Dvakrát se proti bývalému klubu prosadil zkušený útočník Martin Dufek, další branky vítězů zaznamenali Michal Dulovecz a Zdeněk Bartoň.
„Boršice mě hodně zklamaly. Na to, že hrají krajský přebor, jsem od nich čekal víc. I když jim chybělo několik hráčů, herně jsme je přehráli. Byli jsme lepší a zaslouženě jsme vyhráli,“ řekl domácí trenér Miroslav Čada.

Ten do sobotního zápasu povolal pět dorostenců. V kyjovské sestavě nechyběl ani šestnáctiletý gólman dorostu Pavel Gebhart.

Účastník jihomoravské první A třídy v první půli udeřil dvakrát. Pokaždé se střelecky prosadil Martin Dufek. Zkušený forvard se nejprve trefil po vytříbené akci Kuchaře s Klimešem, když čtyřiatřicetiletý fotbalista zakončoval do prázdné branky. Ještě v první půli Dufek vystihl nepřesnou rozehrávku soupeře, obešel i gólmana a pohodlně zvýšil na 2:0.

Hosté příliš nebezpeční nebyli, přesto ve 47. minutě výsledek snížili. Přesně do šibenice se trefil Ohnutek. „Byla to první střela na naši branku,“ poznamenal Čada.

Kyjovští fotbalisté však soupeři z Uherskohradišťska rychle odskočili na dvougólový rozdíl. Po rohovém kopu se prosadil zadák Michal Dulovecz. Na konečných 4:1 upravil středopolař.

Ratíškovice deklasovaly Starý Poddvorov

Až na Valašsku si posily pro jarní část sezony vyhlédlo nové vedení ratíškovického fotbalového klubu. Dres Baníku by mohli nosit Lukáš Maléř z Rožnova pod Radhoštěm a Jan Štreit, který naposledy působil ve Viganticích.

Oba hráči nastoupili i v sobotním přípravném zápase proti Starému Poddvorovu. „Věřím, že se vedení klubu podaří jejich příchod dotáhnout do konce. Zájem z naší stany je eminentní. Oba by pro nás byli velkými posilami. V týdnu budou jednání pokračovat, snad to dotáhneme do konce,“ věří nový kouč Baníku Petr Kotásek.

Jeho tým v zimní přípravě nijak nezářil, proti Starému Poddvorovu však naznačil možný potenciál. Účastník první A třídy na umělé trávě v Mutěnicích deklasoval soupeře z okresního přeboru 6:1. „Chtěli jsme hrát už na přírodní trávě, ale naše tréninkové hřiště bylo podmáčené, takže jsme museli nastoupit v Mutěnicích. Poprvé jsem byl spokojený. Konečně jsme bojovali, předvedli jsme i slušné akce,“ řekl Kotásek.

Ratíškovice, kterým Pod Búdama scházeli středopolaři Vrba s Jankůjem, měly od začátku střetnutí jasně navrch a svoji převahu vyjádřily i brankově. Skóre otevřela nová akvizice Štreit. Druhý gól přidal Michal Voříšek a poločasovou pohodu završil Konečný. „Sestava pro první poločas byla silnější, po prostřídání už šel výkon mužstva dolů. Ve druhé půli tempo nebylo bůhvíjaké,“ prohlásil Kotásek.

Baník i po změně stran na umělém trávníku kraloval a svůj náskok ještě navýšil. Mezi střelce se podruhé zapsal Voříšek, ve druhé půli se prosadili také Macek s Tomanem.

Starý Poddvorov debakl zmírnil až v poslední minutě, kdy pokutový kop proměnil Kašík. V té chvíli už ale branku Starého Poddvorova hájil ratíškovický gólman Chromý, který na posledních dvacet minut zaskočil v týmu soupeře za zraněného Beneše.

Fotbalisté Vacenovic si před tradičním koštem vína s chutí zastříleli. Parta kouče Bezoušky na tréninkovém hřišti deklasovala sousední Vracov 8:0.

Hosté velký odpor nekladli. „Vracov si dal hned na začátku vlastní gól. Pak jsme přidali tři slepené branky a bylo hotovo. Kluci si s chutí zahráli i zastříleli. Naopak hosté pořádnou šanci neměli,“ uvedl vacenovický kouč Petr Bezouška, který dal za rozhodnutého stavu šanci i hráčům béčka. Naopak v domácí sestavě scházel mazák Radek Příkazský.

Dobrou formu potvrdili i fotbalisté FC Veselí nad Moravou. Druhý tým první A třídy i bez trenéra Hrotka, který byl na horách, přehráli Štítnou 4:1.

Doma se dařilo i Svatobořicím. Spartak na tréninkovém hřišti porazil Moravský Žižkov 5:1. „Byli jsme lepším týmem a hlavně ve druhém poločase mohli dát ještě více branek, ale celkově jsme spokojení,“ hlásil jednatel svatobořického klubu Kamil Maršálek.

Přípravný fotbal
Víkendové výsledky:
FC Kyjov 1919 – Boršice 4:1 (2:0), Martin Dufek 2, Michal Dulovecz, Zdeněk Bartoň – Tomáš Ohnutek.
FC Veselí nad Moravou – Štítná 4:1 (3:0).
Ratíškovice – Starý Poddvorov 6:1 (3:0), Michal Voříšek 2, Jan Štreit, Pavel Konečný, Daniel Macek, Pavel Toman – Lukáš Kašík z penalty.
Vacenovice – Vracov 8:0 (5:0), Tomáš Knotek 2, Marian Rehák, Miroslav Sladký, Michal Jakubíček, Kryštof Brhel, Martin Krist, vlastní.
Svatobořice – Moravský Žižkov 5:1 (2:1), branky Svatobořic: Pavel Šalša 2, Zbyněk Toman, Petr Šimeček, Marek Změlík.
FK Šardice – Vnorovy 3:6, Milotice B – Ždánice B 8:2 (4:0).
Dolní Bojanovice – Velké Pavlovice 1:1 (0:1), branka Dolních Bojanovic: Esterka.
Ždánice – Žarošice 7:1 (2:1), Lukáš Marčík 4, Petr Handlíř 2, Vladimír Beker – Jakub Chromý.
Žádovice – Sobůlky 1:3 (0:1), branky Sobůlek: Vlastislav Kostiha, Petr Vyhňák, Michal Petula.
Dambořice – Krumvíř 5:1 (1:1), branky Dambořic: Václav Matula, Marek Matula, Karel Půček, Petr Hovězák, Jakub Luskač.
Nenkovice – Bošovice 4:1 (0:0), Viktor Válek 2, Jan Polcr, Peter Kováč – vlastní.
Velká nad Veličkou – Dolní Němčí 5:3, branky Velké nad Veličkou: Robin Janda 2, Milan Mikéska, Marek Spazier, Filip Koželuha.
Čejč – Starý Poddvorov 4:2 (4:2), branky Čejče: Kot 2, J. Koliba, Bohun.
Mikulčice B – Nesyt Hodonín 4:1.
Věteřov – Strážovice 3:7.
Hrubá Vrbka – Suchov 5:5.
Moravská Nová Ves – Boleradice 3:2.