Tři cenné body domácímu týmu vystřelili Patrik Bančák, Robert Nekarda a Tomáš Páleník. Hostům nepomohla ani vedoucí trefa Petra Poláčka.

Lepší vstup do sezony si Kozojídky nemohly ani přát. I když po prvním poločase by na výhru domácího týmu žádný z fanoušků nevsadil. „Ještě jsem říkal, že když prohrajeme o tři branky budeme rádi,“ přiznává předseda SK Kozojídky Viktor Kolůch.

Nikolčice, které místo Josefa Foltýna v této sezoně vede Jaroslav Minařík, byly v první půli jednoznačně lepší. Hosté na trávníku dominovali, kromě gólu třikrát nastřelili tyč a jednou orazítkovali břevno. „Měli jsme velké štěstí,“ uznal Kolůch.

Domácí brankář Grombíř inkasoval pouze ve 21. minutě, kdy se trefil Poláček. Jinak byli hosté v koncovce žalostní.

V historicky prvním utkání v krajské soutěži - I. B třídě -  fotbalisté Sokola Kobeřice porazili SK Jedovnice 3:2.
Realita postupu z okresního přeboru do kraje? I deset gólů v síti

Kozojídky sice vstoupily do utkání slušně, ale nováčkovský elán jim brzy vyprchal. Hosté se deset minut rozkoukali, další půlhodinu ale protivníka válcovali. „Byla to šance za šancí,“ uvedl domácí šéf. „Soupeř nám dělal obrovské problémy v tom, že nás vysoko a důrazně napadal a nenechal nám prostor na tvoření hry. Nemohli jsme se dostat do tempa ani k míči,“ přidal Kolůch.

Celek z Veselska z útlumu vysvobodila až poločasová přestávka. Ve druhé půli se domácí fotbalisté zvedli a srovnali hru. Kozojídkám pomohl vyrovnávací gól Bančáka, který po centru ze strany chytře přehodil brankáře Vlacha.

V 68. minutě byl v pokutovém území soupeře faulovaný Páleník a sudí Vrbka nařídil pokutový kop. Mazák Nekarda se nemýlil a poslal domácí tým do vedení. Nikolčice se i za nepříznivého stavu snažily útočit. Hosté dobře kombinovali, měli i šance na vyrovnání, další gól už ale nedali.

Zato Kozojídky byly v zakončení téměř stoprocentní. Střelu Nekardy ještě vyrazil hostující brankář, proti dorážce Páleníka už ale neměl nárok.

Nováček už vedení 3:1 nepustil a slavil první tři body. „Jsme nadšený. Po čtyřiceti letech jsme v první B třídě a první zápas po postupu jsme vyhráli,“ radoval se Kolůch.

Známý činovník si výsledku vážil. „Začátek je důležitý. Navíc jsme narazili na kvalitního soupeře, který nás pořádně prověřil,“ prohlásil Kolůch.

Domácí trenér Zdeněk Buček v nedělní premiéře kromě dlouhodobě zraněného kanonýra Březinu postrádal také Kurečku, který byl vyloučen v pohárovém zápase s Blatnicí a dostal trest na jedno utkání.

I. B třída skupina C, 2. kolo -

SK Kozojídky – TJ Družstevník Nikolčice 3:1 (0:1)

Branky: 57. Patrik Bančák, 68. Robert Nekarda z penalty, 88. Tomáš Páleník – 21. Petr Poláček
Rozhodčí: Vrbka – Suchar, Dufek (Hulcký)
Žluté karty: P. Bíla, Vítek, Nekarda – Jilka, Nádeníček, Krejčí
Diváci: 202