Kyjovští fotbalisté po závěrečném hvizdu sudího Kuglera výsledek brali. Přitom v nedělním zápase dlouho pomýšleli na výhru. Za nepříznivého stavu 0:2 ale byli rádi, že před stovkou diváků urvali alespoň bod. „Pocity jsou smíšené, protože doma jsme chtěli vyhrát. Bohužel strašně se nadřeme na branku. Místo toho, abychom proměnili šance a vedli, tak přestaneme hrát a inkasujeme. Pak výsledek složitě honíme. V závěru jsme naštěstí vydřeli alespoň bod," uvedl nový kouč Kyjova Jaroslav Kalinec, který mužstvo převzal pár dní před startem jara. Na první výhru ale stále čeká. „Dva dny jsem nad tím přemýšlel. V Kyjově jsem ale hrával, znám lidi i prostředí. Ke klubu mám vztah, tak jsem do toho šel. Hlavním cílem je záchrana. Bohužel nejsme góloví," prohlásil Kalinec.

Jeho tým měl v prvním poločase mírně navrch, ale ve finální fázi a koncovce se trápil. V dobrých pozicích selhali Rubík s Klimešem, gól nedali ani další domácí hráči.

I Dražovice v prvním poločase několikrát zahrozily. Nebezpečný byl především útočník Tomáš Pelc, který ale v 17. minutě ani nadvakrát nedotlačil balon do sítě. Následně pálil Král vedle a hlavička Pelce po centru zprava skončila mimo.

Góly a klíčové chvíle přišly až po přestávce. Domácí Novák střílel těsně vedle a Rubík hlavičkoval po centru Riedla v těžké pozici nad.

Kyjov nehrál špatně, ale směrem dopředu příliš nebezpečný nebyl. Naopak hosté se s přibývajícími minutami čím dál častěji tlačili do zakončení a v 62. minutě celek z Vyškovka poprvé udeřil. Po Pelcově přiťuknutí se umístěnou ranou k pravé tyči prosadil nekrytý Martin Pospíšil. Kyjovský gólman Vinca neměl nárok. Vzápětí ale domácí brankář chyboval, když nepříliš umístěnou střelu pouze vyrazil a dorážející Pelc neměl problém balon uklidit do sítě.

Kyjov to nezabalil. Kouč Kalinec poslal na hrot náhradního gólmana Kůřila. Navrátilec ze Bzence na sebe upozornil při nepřímém kopu, když po Čadově přiťuknutí mířil vedle a pak nebezpečně hlavičkoval, ale gólman Dražovic Šedý dobře zasáhl.

Hosté mohli za stavu 2:0 své vedení ještě pojistit, ale střelu Pelce pozorný Vinca vyrazil a trestný kop kapitána Vlacha šel o kousek nad.

Závěr patřil jednoznačně domácím, kteří zvýšili úsilí a skóre v závěrečné čtvrthodině srovnali. Kontaktní branku zaznamenal Lukáš Klimek, vyrovnání zařídil v nastaveném čase Kuchař, který proměnil penaltu správně nařízenou za ruku hostujícího stopera Vlacha.

Dvaadvacetiletý zadák poslal balon prudce pod břevno, hostující gólman neměl nárok. „Byl jsem určený již před zápasem. Sice jsem byl trochu nervózní, ale věděl jsem dopředu, kam to kopnu. Povedlo se mi to přesně, takže jsem rád, že jsme v závěru vydřeli alespoň bod," uvedl při odchodu ze hřiště Dominik Kuchař. I v něm se po utkání praly smíšené pocity. „V prvním poločase jsme soupeře přehrávali a měli několik šancí. Po přestávce jsme však nezachytili začátek a museli zase dotahovat náskok soupeře. Je to škoda, protože pokud by se hrálo o něco déle, tak výsledek otočíme," dodal Kuchař.

Kyjov zůstal v tabulce první A třídy předposlední. Před čtrnáctým Mikulovem má šestibodový náskok.

1. A třída skupina B, 16. kolo

FC Kyjov 1919 – Sokol Dražovice 2:2 (0:0)

Branky: 79. Lukáš Klimeš, 92. Dominik Kuchař z penalty – 62. Martin Pospíšil, 66. Tomáš Pelc

Rozhodčí: Kugler – Urbánek, Tichánek (Richtr)

Žluté karty: Kuchař, Rubík, Kůřil – Pelc, Vlach, Voborný

Diváci: 120

Kyjov: Vinca – Kuchař, Holeček, Měsíček, Jančík – Rubík (67. Kůřil), Riedl, Čada, Bartoň, Novák (81. J. Klimeš) – L. Klimeš

Dražovice: Šedý – Král, Vlach, Křap, Galia – Starý, Šmerda, Pospíšil (93. Macháček), Svoboda (84. Voborný) – Pelc, Palla (73. Jakeš)