„Utkání nám neskutečně vyšlo. Hru jsme měli od začátku do konce ve své moci. Na rozdíl od jiných zápasů se nám dařilo proměňovat šance. Výsledek je pro soupeře možná trochu krutý, na druhé straně my ho v žádném případě nepřeceňujeme,“ říká hostující trenér Jaroslav Bíla.

Hroznová Lhota nedělní utkání rozhodla v úvodní čtvrthodině. Za stavu 3:0 už nebylo co řešit. Zatímco hosté stříleli jeden gól za druhým, domácí nejprve vyhlíželi poločasovou přestávku a pak konec utkání. „Je fakt, že nám chyběli někteří hráči, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Absence trápí většinu mužstev. My musíme porážku rychle hodit za hlavu, vykašlat se na to a dál bojovat,“ říká předseda FK Hovorany Vlastnil Podivínský.

Kanonádu odpálil hned ve 2. minutě Ondřej Bíla. Zkušený hostující záložník se parádně trefil z trestného kopu. Vzápětí Lukáš Červenka potrestal menší zaváhání brankáře Doležala a bylo to 0:2. Třetí úder zasadil Hovoranům Petr Lipčík. „Soupeře jsme vlastními chybami pěkně posadili na koně,“ poznamenal Podivínský, který ocenil i výkon protivníka.

„Hroznová Lhota hrála rychlý a důrazný fotbal. Hostům všechno vycházelo. Dařilo se jim na co sáhli,“ pravil Podivínský.

Nedomův tým naopak nijak nebezpečný nebyl. Domácí v první půli vystřelili dvakrát na Kusalíka, který neměl s pokusy ze střední vzdálenosti žádný problém. Po přestávce už Hovorany hostujícího brankáře ani neohrozili.

Zato Hroznová Lhota na trávníku úřadovala. Po půlhodině hry se trefil kapitán Kamil Schwarzbier, na poločasových 5:0 svým druhým gólem v zápase upravil Petr Lipčík.

Rozjetí hosté neměli dost a dál protivníka ničili. V 61. minutě se znovu prosadil Červenka, po něm se dvakrát v rychlém sledu trefil Tomáš Bartošek.

To však nebylo zdaleka vše. V 85. minutě završil hattrick Petr Lipčík, následně roztočil desítku Lukáš Lipčík. Hovoranům nedělní duel pořádně zhořkl.

Napravit poslední výprask mohou v neděli na hřišti třetího Kněždubu. Trauben doma hostí Nikolčice.

Strážnice konečně utnula dlouhou sérii bez výhry

Konečně se dočkali. Fotbalisté Strážnice ve 20. kole první B třídy rázně utnuli čekání na druhou domácí výhru v sezoně. Svěřenci trenéra Pavla Daňka před vlastním publikem naplno bodovali poprvé od 14. srpna 2016, když zdolali Křepice 3:1 a po devíti zápasech znovu poznali chuť vítězství. „Kluci si ho za bojovnost zasloužili,“ prohlásil dlouholetý jednatel strážnické Jiskry Lubomír Botek.

Domácím fotbalistům ani nevadilo, že od 22. minuty po brance Libora Zástěry prohrávali 0:1. Úvod utkání poznamenala průtrž mračen. Kvůli vydatnému dešti byl zápas na pět minut přerušený. Krátká přestávka pomohla spíše hostům, kteří se dostali do vedení.

Strážnice se po inkasované brance probrala a začala bojovat. Jiskra za nepříznivého stavu přidala na důrazu i pohybu, chvíli se ale pouze zastřelovala. Jeden z domácích pokusů skončil na tyči hostující branky. Vyrovnání přinesla až proměněná penalta kapitána Jiřího Mašiny z nastaveného času první půle. Osmatřicetiletý mazák potrestal nedovolený zákrok na Chluda.

Po změně stran byl k vidění oboustranně bojovný zápas. Na těžkém a blátivém terénu to měla obě mužstva složité. Domácí se s nepříznivými podmínkami vypořádali lépe a dvěma slepenými brankami nedělní bitvu rozhodli. „Příště asi budeme muset pořádně pokropit hřiště, aby se nám dařilo,“ trefně poznamenal Botek.

V 51. minutě dorazil do sítě Haraštovu střelu pohotový Zdeněk Čech. Tentýž hráč vzápětí vběhl mezi zadáky Křepic, sebral jim balon a nečekaně udeřil. Hosté už se na odpověď nezmohli. Jiskra si náskok v klidu hlídala, Křepice v závěru odpadly.

Strážnice se díky čtvrté výhře sezony posunula v tabulce na třinácté místo. Na Podivín a Hovorany ztrácí šest kol před koncem pouhé tři body.