„Zápas byl jednoznačně v naší režii. Celé utkání jsme byli lepší a zaslouženě jsme zvítězili,“ uvedl kyjovský trenér Miroslav Čada, který měl na Vyškovsku k dispozici kompletní tým.

Hosté ze Slovácka poprvé zahrozili ve 4. minutě, kdy šel Klimeš sám na domácího gólmana Rotrekla, ale přehodil i dražovickou branku. Kyjov udeřil až po centru kapitána Riedla. Jeho přihrávku zužitkoval dorážející Kuchař. Tentýž hráč pak mohl skóre zvýšit, ale Rotrekl ránu do šibenice bravurním zákrokem vyrazil na roh. Po něm už se hosté radovali. Centr Čady uklidil do sítě neobsazený Dufek. Po čtvrthodině hry tak hosté vedli 2:0.

Kyjovští měli v prvním poločase další šance, ale v koncovce už nebyli přesní. Po centru Riedla a šanci Dufka výborně zasáhl dražovický gólman, který následně vytěsnil další ránu zkušeného kyjovského útočníka směřující pod břevno. Unikajícího Klimeše zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího.

Dražovice se první půlhodinu pouze bránily. Po první vážnější akci zápasu se ale radovaly. Po nákopu za hostující obranu a zaváhání kyjovských stoperů se prosadil Voborný, jenž míč poslal do protipohybu brankáře Měchury. V závěru prvního poločasu měl velkou šanci Klimeš, ale šanci promarnil.

Kyjov měl i ve druhém poločase herně navrch, v zakončení ovšem nebyl dlouho přesný. Navíc domácí měli v bráně výtečného Rotrekla, jenž skvěle zneškodnil hlavičku Bartoně. Dorážku Čady zase zblokoval jeden z domácích hráčů.

Další příležitost měl Klimeš. Jeho únik zastavila dražovická obrana, dorážka Dufka šla nad. Kyjov uklidnil až zkušený obránce Michal Dulovecz, který hlavou po rohu Riedla zvýšil na 3:1.

Dražovice závěr absolutně nezvládly. Nejprve byl v 76. minutě po druhé žluté kartě vyloučený domácí Pospíšil, vzápětí hřiště opustil kapitán Vlach, který musel zchladit hlavu za vulgární kritiku rozhodčího.

Hosté se proti devíti nikam nehnali, ve velkém vedru drželi balon a čekali na konec. „Utkání jsme v pohodě dohráli,“ řekl Čada. V poslední minutě šel sám na gólmana střídající Svoboda, ale svůj samostatný nájezd nedal. „Tentokrát jsem spokojený. Hra i výsledek mě potěšily,“dodal kyjovský kouč.

Blatnice prohrála vysoko 0:4 a je předposlední

Po hodech přichází půst, což se znovu potvrdilo na hřišti v Rakvicích, kde gólově i bodově vyšli naprázdno fotbalisté Blatnice. Celek z Veselska před týdnem vyřídil Rohatec 5:1, v sobotu však prohrál na Břeclavsku vysoko 0:4 a v tabulce I.A třídy skupiny B klesl na předposlední místo.

Hostům sobotní duel vůbec nevyšel. „Do utkání jsme šli s cílem zvítězit, protože i když jdou zvěsti, že sestupuje pouze poslední Břeclav, já určitě nechci skončit předposlední. Chtěl jsem, aby kluci ukázali, že fotbal hrát umějí. Zápas v Rakvicích jsme brali vážně, utkání nám ale vůbec nevyšlo,“ uznal blatnický kouč Jan Ondra.

Jeho tým se proti organizovaným a takticky velmi dobře hrajícím Rakvicím těžko prosazoval. „Soupeř v devíti lidech bránil střed hřiště a čekal na nás, s čím na něj vyrukujeme. My jsme si s tím vůbec neporadili. Nevěděli jsme, jak máme útočit. Navíc jsme se znovu nevyvarovali hrubé chyby, kterou domácí tým potrestal,“ uvedl Ondra.

Rakvice udeřily ve 44. minutě, kdy zaváhání v hostující rozehrávce potrestal útočník Luděk Kubiš. Domácí už předtím měli několik slušných příležitostí, brankář Zeman ale své spoluhráče stejně jako v předcházejících zápasech bravurními zákroky skvěle podržel.

Zato Blatnice na Břeclavsku v první půli vystřelila pouze jednou. Janík po pohledné kombinaci zakončoval těsně vedle. Jinak hosté vůbec nebezpeční nebyli.

I druhá půle se nesla ve stejném duchu. Blatničtí fotbalisté se snažili kombinovat uprostřed hřiště, ale žádnou pořádnou šanci neměli. Zato hráči Rakvic dobře bránili, trpělivě čekali na chyby protivníka a po brejkových akcích stříleli branky. Na 2:0 zvýšil po hodině hry Adam Havlena, třetí gól vzápětí přidal Kubiš a triumf Rakvic završil střídající dorostenec Pavel Halady. „My jsme za celý druhý poločas v podstatě nevystřelili na branku,“ řekl Ondra. Podle něj Rakvice zvítězily zcela zaslouženě. „Nebyli jsme schopní vůbec ničeho,“ dodal blatnický kouč, který měl o víkendu k dispozici dvanáct hráčů. Jediným náhradníkem byl Kamil Vaněk. „Sezonu už nějakým způsobem dohrajeme, ale pak přijde kritické období. Buď se seženou hráči, nebo se to rozpustí,“ dodal Ondra.