Hosté středeční zápas rozhodli třemi slepenými brankami za čtvrt hodiny. Po dalších brankách Tomáše Naňáka a Jana Cíchy ve druhé půli se zápas dohrál pouze z povinnosti. Kozojídky navíc v závěru přišly o zbytečně vyloučeného obránce Tomáše Kurečku.

„Zápas se nám hodně těžce hodnotí. Když to shrnu, tak my jsme hráli a soupeř střílel branky. Výsledek je pro nás velmi krutý. V žádném případě neodpovídá tomu, co se dělo na trávníku,“ tvrdí předseda SK Kozojídky Viktor Kolůch.

Hostující trenér Jan Ondra viděl utkání poněkud jinak. „První poločas byl v naší režii. Byli jsme dominantní a dali tři góly. Klidně jsme ale mohli jít do kabin s ještě vyšší náskokem,“ říká blatnický kouč.

Jedno je jisté, oba týmy nastoupily do předkola krajského poháru oslabení. Kozojídkám citelně scházel především kanonýr Ondřej Březina. Nejlepší střelec uplynulého ročníku okresního přeboru laboruje s kolenem a mimo hru bude celý podzim. „Čeká ho operace křížových vazů,“ prozradil nepříjemnou zprávu Kolůch.

Domácí ve středu postrádali také Petra Bílu nebo Patrika Bančáka. K dispozici ještě nebyl ani Martin Chytka, který v létě přišel na přestup z Vracova. Dalšími posilami nováčka I. B třídy jsou zkušený stoper Libor Cileček a krajní bek či záložník Tomáš Páleník.

Fotbalisté Šardic (v červených dresech) přestříleli v prvním předkole krajského poháru rivala z Kyjova 5:4 a postoupili do další fáze jihomoravské soutěže.
Šardice zvládly přestřelku a přes Kyjov jdou v poháru dál

Do Tasova naopak zamířili mazáci Richard Slovák a Jan Smištík, kteří budou hrát za Hroznovou Lhotu B. Změny v létě nastaly i v obci pod svatým Antonínkem. Blatnice získala brankáře Matěje Posoldu, z dorostu Veselí nad Moravou a Uherského Ostrohu se do mateřského oddílu vrátili Tomáš Straka, Jakub Šeda a Tomáš Beňa. Nejvýraznější blatnickou posilu je ale stoper Jakub Linek, který v minulosti nastupoval ve druhé lize za Zlín a naposledy působil v Rakousku.

Proti Kozojídkám ale stejně jako další opory Jakub Cícha, David Vaněk, Vyskočil, Schmeister, nebo Janík scházel. „Máme domluvených šestnáct hráčů, další sháníme,“ říká Ondra.

Jeho tým na hřišti rivala přečkal dvě slibné šance soupeře a pak v krátkém sledu třikrát udeřil. Nejprve se prosadil mladík Naňák. Sedmnáctiletý dorostenec o chvíli později připravil druhý gól pro Štefánka. Třetí úder zasadil zaskočenému soupeři Jan Cícha, který využil další zaváhání domácí defenzivy a ve 14. minutě zvýšil už na 3:0.

Kozojídky vysvobodila až poločasová přestávka. Nekarda a spol. se ve druhé půli zlepšili a začali protivníka přehrávat. „Vypadli jsme úplně ze hry. Soupeř nás jednoznačně převálcoval. V těžkých chvílích nás podržel brankář. Kozojídky měly opravdu hodně šancí,“ uznal Ondra.

Hrbek, Nekarda i Vítek ve vyložených šancích selhali, když pálili pouze do připraveného gólmana Posoldu. „Ve druhém poločase jsme Blatnici dvacet minut nepustili na naši polovinu, žádný gól jsme ale nedali. Zato Blatnice dvakrát udeřila a bylo po zápase,“ posteskl si Kolůch.

Na druhé straně Grombíř tolik štěstí neměl a po rychlých výpadech Blatnice dvakrát inkasoval. Na 4:0 upravil Naňák, kterému míč předložil Štefánek. Výhru a postup účastníka I. A třídy skupiny vzápětí stvrdil Jan Cícha. „Všechny góly jsme dali po rozebrání soupeřovy obrany a po akcích ze strany,“ těší Ondru.

I když se sto padesát diváků fotbalem bavilo, zápas se dohrál pouze z povinnosti. „Poslední půlhodina už byla zcela zbytečná,“ míní hostující trenér. „Domácí neměli morální síly výsledek zvrátit, my jsme si za rozhodnutého vyzkoušeli některé věci,“ přidává Ondra.

Kozojídky navíc deset minut před koncem přišly o vyloučeného Kurečku, který fauloval unikajícího protihráče a musel pod sprchu.

Zatímco domácí hráči mají před startem nejnižší krajské soutěže o čem přemýšlet, Blatnice si otestuje výkonnost v dalším předkole proti Ratíškovicím.

Krajský pohár JmKFS, 1. předkolo - 

SK Kozojídky – FK Blatnice 0:5 (0:3)
Branky: 11. a. 64. Tomáš Naňák, 14. a 67. Jan Cícha, 13. Jaroslav Štefánek
Rozhodčí: Hulcký – Štipčák, Daněček
Žluté karty: Kurečka, Hrbek – Beňa
Červená karta: 80. Tomáš Kurečka (Kozojídky)
Diváci: 150
Kozojídky: Grombíř – Kurečka, O. Bíla, Cileček, Páleník - Vítek, Nekarda, Matuška, Janíček (58. Červenka) - Hanzelka (71. Grossman), Hrbek.
Blatnice: Posolda – Beňa, Straka, K. Vaněk (71. Kolář), Peřina – Vavřík, Rybníkář, Šeda, Cícha - Štefánek, Naňák.