„Oslavy zatím neplánujeme. Sportovci jsou pověrčiví. Necháváme to zatím být. I když o postupu musíme vzhledem k náskoku mluvit nahlas,“ nebrání se roli favorita člen výkonného výboru KEN Veselí a jeden z předních okresních funkcionářů Vojtěch Bártek.

Zarazice by se do okresního přeboru vrátily po čtyřech letech. Po osmém, čtvrtém a třetím místě má letos tradiční tým nakročeno k vítězství ve třetí třídě. „Chceme se do okresu a v něm hrát důstojnou roli,“ říká Bártek.

Podzimní král v dlouhé zimní přestávce nespal. „Poctivě jsme se připravovali. Všechno jsme dělali venku. Začali jsme hrubou přípravou, běhali jsme, posilovali a zlepšovali fyzickou kondici. Hodně času jsme věnovali i práci s míčem,“ uvedl Bártek.

Lídrovi třetí třídy vyšly i přípravné zápasy. Veselané si poradili s Vnorovy (4:1) i ratíškovickou rezervou (2:0), herně nepropadli ani se soupeři z první B třídy. KEN těsně podlehl Hroznové Lhotě a Kněždubu. Oba duely skončily 1:2.

Kouč Pavel Štůral bude mít na jaře stejný tým jako na podzim. „Kádr je stabilizovaný. Žádné změny u nás nebyly,“ řekl Bártek. „Důležité je, že jsme z FC Veselí koupili Bohumila Vardana, který byl u nás na hostování,“ doplnil.

Zarazice tak sází na vlastní hráče. „V současné době máme v kádru pouze jednoho hráče na. hostování. Sedmatřicetiletý Vilém Jančík ze Vnorov nám pomáhá v obraně,“ pravil známý okresní funkcionář.

Zarazičtí budou ve druhé polovině sezony spoléhat na tradiční opory. „Ve středu zálohy máme Hanzelku a Vardana. To jsou kvalitní hráči, kteří umí podržet míč, dát hře myšlenku a rozehrát standardní situaci. Snad forma vydrží také našemu podzimnímu střelci Michalu Tobiášovi,“ pronesl Bártek.

KEN Veselí ovšem může od vytouženého návratu do nejvyšší okresní soutěže připravit pouze totální ztráta formy, nepřízeň osudu nebo zranění klíčových hráčů. Dvojice pronásledovatelů, béčko Bzence a Žeravice, totiž ztrácejí na vedoucí tým třináct bodů.

„Dobrou přípravu měl Domanín, nevyzpytatelné jsou hlavně rezervy Vracova a Bzence. Věřím, že náskok neprohospodaříme a že ho naopak využije ke klidnému postupu,“ přeje si Bártek.

Menší komplikací může absence zkušeného trenéra, protože kouč Štůral odchází po čtvrtém jarním zápase na plánovanou operaci. „V té době chceme mít soutěž rozehranou tak, aby mohl jít v klidu na operaci a aby mohl při rekonvalescenci sledovat pohodovou cestu za postupem,“ uvedl Bártek.

Ten se těší hlavně na domácí souboj s Kozojídkami. „Proti nim vždy bývají pěkné zápasy s dobrou kulisou. Navíc tam mám spoustu známých a kamarádů,“ říká Bártek.

Zajímavé utkání si jistě nenechají ujít ani příznivce veselského klubu. Ti v hojném počtu podporují svůj tým i na soupeřových hřištích. „ Na podzim jsme trochu doplatili na los. Měli jsme stejné losovací číslo jako FC Veselí nebo Vnorovy. Přesto je o naše zápasy mezi faoušky velký zájem. Diváci nás podporují i venku. Jezdí s námi opravdu všude. Je to pro nás zavazující. Oni očekávají v každém zápase kvalitní výkon,“ uzavřel Bártek.