Domácí trenér Robert Zeman zbytečnou ztrátu těžce rozdýchával. „Nechápu to. Ve druhém poločase přišel nečekaný zkrat. Hráči přestali hrát, běhat, bojovat. Navíc po hrubých individuálních chybách jsme inkasovali těžko popsatelné branky," kroutil hlavou veselský kouč.

První poločas přitom patřil favorizovaným Veselanům, kteří byli herně lepší. Svoji převahu dokázal domácí tým vyjádřit i dvěma brankami. Skóre otevřel v 19. minutě Bohumil Vardan, pojistku přidal Lukáš Kučera.

Veselí, kterému scházeli pouze Prajza s Kurečkou a Grabcem, mohlo do přestávky přidat další branky, ale ve finální fázi a koncovce nebyli tolik přesní.

Mikulov v úvodní části příliš nebezpečný nebyl, přesto po změně stran dokázal třikrát udeřit. K obratu zavelel Marek Látal. Osmnáctiletý forvard nejprve využil nepozornosti domácí obrany a snížil, vzápětí po chybě domácího zadáka srovnal na 2:2. Zaskočené Veselí pak ještě inkasovalo jeden gól, když brankáře Grombíře z úhlu překonal Lukáš Stehlík. „Bohužel kluci se o poločasové přestávce ukolébali. Mysleli si, že je hotovo a že se nemůže nic stát," uvedl Zeman.

Domácí hráči nechápali. Hra Veselí zkolabovala, na hřišti přibyla nervozita i nepřesnosti. Postupem času se slovácký celek zvedl a protivníka zatlačil. Kouč Zeman zariskoval a za nepříznivého stavu poslal na hrot útoku třetího borce.

Závěrečný nápor však přinesl pouze vyrovnávací trefu Kučery. Veselané v poslední čtvrthodině soupeře mačkali, vítězný gól nepřidali. Pálava dobře bránila a jednoho z aspirantů na postup do vyšší třídy už do vážnější příležitosti nepustila. „Na konci jsme měli velký tlak, ale šanci žádnou," přiznal Zeman. Jeho tým stál pětadvacetiminutový výpadek dva body i zřejmě i šanci bojovat do posledního kola o postup do krajského přeboru. „Dostáváme spoustu laciných branek. Nad tím se musíme zamyslet. Zatímco soupeř se třikrát dostane na naši polovinu a dá nám dva góly, my držíme sedmdesát procent času míč, ale tak produktivní nejsme," prohlásil veselský trenér. „Asi je to nezkušeností. Chybí nám lídr, který by zbytek mužstva zklidnil," dodal.

Kyjov otočil duel s Pavlovicemi

Fotbalisté Kyjova mohou zbývající dva duely s Dubňany a Ratíškovicemi odehrát v klidu a v pohodě. Svěřenci trenéra Jaroslava Kalince totiž v první A třídě zvládli i předposlední domácí duel a po výhře 3:1 nad Velkými Pavlovicemi se v tabulce posunuli už na devátou příčku.

„Jsme spokojení. Podali jsme celkem dobrý výkon a zaslouženě zvítězili. Byli jsme lepší a tři body si více zasloužili než soupeř," uvedl kyjovský obránce Jaroslav Holeček.

Padesátka diváků viděla na městském stadionu bezstarostné utkání. Tempo hry odpovídalo počasí i postavení mužstev v tabulce. Kyjov byl od začátku herně lepší a aktivnější, do pořádných šancí ale stejně jako pozorně bránící protivník v první půli nedostal. Průniky a zpětné přihrávky Klimeše a Kuchaře nenašly adresáta, po standardní situaci Holečka pálil nekrytý stoper Měsíček z voleje těsně nad.

Domácí hráči a fanoušci se navíc po zákroku brankáře Chromka na Klimeše dožadovali odpískání penalty, ale sudí Král byl jiného názoru a nechal pokračovat ve hře.

Slavoj, který přijel do Kyjova bez náhradníků, hrozil v první půli pouze po ojedinělých brejcích. Jednu střelu zneškodnil pozorný gólman Vinca, další pokus šel mimo.

Branky začaly padat až po změně stran. Jako první udeřily Velké Pavlovice. Po autovém vhazování a přesném centru se mezi dvěma bránícími hráči hlavou prosadil nekrytý kanonýr Šabata.

Kyjov po obdrženém gólu přidal a výsledek otočil. Vyrovnání zařídil Tomáš Čada, který zakončil akci Kuchaře s Klimešem. Obrat dokonal Kuchař. Mladý obránce s přehledem proměnil penaltu nařízenou za faul na Chytku. Výhru Kyjova pečetil gólman Michal Kůřil, který znovu nastoupil v poli. Vysoký brankář se trefil po Klimešově asistenci. Domácí za stavu 3:1 v klidu kontrovali hru i výsledek a zápas bez problémů dovedli do vítězného konce.

Velké Pavlovice už žádné tutovky neměly. Hosté z Břeclavska dvakrát zahrozili ještě před Kůřilovým gólem. Nejprve Šabata pálil ze dvou metrů těsně vedle, ránu velmi dobře hrajícího Záblackého vytěsnil Vinca na roh.

Za Blatnici zase chytal hráč z pole

Blatničtí fotbalisté venku bodovali počtvrté v řadě. Po Mikulovu, Velkých Pavlovicích a Rohatci uspěli svěřenci trenéra Jaroslava Bíly i na hřišti v Rakvicích, kde hráli 2:2.

Celek z Veselska výsledek bral, neboť v obci na Břeclavsku nastoupil s hráčem Denisem Lipárem v brance a bez několika stabilních opor. Blatnici v sobotu scházeli gólman Dominik Lipár, Macko, Janík, Vyskočil či David Vaněk.

Ani domácí nejsou v závěru sezony v pohodě, přesto se už ve 3. minutě ujali vedení. Skóre otevřel Švásta. Rakvice se z těsného náskoku ale dlouho neradovaly. Na 1:1 srovnal Petr Schmeister. Domácí, kteří na jaře ještě nevyhráli,toužili proti Blatnici po třech bodech. Po necelé půlhodině ale přišli o zraněného kapitána Kamila Prachaře. Rakvice spoléhali na útočníka Rástočného. Toho si však hostující obrana dobře střežila.

Hosté hrozili hlavně po rychlých protiútocích a standardních situacích. Za svoji aktivitu byla Blatnice odměněna krátce po změně stran, kdy Štefánek poslal partu z Veselska do vedení. Rakvice ale poměrně brzy přispěchaly s odpovědí. Na 2:2 upravil Juřena. Další góly už ani přes několik slušných příležitostí nepadly, dělba bodů byla spravedlivá. „Výsledek bereme, protože jsme složitě dávali dohromady základní sestavu. Chybí nám důležití hráči, naše hra nemá takovou kvalitu," uvedl blatnický kouč Jaroslav Bíla, který stejně jako zbytek mužstva čeká na konec sezony.