Trenér Kněždubu Libor Grabec bral porážku s nadhledem, neboť podobným výsledkem skončil i jarní duel Sokola v Lovčicích. „Diváci se museli skvěle bavit, pro ně to byla ideální podívaná. Tolik branek někdy nemají ani na hokeji," vtipkoval známý kouč, který stejně jako kolega Janošek nestačil svěřence z lavičky kočírovat a usměrňovat. „Hrál se oboustranně otevřený fotbal. Bylo to jako když z každé strany vypustí jedenáct splašených ovcí a ty nahání černý beran, což byl rozhodčí," glosoval duel Grabec. „Taktika šla absolutně stranou. Bylo to o tom, kdo dá víc gólů," přidal trefně.

Téměř tři stovky diváků, mezi kterými byli i fanoušci, jež se chystali na odložený duel v sousední Hroznové Lhotě, se od začátku dobře bavily.

Rajhrad přijel do Kněždubu posílený o čtyři nové hráče, kteří mu v úvodním střetnutí s Hroznovou Lhotou citelně scházeli. Kněždub postrádal pouze obránce Lukáše.

Domácí drželi se soupeřem z Brněnska krok, do dvacáté minuty si vypracovali tři tutovky. První střela však šla do tyče, druhou šanci zmařil pohotový gólman Semerád a třetí příležitost zblokoval na brankové čáře jeden z hostujících zadáků.

Naproti tomu hosté byli v koncovce mnohem efektivnější a chyby protivníka tvrdě trestali. Rajhrad třikrát udeřil v rozmezí devíti minut. Přestřelku odpálil Tomáš Podaný, druhý gól přidal Reitoral a v závěru úvodní části se trefil znovu Podaný. „Soupeř si na rozdíl od nás nachystal finální fázi," řekl Grabec.

Domácí to však za nepříznivého stavu 0:3 nezabalili a až do konce utkání hráli naplno. Snížit mohl na začátku druhé půle Smištík. Jarní střelec Kněždubu ale není v optimální formě, když po pohledné kombinaci ze strany střílel pouze do připraveného Semeráda.

Sokol se poprvé prosadil až v 53. minutě, kdy po Zelinkově přihrávce udeřil David Grabec. V té chvíli ale hosté po druhém přesném zásahu Reitorala vedli už 4:0. Pak nešťastného Podolana překonal Nekvalil a bylo definitivně po zápase. Kněždub prostřídal a debakl alespoň zmírnil. Dvakrát se prosadil mladík Zelinka. Po jeho gólech to bylo přijatelných 3:5.

Velmi důrazně hrající hosté dohrávali bez vyloučeného Haňky, který byl nejprve napomínám za faul a následně i za kritiku rozhodčího. V pohodě hrající celek z Brněnska skóroval i v oslabení. Mezi střelce se zapsal Richtr. Poslední slovo měl domácí Marek Bíla, který v 88. minutě upravil na konečných 4:6. „Dostali jsme lekci především v proměňování šancí. My se budeme muset ze zápasu poučit a příště hrát jinak. Je pěkné, že útočí šest sedm hráčů, ale fotbal se hraje i dozadu, což by si měli někteří uvědomit," prohlásil Grabec. Jeho tým se pokusí o nápravu v neděli v Žarošicích, které o víkendu nehrály.

Mašina ze Strážnice zahodil penaltu

Dramatický souboj dvou nováčků první B třídy skončil remízou 1:1. Hosty ze Strážnice přiblížil druhé výhře kanonýr Tomáš Lípa, porážku domácích Uhřic ještě v prvním poločase odvrátil útočník Jakub Neumann.

Výsledek více potěšil hostující tým, který si na okresního rivala věřil a do Uhřic přijel s cílem potvrdit domácí výhru nad Nikolčicemi.

Naftaři zase toužili odčinit zaváhání z Mikulova. „Bohužel se nám nepodařilo na domácím hřišti tři body získat, z čehož jsme zklamaní," uvedl předseda SK Uhřice Petr Meduna.

Podle něj viděla stovka diváků mimořádně ofenzivní fotbal se spoustou šancí, střel a dramatických momentů. „Nepamatuji si ze svých zápisků, aby v některém z předcházejících zápasů bylo v prvním poločase tolik příležitostí. Utkání bylo opravdu dramatické, přelévalo se z jedné strany na druhou," pronesl Meduna.

Jiskra byla blízko vedoucímu gólu už v 1. minutě, útočník Lípa střílel do tyče. Domácí, kterým scházeli zranění Vlach s Hojačem a omluvený Smílek, kontrovali střelou Neumanna a tečí Mikšíka. Vzápětí centroval Neumann a Lukáš Hořava odražený balon napálil těsně vedle.

Hned na to musel zasahovat uhřický gólman Mokrý. Pak na sebe upozornil Neumann. Jeho hlavička zatřásla břevnem.

Čtvrthodinu bohatou na vyložené šance zakončil Tomáš Lípa. Nejlepší střelec loňského ročníku okresního přeboru po dlouhém autu potvrdil pověst kanonýra a hlavou otevřel skóre. „Náš brankář Mokrý by to normálně měl, ale byl tam teč přes hlavu Valihracha," uvedl Meduna.

I dál byl k vidění zajímavý fotbal. Vyrovnání zařídil Neumann, který se neomylně trefil po dlouhém nákopu hrajícího trenéra Valihracha a zpětné hlavičce Pěnčíka. „První poločas se dohrál až v abnormálně rychlém tempu. Opravdu se bylo na co dívat," chválil aktéry Meduna.

O poločasové přestávce se obě mužstva zklidnila, přesto mohli okresní rivalové vzájemný duel několikrát rozhodnout. „Ve druhém poločase jsme měli o něco více ze hry. Koncovka však nebyla podle našich představ," řekl Meduna.

Blíže třem bodům ale byla Strážnice. V 59. minutě stoper Valihrach fauloval ve vlastní šestnáctce a sudí Malík nařídil pokutový kop.

Gólman Mokrý však spoluhráče podržel a střelu i následnou dorážku Mašiny fantasticky kryl.

Jiskra se ve zbytku utkání spíše zaměřila na defenzivu. Uhřice byly ve druhém poločase aktivnější, druhý gól ovšem nepřidaly. Jednu střelu zastavilo břevno, další šance pochytal pozorný Janík nebo skončily mimo.

V Hroznové Lhotě se nehrálo

Nedělní duel Hroznové Lhoty s Žarošicemi byl kvůli neregulérnímu terénu odložen. Zápas třetího kola první B třídy se po vzájemné domluvě obou oddílů odehraje ve středu 28. září v 15.30. „Byli odloženi zápasy mužů i dorostu. Po hřišti jsme chodili a všude stála voda. Opravdu se nedalo se hrát," hlásil jednatel Sokola Hroznová Lhota Antonín Špiruda. Zatímco dorostenecký souboj Traubenu s Velkými Bílovicemi se uskutečni již tento pátek, muži si na odložený duel počkají až na konec září.