Dělbu bodů oba páteční soupeři brali. I když blízko vítězné brance byly především ve druhém poločase oba týmy. „By to klasický remízový zápas. Hosté hráli dobře. Byli techničtější, fotbalovější. My jsme naopak své nedostatky nahrazovali bojovností a elánem. Šance byly na obou stranách," uvedl domácí kouč Václav Urbančík.

Podle něj patří celek z Kyjovska mezi nejlepší celky soutěže právem. „Kostelec byl nejlepší tým, která u nás letos hrál. I proto bod bereme," řekl Urbančík.

I když hosté nehráli špatně, jejich výkon zůstal především v první půli za očekáváním. „Škoda, že se to nedohrálo minulou neděli. To jsme cítili, že bychom mohli ve Veselí vyhrát," uvedl hostující trenér Josef Dolan.

Ten nebyl s předvedou hrou tolik spokojený. „Byli jsme techničtější, soupeře zase důraznější. Na těžkém terénu se ale více leželo než se hrálo. Šancí však měly obě družstva stejně," pronesl Dolan.

Jeho tým byl v úvodní části nebezpečnější. Hlavička aktivního Vymazala šla stejně jako rána Ondráše mimo. Ke gólu nevedla ani spolupráce dvojice Horáků. Na druhé straně vyzkoušel Cahlíkovu pozornost Kehm.

V závěru unikl po pravé straně Ondráš. Na jeho centr ovšem Dušan Horák nedosáhl.

Kostelec byl za svoji aktivitu odměněn až na začátku druhé půle, kdy se po parádní kombinaci a spolupráci Ondráše s Kotáskem prosadil dorážející Macek.

Hostům ale vedoucí branka ublížila. „To je naše klasika. Po vedoucí brance se vždycky ukolébáme. Máme kvalitní hráče, kteří si myslí, že už to nějak dopraví. Soupeř nás však vždy potrestá," pravil Dolan.

KEN navíc po obdrženém gólu přidal. Vardan ale pálil zblízka vysoko nad a Páče vychytal brankář Cahlík.

Veselané se vyrovnání dočkali v 56. minutě, kdy po rohu kapitána Hanzelky pálil Páč do břevna. Odražený míč pohodlně poslal do odkryté branky dobře postavený Kehm.

Zarazice byly ve druhé půli nebezpečnější. Po Kehmově přihrávce selhal v jasné šanci Páč, Vardan se Štůralem zase mířili do tyče.

I Kostelec po změně stran několikrát zahrozil. Střely Dušana Horáka a střídajícího Lochmana postrádaly především přesnost. „Ve finální fázi jsme byli dost zbrklí. Navíc jsme špatně řešili brejkové situace," posteskl si kouč Kostelce.

Definitivně rozhodnout mohl v 88. minutě Lochman. Jeho přihrávku ze strany usměrnil jeden z domácích obránců na levou tyč. „Dělba bodů je spravedlivá," uznal Dolan.

Jeho protějšek se zkušenějším kolegou souhlasil. „Soupeř byl v prvním poločase lepší. Po změn stran jsme se ale zlepšili a možná i soupeře fyzicky přehráli. Bohužel jsme ale začali hrát až po obdržené brance," dodal Urbančík.

Okresní přebor, dohrávka 9. kola –

KEN Veselí – SK Kostelec 1:1 (0:0)

Branky: 56. Kehm – 50. Macek

Rozhodčí: Vondryska – Fridrich, Mezihorák

Žluté karty: Měsíček, Tomeček – Fukan, Vymazal

Diváci: 100

KEN Veselí: Chudík – Potrusil, Tomeček, Měsíček, Štůral – Polách (80. Tobiáš), Hanzelka, Vardan, Bártek (57. Bartošek) – Páč, Kehm.

Kostelec: Cahlík – Fukan, Macek, Černý, Hochman – Kotásek (74. lecián), Bužek, Vymazal, David Horák (82. Borkovec) – Dušan Horák (56. Lochman), Ondryáš.