Hosté, které po třech týdnech opět vedl trenér František Komňacký, na Hané střelecky selhali. „Klidně jsme mohli dát čtyři, pět branek, ale v koncovce se nám vůbec nedařilo," uvedl vedoucí hodonínského mužstva Stanislav Urbánek.

Slovácký celek chtěl proti účastníkovi MSFL uspět, neboť v Kroměříži před dvaceti lety trénoval František Komňacký. Červenobílý dres Hanácké Slavie zase nedávno nosili Radomír Víšek se Zdeňkem Šturmou. Ani zkušení fotbalisté ale porážce nezabránili.

Šedesát diváků v prvním poločase vidělo vyrovnaný fotbal s šancemi na obou stranách. Nebezpečnější však byli Hanáci. V 11. minutě domácí Silný běžel sám na brankáře Petráše, ale nastřelil jen jeho ruku.

Forvard Kroměříže se vzápětí dral i do další slibné šance, ale slibný průnik zastavila hostující defenziva. Hráči Hodonína se po několika pohledných kombinacích dostali ke dvěma pokusům, ale brankář Šustr předvedl pohotové zákroky.

Stejně dobře si na druhé straně počínal Petráš, který ustál další šanci Silného. Aktivní kroměřížský útočník se branky dočkal až ve 41. minutě, kdy proměnil penaltu nařízenou za faul Fojtíka na Beránka.

Hosté dál hráli ve vlastní šestnáctce dost neopatrně a mohli být rádi, že rozhodčí Veselý nenařídil další penaltu za podražení Haši, který se uvolňoval ke střele. Na konci poločasu hosté zahrozili po rohovém kopu, když rána trefila beka Jelečka dobře postaveného u tyče na brankové čáře. „Kroměříž byli o něco lepší a místy nás přehrávala. My jsme v první půli hrozili hlavně po standardních situacích Polácha. Zahrávali jsme i tři rohy za sebou, ale scházel nám důraz," pravil Urbánek.

Oba týmy po přestávce hru otevřely a ofenzivní hráči se častěji dostávali do zakončení. „Ve druhém poločase bylo na hřišti daleko více prostoru. Celkový poměr střel na bránu za celé utkání byl 12:8, z toho ve druhé půli 7:5," informoval hodonínský vedoucí mužstva.

Branky ale stříleli jen favorizovaní domácí, za které se dvakrát trefil talentovaný Šipka. Devatenáctiletý mladík nejprve v 56. minutě zvyšoval na 2:0, když pod břevno pohotově dorazil vyražený míč po předchozí střele Silného. V 68. minutě napřáhl zpoza vápna další devatenáctiletý mladík Hynčica a trefil břevno.

Tito dva hráči pak v závěru střetnutí předvedli parádní rychlou akci, když Hynčica zabojoval, získal míč, prostrčil jej do vápna na Šipku, který v rychlosti převzal balon a pod padajícím brankářem z úhlu zvýšil na 3:0.

Ještě předtím šel sám na brankáře Silný, ale neuspěl. Hostující Petráš pak špičkou nohy vyrazil i střelu Beránka, kterého pěknou kolmicí vyslal do šance Hromek.

Hodonínští se ve druhém poločase dostali do čtyř slušných šancí, ale domácí brankář Šustr neinkasoval a uhájil čisté konto. Opora Kroměříže postupně vychytala mazáka Polácha, dvakrát Víška a také mladého Ukrajince Dovhanyuka. „Kroměříž má kvalitní tým. V kádru má bývalé hráče ze Slovácka nebo ze Zlína. I my se však poohlížíme po posilách. Ještě dva hráče chceme přivést," říká Urbánek.

Příprava divizního Hodonína pokračuje v sobotu na umělé trávě Pod Búdama, kde svěřenci trenéra Komňackého vyzvou domácí Mutěnice. Atraktivní duel začíná v jedenáct hodin.

SK Hanácká Slavia Kroměříž – FK Hodonín 3:0 (1:0)

Branky: 56. a 87. Jan Šipka, 41. Jan Silný z penalty. Rozhodčí: Veselý. Diváci: 60.

Kroměříž: Šustr – Kašík, Lapčík (46. Stratil), Budín, Jeleček (60. Lapčík) – Višněvský (33. Beránek (82. Ferko), Silnica, Strašák (46. Hromek), Ferko (46. Hynčica) – Haša (46. Šipka), Silný (67. Haša). Trenér: Vlastimil Chytrý.

Hodonín: Petráš – Privrel, Červinek, Kyselka (75. Hesek), Fojtík – Hesek (46. Víšek) – Holešínský, Švrček (46. Reška), Šturma – Polách – Dovhanyuk. Trenér: František Komňacký.