„Jsem spokojený. Začátek byl vyrovnaný, ale od patnácté do třicáté minuty jsme předvedli festival neproměněných šancí. Zahodili jsme pět šancí a dvakrát nastřelili břevno," řekl kouč Hroznové Lhoty Jaroslav Bíla.

První poločas patřil jednoznačně domácím, který si v úvodních pětačtyřiceti minutách vypracoval několik vyložených šancí, ale v koncovce se trápil. Největší problémy hostující obraně dělal Petr Lipčík. Zkušený útočník si zabíhal za beky na dlouhé balony a dostával se do šancí. Po jednom z nákopů Petr Lipčík společně s gólmanem Elsnerem přehodil i jeho branku. Blízko vedoucímu gólu byl ve 20. minutě Podrazil. Bomba domácího záložníka se od břevna odrazila na brankovou čáru a zase ven. Vzápětí po Bílově vysunutí pálil Petr Lipčík do připraveného Elsnera. Hostující opora si v v první půli poradila i s šancí Jagoše. Zkušenému forvardovi ve 43. minutě asistent rozhodčího Horňáček zřejmě upřel regulérní gól, když rána Jagoše se od břevna odrazila až za brankovou čáru. Okresní arbitr ale viděl situaci jinak a při odchodu do kabin tak platil stále bezbrankový stav.

Charvátská Nová Ves zahrozila v první půli pouze dvakrát, a to v rozmezí dvou minut. Nejdříve rozjel rychlou akci Jurčík, dal doleva na Nováka, ale jeho ostrý centr pozorný Smetka odvrátil před nabíhajícími hráči. Právě Rudolf Novák byl nejlepším hostujícím hráčem. Hned za dvě minuty se zkušený fotbalista postavil k přímému kopu z pravé strany, jeho střílený centr Smetka vyrazil před sebe a obránci zametli míč do bezpečí.

Druhá půle začala šancí hostí. Krátce po změně stran se nečekaně zjevil sám před Smetkou osamocený Jurčík, který ve vyložené pozici vysoko přestřelil. A tak domácí trestali. Centr Petra Lipčíka z levé strany skončil na hlavně nepokrytého Falešníka, který zamířil přesně k zadní tyči.

Diváci se ještě ani nestihli usadit zpátky a už to bylo o dvě branky. Po další akci Petra Lipčíka a další chybě hostující obrany špatně vyběhl gólman Elsner, míč se odrazil k volnému Gazárkovi. Mladíček v domácím dresu zachoval chladnou hlavu a poslal míč do odkryté části brány. Domácí se dostali do pohody, když své vedení mohli ještě několikrát navýšit. Trauben dál podnikal do otevřené obrany rychlé kontry, v koncovce se však trápil. Po úniku Petra Lipčíka před hostující brankou selhal Jagoš. Podobně si po úniku Jegly vedl Matyáš. Proti brankáři Elsnerovi neuspěl ani Petr Lipčík. Za hosty odpověděl Novák. Ten dvakrát pálil na bránu po standardní situaci z pravé strany, ale obě jeho střely pod břevno pozorný Smetka vyrazil. Závěr zápasu už patřil celku z Břeclavi. Nejblíže gólu byl Michal Polášek. Jeho ránu z trestného kopu Smetka bravurní robinzonádou vytěsnil do autu. Domácí gólman si pak poradil i s technickou střelou Nováka. „Jsme spokojení. Čtyřiadvacet bodů je celkem dost. Po těch problémech, kdy nám chyběli stopeři, jsme to celkem zvládli," dodal Bíla.

Kněždubu pomohlo vyloučení brankáře Křepic

Fotbalisté Kněždubu potvrdili proti Křepicím roli favorita a po proměněné penaltě Romana Grabce a dvou gólů Lubomíra Janíka si v posledním zápase letošního roku připsali výhru 3:0. Sokol se sedmadvacet body přezimuje v tabulce první B třídy na druhém místě. Lepší na podzim byly pouze Milotice.

Nedělní deštivý duel ovlivnila situace ze 30. minuty. Hostující gólman Jiří Frank za bezbrankového stavu v šestnáctce stáhl útočníka Janíka a po zásluze uviděl červenou kartu. Sudí Seitl správně nařídil penaltu, kterou s přehledem proměnil mazák Roman Grabec.

Do té doby byl k vidění vyrovnaný fotbal s několika vyloženými šancemi. Už ve třicáté vteřině Janík vybídl ke skórování Zelinku, který ve vyložené pozici nastřelil v odkryté brance stojícího hráče soupeře. Pak domácí špatnou rozehrávkou nabídli tutovku Křepicím. První ránu hostujícího fotbalisty zastavila tyč, dorážku vytěsnil skvělý brankář Podolan na roh.

Kněždub ještě za bezbrankového stavu zahrával několik rohových kopů a standardních situací, ale v koncovce nebyl důrazný. Hosté spoléhali na chyby protivníka a rychlé protiútoky, žádnou z dobře rozjetých akcí ale nedotáhli. „Křepice kromě situace ze druhé minuty pořádnou šanci neměly," řekl kouč Sokola Libor Grabec.

Po půlhodině hry domácí udeřili a obraz hry se změnil. Křepice se po vyloučení gólmana zatáhly a čekaly na standardní situaci či brejky. Hosté sice i v deseti několikrát zahrozili, Podolan ovšem zasahovat nemusel. Hráči Kněždubu se museli vypořádat nejen s těžkým terénem, ale i důrazným protivníkem. Na tvrdou a místy až zákeřnou hru doplatil Milan Durna. Domácí záložník byl ve 20. minutě hrubě faulován zezadu a musel střídat. „Sanitka ho odvezla na vyšetření, které má podle posledních informací přetržené vazy v kotníku," informoval Grabec. Podle něj mohli být hosté rádi, že sudí Seitl hráče Křepic za likvidační zákrok nevyloučil.

Konec první půle byl i kvůli verdiktům tolerantního sudího dost rozháraný a nepřesný. Kněždub uklidnil až Lubomír Janík, který v 63. minutě po vysunutí Zelinky střelou podél gólmana na vzdálenější tyč zvýšil na 2:0.

Křepice rezignovaly, naopak Kněždub zápas v klidu dohrál. Domácí mohli odevzdanému soupeři přidat další branky, ale žádné přečíslení ani střela se neujaly. Triumf Sokola završil až Janík. Ten se kličkou do protipohybu zbavil obránce a přízemní střelou prostřelil gólmana. Hosté za rozhodnutého stavu otevřely hru, místo gólu ale málem inkasovali. Střela Davida Grabce skončila na spojnici břevna a tyče. „Byla to spíše povinná výhra. Náš výkon sice nebyl takový, jako na začátku sezony, na druhé straně jsme rádi, že jsme zápas alespoň takto zvládli a v posledních dvou zápasech získali šest bodů," dodal Grabec.