Rozhodující gól dal v sedmé sérii Ladislav Doka. Slovákům pomohla v penaltovém rozstřelu i výměna gólmana. Klasického brankáře nečekaně nahradil mazák Ondrej Sakar. Hráč z pole střelu kanonýra Marka Korela, který předcházející čtyři pokusy s přehledem proměnil, vyrazil a dramatický duel tak pohotovým zákrokem ukončil. „Byl to spontánní nápad. Moc jsem si sice nevěřil, ale věděl jsem, že musíme něco udělat a změnit. Tak jsem tam šel," usmíval se po finále Sakar.

Tradiční aktér Jüstelova memoriálu se stal po zásluze nejlepším hráčem kvalitně obsazeného klání. Cenu pro nejlepšího brankáře převzal Petr Děreš z Olomouce, nejlepším střelcem pak byl zmiňovaný Marek Korel z Chotěboře, který dal ve čtyřech zápasech sedm branek.

Zatímco strážníci z Vysočiny na Slovácku při premiérovém startu zářili, domácí výběr nečekaně propadl. O neúspěchu hodonínské party, kterou jako kouč vedl Stanislav Urbánek, rozhodl hned úvodní duel. Pořádající celek po přesné trefě Radka Ščevíka dlouho vedl nad Olomoucí 1:0, v závěru ale náskok neudržel a po dvou slepených brankách prohrál 1:2. „Loni to bylo podobné," vrátil se k předcházejícímu ročníku ředitel turnaje městských strážníků a trenér hodonínského týmu Stanislav Urbánek. „Tehdy jsme pět vteřin před koncem dostali gól, který nás připravil o medaili. Letos s Olomoucí jsme ještě devadesát vteřin před koncem obdrželi branku na 1:1 a v poslední sekundě jsme inkasovali podruhé, což nakonec rozhodlo o tom, že jsme hráli až o páté místo," připomněl Urbánek.

Hodonínští strážnici se snažili blamáž odvrátit v souboji s Trnavou. I když měli Jihomoravané vyložené šance a několikrát nastřelili konstrukci branky, nakonec padli 0:2. Náladu si domácí borci nezvedli ani v duelu o páté místo, ve kterém podlehli Kroměříži 1:2. „Před turnajem jsme si něco řekli. Klukům jsme radili, jak mají hrát. Bohužel v zápasech se naše rady neprojevily," posteskl si Urbánek.

Ten měl letos v kádru kromě brankáře Martina Měchury také Radka Škrobáka, Radovana Maňáka, Štefana Novotného, Radka Ščevíka, Emila Salaye, Tomáše Mayera, Jaroslava Fukalíka, Lukáše Uřičáře a Michala Lamackého. „Nijak jsme se neposilovali. Všechno jsou to městští strážníci nebo státní policisté," uvedl Urbánek, který neřešil, zda se ostatní týmy před tradičním klání posílily. „V propozicích máme, že mohou nastoupit maximálně dva hráči, kteří nejsou od policie. Striktně to ale nekontrolujeme. Spíše se to snažíme dodržet my, u ostatních týmů to neřešíme. Je každého věc, koho nominuje a postaví," říká Urbánek.

Třetí skončili v Hodoníně strážníci z Olomouce, čtvrtý byl Uherský Brod. „Oslovili jsme jedenáct družstev, ale letošního ročníku se jich nakonec zúčastnilo pouze šest. Vždycky se nám někdo omluví, letos třeba nepřijel Přerov s Holešovem, kde mají nějaké vnitřní problémy. To samé se týká také Liptovského Mikuláše, který u nás loni zvítězil. Naopak nováčky jsou Olomouc a Chotěboř," informoval Urbánek.

Turnaj, který se v pátek uskutečnil ve sportovní hale TEZA, odřídil známý rozhodčí Miroslav Bušek. „Tento turnaj se mi perfektně píská. Je to něco jiného než běžná soutěžní utkání. Hraje se více ohleduplně a fér. Na druhé straně mezi jednotlivými hráči jsou značné rozdíly. Ti, co toho umí s balonem víc, jsou nad věcí, ti horší zase mají k výkonu sudího vždycky nějaký komentář. Já jako rovina nemohu pískat jinak než tak, jak to umím," usmíval se velezkušený arbitr.

Celé klání moderoval a diváky bavil Petr Vyškovský. Ceny kromě šéfa hodonínské městské policie Jindřich Vašíček předali také místostarosta města Hodonín Vítězslav Krabička, radní Jana Gajošová a zastupitel Ivo Knápek.

Memoriál Zdeňka Jüstela, 7. ročník

Skupina A

Výsledky: Trnava – Olomouc 4:2, Olomouc – Hodonín 2:1, Hodonín – Trnava 0:2.

Pořadí ve skupině: 1. Trnava (2 0 0 – 6:2 – 6 bodů), 2 – Olomouc (1 0 1 – 4:5 – 3 body), 3. Hodonín (0 0 2 – 1:4 – 0 bodů).

Skupina A

Výsledky: Kroměříž – Chotěboř 0:3, Chotěboř – Uherský Brod 5:0, Uherský Brod – Kroměříž 3:1.

Pořadí ve skupině: 1. Chotěboř (2 0 0 – 8:0 – 6 bodů), 2. Uherský Brod (1 0 1 – 3:6 – 3 body), 3. Kroměříž (0 0 2 – 1:6 – 0 bodů).

Semifinále: Trnava – Uherský Brod 5:1, Olomouc – Chotěboř 1:2.

O 5. místo: Hodonín – Kroměříž 1:2.

O 3. místo: Uherský Brod – Olomouc 1:2.

Finále: Trnava – Chotěboř 2:2 (1:1), 7:6 na penalty.

Celkové pořadí: 1. MP Trnava, 2. MP Chotěboř, 3. MP Olomouc, 4. MP Uherský Brod, 5. MP Kroměříž, 6. MP Hodonín.

Nejlepší hráč: Ondrej Sakar (Trnava).

Nejlepší brankář: Petr Děreš (Olomouc).

Nejlepší střelec: Marek Korel (Chotěboř) – 7 branek.

Městská policie Hodonín: Martin Měchura – Radek Škrobák, Radovan Maňák, Štefan Novotný, Radek Ščevík, Emil Salay, Tomáš Mayer, Jaroslav Fukalík, Lukáš Uřičář, Michal Lamacký.