Divizní tým byl po celé utkání lepším týmem. Střelecky se ale favorit dlouho trápil. V první půli skóroval pouze Marek Ondryáš. Po změně stran už se dokázal s chutí hrající RSM prosadit i v koncovce.

„Dokud soupeř mohl, tak to byl poměrně vyrovnaný zápas. Postupem času ale domácí hráči fyzicky odpadli a my jsme je přehráli. Druhá půle už jednoznačně v naší režii. Bylo to o tom, kolik dáme branek," uvedl kapitán Hodonína Petr Spazier.

Slovácký celek přijel na Podluží bez dlouhodobých marodů Špačka, Šturmy a Svobody. Hostům scházeli i gólman Novotný, který si hledá angažmá a mladík Kmínek. Ten odešel na hostování do Vracova. Dres Hodonína nenavlékl ani obránce Koplík. Toho neuvolnilo vedení Ratíškovic.

Divizní tým začal proti Lanžhotu aktivně. Hosté se bez větších problémů dostávali do koncovky, před brankou Sokola jim ale chyběla rozvaha a přesnost. Střelecké trápení utnul až Marek Ondryáš, který poslal Hodonín do zaslouženého vedení.

Účastník první A třídy se ve velkém vedru snažil. V prvním poločase dokonce domácí orazítkovali tyč, ale další vyloženou šanci už neměli. Naopak Hodonín mohl ještě v úvodní části svůj náskok několikrát navýšit. Ondryáš šel dvakrát sám na domácího gólmana, ale v rozhodující chvíli se mu míč zašmodrchal mezi nohy a forvard RSM ani nestačil zakončit. Brankou neskončila ani nebezpečná střela Poláka.

Skóre se znovu změnilo až na začátku druhého poločasu, když se prosadil Polák. Hodonín byl ve zbytku utkání jasně lepším celkem. Svoji útočnou snahu korunovali Hodonínští dalšími třemi brankami. Gólmana Lanžhota překonali Bartoněk, Spazier a Koryčánek.

V neděli, kdy startuje Moravskoslezská divize D, však čeká slovácký celek těžší protivník. „Tasovice jsou hodně nepříjemný soupeř. Začátek soutěže však je hodně důležitý. Domácí prostředí nám velí vyhrát," říká Spazier.

Hodonín hostí v prvním kole Tasovice, které se před třetí sezonou v Moravskoslezské divizi spíše oslabily. Do Rakouska totiž odešla čtveřice Marek Dítě, Václav Pechal, Jaroslav Hycl a Jaroslav Šuráň. V kolonce příchodů se nacházejí spíše mladí hráči. Ze znojemské devatenáctky přicházejí Ulrich a Vítek, z vlastního dorostu pak Čermák s Chamkem. Tasanda se domluvilo i na příchodu brankáře Yonova a záložníka Romana Švarce. Oba hráči přišli na hostování z 1.SC Znojmo.

Naproti tomu kádr Hodonína zůstal téměř beze změn. Šanci v nadcházející sezoně dostanou hráči ročníku 1993. „Určitě se chceme vyhnout bojům o záchranu. Věřím, že se nám povede vstup do sezony a budeme hrát v horní polovině tabulky," přeje si opora RSM.

Výraznou změnou kromě nové trenérské dvojice jsou i termíny domácích zápasů. Hodonín bude hrávat na stadionu U Červených domků v neděli odpoledne. „Pro nás hráče je samozřejmě lepší sobota. Vedení se ale rozhodlo pro neděli, kdy by mělo chodit diváků. Sám jsem zvědavý, zda změna návštěvnosti pomůže," dodal Spazier.

Přípravný fotbal –

Sokol Lanžhot – RSM Hodonín 0:5 (0:1)

Branky: Ondryáš, Polák, Bartoněk, Spazier, Koryčánek