí brankou. Měli jsme i další šance, trefili jsme břevno," uvedl asistent hodonínského kouče Vladimír Malár.

Do černého ovšem mířil pouze kanonýr Masaryk. Zkušený slovenský fotbalista uklidil míč do sítě po rohovém kopu a prodloužení beka Červinka.

I druhá půle nabídla zajímavý a svižný fotbal s šancemi a zajímavými momenty. Skóre už se ale ani přes několik příležitostí nezměnilo. „Po prostřídání byla naše hra rozkouskovaná. Z naší strany to nebylo tak kvalitní jako před přestávkou. Až v závěru jsme se dostali do několika pološancí," řekl Malár.

Divizní lídr mladému protivníkovi zatápěl hlavně po rychlých brejcích. Žádný kontr ale Komňackého parta nevyřešila ideálně. „Řešení protiútoků nebylo podle našich představ," přiznává Malár. „Nicméně v této fázi přípravy na to ještě neklademe příliš velký důraz," přidává bývalý ligový útočník.

Hodonín tak v zimní přípravě zaznamenal druhou remízu v řadě. „I když to byl oboustranně kvalitní zápas, s předvedeným výkonem nejsme tak spokojení jako po utkání v Líšni," dodal Malár.

Vedoucí tým divize D v pondělí vyráží na týdenní soustředění na Nemojanský mlýn. Pobyt na Vyškovsku si užijí i Čambal s Palkovičem. O jejich působení v Hodoníně se rozhodna nejspíše až po návratu domů.

Svěřenci trenéra Komňackého v rámci soustředění odehrají dva přípravné duely. Ve středu se Hodonínští utkají s třetiligovým Vyškovem, v sobotu zakončí náročné období na umělé trávě v Boskovicích, kde vyzvou domácí tým.

Přípravný fotbal

1. FC Slovácko B – FK Hodonín 1:1 (1:1), hráno na umělé trávě ve Starém Městě

Branky: Kryštof Pospíšil – Pavol Masaryk

Hodonín: Kokeš – Červinek, Kyselka, Konečný, Fojtík – Holešinský, Bartoš, Paděra, Šturma – Masaryk, Čambal (Palkovič, Hesek, Sasín, Varmuža, Mareš, Dovhanyuk)

Vysoký presink jsem od Hodonína nečekal, říká Pospíšil

„Začátek zápasu byl z naší strany hodně nepovedený. Hráli jsme bez pohybu, všude jsme byli pozdě a ztráceli jsme jednoduše míče. Z toho pramenilo, že jsme po půl hodině prohrávali 0:1.

Ale jak to u nás bývá zvykem, musíme prohrávat, abychom se nakopli a začali hrát. Inkasovaný gól nás i tentokrát zdravě naštval a nakopl k tomu, že jsme začali běhat, zjednodušili jsme hru a hráli na dva doteky. Díky tomu jsme se dostávali do různých šancí a dokázali srovnat. Ve druhé půli se hrálo nahoru dolů, Hodonín si ale vytvořil o něco více brankových příležitosti.

Myslím si, že zápas skončil spravedlivou remízou. Mohli jsme vyhrát i prohrát.

Výkon Hodonína mě mile překvapil. Soupeř hrál hodně vysoký presink, což jsem od něj moc neočekával. Hosté nás hlavně na začátku dostávali hodně pod tlak, My jsme se s aktivní hrou protivníka dlouho nedokázali vypořádat. Silnou zbraní Hodonína byly také standardní situace a brejky. Bylo vidět, že v kádru soupeře jsou hráči, kteří už mají cosi za sebou a pravidelně nastupovali ve vyšších soutěžích. V některých přechodech do útoku i v herních situacích byla síla Hodonína znát. Myslím si, že divizi vede právem. Pro kluky i celý hodonínský fotbal by bylo jedině dobře, kdyby třetí ligu na jaře vykopali.

Na sobotní utkání jsem se těšil. V Hodoníně jsem strávil spoustu krásných let. S fotbalem jsem tam vlastně začínal. I když tenkrát klub sídlil v Šardicích, odkud se později přesunul do okresního města. Některé kluky znám samozřejmě osobně. Pozdravil jsem však i trenéry, vedoucího mužstva Urbánka nebo trenéra gólmanů Oldřicha Matůška. Nějakou motivaci jsem měl. Samozřejmě chtěl jsem Hodonín porazit, abych nemusel poslouchat nějaké řeči o tom, jak jsme s nimi hráli a podobně (úsměv). Protože když mám čas, zajdu se na Hodonín podívat."

Hodonínský rodák a útočník 1. FC Slovácko B Kryštof Pospíšil