Nedělní duel třemi brankami rozhodl domácí útočník Dominik Jakubíček, který nejprve v závěru prvního poločasu vyrovnal na 1:1 a ve druhém poločase dvěma góly dokonal obrat. Vlkoš, kterému patřilo úvodních pětadvacet minut, po přestávce odpadl a zápas nakonec dohrál pouze z povinnosti. „Zklamání je velké. Problémy jsme měli už na srazu v kabině, když nám tři hráči nedošli," prohlásil útočník Vlkoše Miroslav Čada.

Hosté přijeli na Veselsko bez Otruby, Holcmana a Vrány. Prvně dva jmenovaní doplatili na účast na tradičním burčákovém pochodu, Vrána byl zraněný. „Je to věcí disciplíny. I když na tréninky chodí dost kluků, tak někteří z nich odmítají plnit naše pokyny. Hodně zabrat nám dávají i páteční večery. Celkově je to špatné," přiznal Čada.

Oslabený Sokol přitom začal v Kozojídkách dobře. Hosty poslal ve třinácté minutě do vedení Alexandru Nastasa. Ke zkušenému útočníkovi se balon jednoduše dostal po dlouhém nákopu brankáře Šohajdy a Čadově přistrčení. Nastasa už neměl problém prostřelit bezmocného brankáře Hanzelku, který nastoupil místo zraněného gólmana Ustýnka.

Kozojídky se rozjížděly pozvolna. Blízko vyrovnání byl dravý Březina. Bývalý hráč Bzence a Vracova byl sice u míče dříve než hostující gólman Šohajda, ale zblízka mířil těsně vedle.

Domácí tým postupem času převzal iniciativu a začal soupeře přehrávat. Rána Březiny i pokus Kuryviála skončily mimo.

Ve dvaatřicáté minutě se Kozojídky po hezké kombinační hře vyrovnání přece jenom dočkaly, ale radost dorážejícího Kuryviála utnul hlavní rozhodčí Ševeček, který na pokyn asistenta Horňáčka branku kvůli ofsajdu neuznal.

Závěr první půle už byl zcela v režii lídra soutěže. Na 1:1 vyrovnal po Vítkově přihrávce neobsazený Dominik Jakubíček.

Vlkoš si mohl vzít vedení ještě před odchodem do kabin zpět, ale ránu Nastasu zblokovala domácí obrana vedle. „Třicet minut jsme hráli velmi slušně. Dostali jsme se do vedení a byli lepší. Po půlhodině se však utkání zlomilo. Ve druhé půli jsme pouze plnili roli sparingpartnera. Byli jsme pouze do počtu," řekl Čada.

Známý kanonýr měl pravdu. Druhý poločas jasně ovládli domácí. Po úniku Březiny pálil Jakubíček ve vyložené pozici pouze do protihráče, stoper Šrahůlek zase mířil po rohovém kopu nad. Gólem neskončila ani střela Březiny.

Odpor protivníka definitivně zlomil v pětašedesáté minutě Jakubíček, který zaskočil brankáře Šohajdu ranou přes clonícího protihráče.

Vlkoš na rozjetého protivníka neměl. Dezorientovaný obránce Kadleček si navíc dal málem vlastní gól. Výhru Kozojídek a svůj výtečný výkon pečetil čtvrt hodiny před koncem Jakubíček, který po průniku Glozy z poloviny hřiště završil hattrick. „Jsme spokojení. Líbil se mi především náš výkon. Klidně jsme mohli vyhrát i vyšším rozdílem. Vlkoš ukázal, že právem patří do popředí tabulky," uvedl domácí trenér Aleš Domanský.

Ten litoval pouze začátku střetnutí. „Úvod nám utekl. Prvních dvacet minut jsme nehráli dobře. Po inkasované brance jsme se ale zlepšili a dostali do tempa," pronesl Domanský.

Kouč Kozojídek nechválil po nedělním utkání jednotlivce, ale celý tým. „Podali jsme kolektivní výkon. Samozřejmě vyzdvihnout musím Dominika Jakubíčka, který naši hru korunoval hattrickem," řekl Domanský.

Jeho tým se díky výhře udržel v čele soutěže. Před druhým Javorníkem mají Kozojídky už pětibodový náskok. „Byl to moc důležitý zápas," uvědomoval si Domanský. Vlkoš je až čtvrtý. „Nevzdáváme se. Loni jsme po podzimu taky ztráceli na vedoucí tým osm bodů a v předposledním kole ho málem dotáhli. Nic nebalíme, ale moc dobře víme, že ztráta už je velká," dodal Čada.

III.B třída, 10. kolo

SK Kozojídky – TJ Sokol Vlkoš 3:1 (1:1)

Branky: 43., 65. a 76. Dominik Jakubíček – 13. Alexandru Nastasa.

Rozhodčí: Ševeček – Horňáček, Straka (Hulcký).

Žluté karty: Kuryviál, D. Jakubíček – Nastasa, Zálešák, Nenička.

Diváci: 200.

Kozojídky: Hanzelka – Smištík, Šrahůlek, Špiruda, Mikuláček – Vítek (90. M. Jakubíček), Grabec, Gloza, Kuryviál (70. Doupovec) – Březina, D. Jakubíček (78. Krahulec).

Vlkoš: Šohajda – D. Zálešák (68. Nenička), M. Lunga, Kadleček, Otépka (80. Kolařík) – L. Zálešák, Fojtík, Novák, Ingr – Čada, Nastasa.

Více informací ze šlágru třetí třídy najdete ve čtvrtečním vydání Hodonínského deníku Rovnost.