Vinaři v krajském přeboru na podzim kralovali a navíc ještě přepisovali statistiky soutěže. Celek z Hodonínska získal v šestnácti zápasech osmatřicet bodů, což se předtím nikomu nepodařilo. Prvenství drží Zemánkova parta i v sérii výher za sebou a také v sérii zápasů bez inkasované branky.

„Samozřejmě jsme spokojení. Bodů jsme posbírali docela dost. Už bych chtěl asi moc, kdybychom vyhráli úplně všechno," usmívá se Petr Zemánek. Vládce mutěnického týmu mrzí pouze těsná porážka ve Bzenci, kde vinaři přišli v závěrečných minutách o náskok a nakonec v derby padli 3:4. „I když výkon nebyl optimální, tak jsme tam v 85. minutě vedli 3:2. Závěr jsme měli zvládnout lépe. Tehdy nám ještě scházeli Štěpanovský s Ondryášem. Právě jejich zkušenosti se nám v dalších těžkých duelech náramně hodili," pronesl Zemánek.

Jeho tým si i přesto drží před druhými Vojkovicemi slibný sedmibodový náskok. „Pokud se nám tým nerozpadne, tak máme na to, abychom první místo v jarní části sezony uhájili. Já i hráči chceme krajský přebor vyhrát. Co bude potom, se uvidí," řekl Zemánek.

Zimní příprava Mutěnic
25. ledna: Břeclav – Mutěnice (11.00)
31. ledna, Mutěnice – Rajhrad (18.00)
8. února, Mutěnice – Bohunice (14.00)
15. února, Mutěnice – Blatnice (14.00)
19. února, Mutěnice - Prostějov U17 (18.00)
22. února, Mutěnice – Tvrdonice (14.00)
1. března, Mutěnice – Kyjov (14.00)
8. března, Mutěnice - Velké Pavlovice (14.00)
15. března, Líšeň – Mutěnice (15.00)
22. března, Mutěnice – Krumvíř (15.00)

Zlobit Mutěnice ovšem nebudou pouze druhé Vojkovice. Na divizi pomýšlejí hlavně v Ráječku, svoji kvalitu ale mají i Bosonohy, Sparta Brno nebo Jevišovice. „Naším největším soupeřem bude Ráječko, které se v létě hodně posílilo. Hlavně proto jsem čekal, že bude mít Olympia po podzimu víc bodů," uvedl bývalý ligový útočník Zlína a Drnovic.

Přípravu na druhou polovinu sezony absolvuje lídr krajského přeboru v domácích podmínkách. „Trénovat budeme třikrát týdně. V Mutěnicích máme všechno, co potřebujeme, takže nikam jezdit nemusíme. V pondělí bychom měli chodit do tělocvičny, dvakrát v týdnu budeme trénovat venku," informoval Zemánek.

Slovácký celek se opět žádného zimního turnaje nezúčastní. V plánu mají Koštuřík a spol. deset přípravných zápasů. Osm utkání odehrají doma, pouze s Břeclaví a Líšní se utkají venku. „Podařilo se nám sehnat kvalitní soupeře. Vzhledem k tomu, že máme vlastní umělou trávu, tak jsme o turnaji neuvažovali. I kvůli financím. Ušetříme na dopravě i startovném," pronesl Zemánek.

Vedoucí tým krajského přeboru se poprvé sešel v pondělí 13. ledna. Kouč Zemánek už nemůže počítat se Zdeňkem Štěpanovským. Tomu stejně jako Marku Ondryášovi skončilo hostování z Hodonína. Zkušený záložník, který do Mutěnic přišel až v průběhu podzimu, má namířeno do Rakouska.

„Se Štěpanovským mluvím pořád, protože naši synové hrají ve společném týmu. Jsme v kontaktu. Rozhodnou ale finance a my se nemůžeme rakouské nabídce rovnat. Kdyby mu to tam ale nevyšlo, tak bude Zdeněk u nás pokračovat," řekl Zemánek.

Ten má zájem i Ondryáše. „Uvidíme, jak se všechno vyvine a zda se dohodneme s Hodonínem," pravil.

Jinak by měl tým zůstat pohromadě. Šanci v zimní přípravě dostanou i Tomáš Závorka a Jiří Kačer. Oba mladíci se vrátili z půlročního hostování. Závorka byl na podzim v Hodoníně a Kačer v Ratíškovicích. Do přípravy se zapojí i šikovní dorostenci, kteří vedou krajskou třídu.

„Pokud se nám naskytne příležitost, budeme se snažit tým doplnit, protože nemůžeme počítat ani se zraněným Chrámečkem a v prvním kole ani s kapitánem Trávníkem, který byl na Spartě Brno vyloučený," upozorňuje Zemánek. „Času je ale máme," dodal známý kouč.