Klíčová chvíle zajímavého souboje přišla hned v úvodu. Vydařenou akci po standardní situaci přesně zakončil Žák, který nedal brankáři Solničkovi žádnou šanci.

Hodonín v prvním poločase hrozil hlavně po standardních situacích, ale druhý gól nepřidal. Myjava byla nejblíže vyrovnání ve 25. minutě. Domácí kapitán Horeš ale z trestného kopu orazítkoval břevno. V síti neskončily ani pokusy Jastrába. „Narazili jsme na perfektního soupeře, který se po minulé sezoně posílil o zkušené hráče. Hlavně v první půli byl na nádherném stadionu k vidění zajímavý fotbal, hrálo se nahoru dolů. Domácí byli více na balonu, my jsme hrozili po rychlých akcích,“ říká Dekař.

Michal Kempný přivezl ukázat na Moravu Stanley Cup.
Kempný ukázal Stanley Cup. Je to bomba, říká Jurásek

Spartak se ve druhé půli snažil o vyrovnání, hosté ze Slovácka už ale těsné vedení nepustili. Hodonínští mohli hubený náskok několikrát pojistit, ale samostatný nájezd Ťoka ani dvě šance útočníka Copko pojišťovacím gólem neskončily. „Po přestávce už nám ve velkém vedru docházely síly, proto jsme soupeře tak vysoko nepresovali. Oba týmy ve druhé půli prostřídaly sestavu, tempo už opadlo,“ popisuje Dekař, který na Slovensku postrádal zraněného Kyselku i nemocného Fojtíka.

V Hodoníně už kromě Šturmy a Paděry nepokračují ani Dovhanyuk, Opina nebo Cvijović. Na marodce jsou brankáři Petráš s Lupačem. Vedení klubu tak intenzivně shání posily.

V týdnu čekají slovácký celek další dva přípravné duely. Ve středu se Dekařův tým představí v Lanžhotě, o víkendu se pak na stadionu v Rosický postaví olympijskému výběru Saudské Arábie.

Přípravný fotbal -

Spartak Myjava – FK Hodonín 0:1 (0:1)
Branka: 4. Filip Žák
Rozhodčí: Španka – Patka, Ševčík
Diváci: 170
Myjava: Solnička (46. Kubica) - Flamík (73. Tomašech), Pa. Sivák (80. Tomič), Vávra (46. Jánošík), Kočica (80. Koníček), Jastráb (61. Šarudi), Zelenay (61. Karika), Toman (61. Fukna), Horeš, Marček (80. Pa, Kubica.), Jorík (73. Zmeko)
Hodonín: Koníček - Flasar, Hesek, Dekleva, Novotný (46. Mareš) - Ťok, Konečný, Michna (33. V. Žák), Mass (90. Kratochvíl) - F. Žák (76. Vlček), Copko

Další výsledek:

MSK Břeclav – FK Hodonín 2:5 (1:5)