„Na nikoho se neohlížíme. Soustředíme se sami na sebe. Chceme hrát pěkný fotbal. Proti Rajhradu už to mělo hlavu a patu. I lidem se to muselo určitým způsobem líbit. Pouze mě mrzí, že jsme nedali v prvním poločase pět branek. Jenom Kučera měl tři tutovky. Snad si to hráči schovali na další zápasy,“ uvedl kyjovský kouč František Ondrůšek.

Ten poslal do boje stejnou sestavu jako před týdnem proti Moravskému Krumlovu.Jedenáctka vyvolených důvěru náročného kouče splatila, na výhru se však nadřela. „Naše vítězství je zasloužené, ale zase tak lehce se nerodilo. Ke třem bodům jsme se protrápili. Hra ale nebyla špatná. Hráči konečně pochopili můj záměr. Soupeře chceme přehrávat pohybem, nápaditostí a hrou po křídelních prostorech. Proti Rajhradu jsme dali dvě hezké branky, ale mělo jich být minimálně osm,“ pronesl Ondrůšek.

Kyjov se poprvé osmělil v sedmé minutě. Režný ovšem mířil přímo do hostujícího brankáře Franzbergera. Ten si poradil i se stříleným centrem Kučery i hlavičkou Režného.

Domácí byli v první půli jednoznačně lepší, další tutovku zahodil Kučera. Skóre se neměnilo po hlavičce Horňáka, slabé střele Kučery, tečované střele Macka ani ráně Vančury.

Rajhrad zahrozil v úvodní části pouze dvakrát. První rána šla vedle, druhou střelu zneškodnil brankář Chvojka.

Kyjovu pomohlo střídání. Nevýrazného Hušku nahradil Zdeněk Možíš. Favorit měl ale na začátku druhého poločasu i štěstí, když se tečovaná střela hostů otřela o tyč Chvojkovy branky.

Domácí měli ale herně navrch, v koncovce se však neuvěřitelně trápili. Před brankou Rajhradu postupně selhali Vančura, Možíš a Dvořák. Střeleckou nemohoucnost utnul v 56. minutě Jaromír Kučera, který svojí osmou letošní trefou poslal slovácký celek do zaslouženého vedení.

Za dalších deset minut se prosadil i Kučerův parťák z útoku Režný. Hbitý forvard mohl v závěru přidat další branku, ale lobem minul branku soupeře. V posledních minutách zahodil dvě tutovky Macek, který nejprve dorážel vysoko nad, a pak pálil těsně vedle.