Na městském stadionu v Kyjově zavládlo v neděli po poledni velké zklamání. Rozčarovaný z výkonu mužstva byl také domácí kouč Miroslav Čada, který neměl pro své svěřence pochopení. „Rozkopal jsem polovinu kabiny,“ přiznal kyjovský trenér, kterému více než ztráta dvou bodů vadil špatný přístup, laxnost v zakončení a podcenění protivníka. „Herně to nebylo zase tak špatné. Vypracovali jsme si spoustu šancí, Martin Dufek jich měl snad deset. Bohužel nám ani čtyři góly k výhře nestačily,“ kroutil hlavou Čada.

Břeclavští dokázali malý zázrak, neboť v Kyjově od 44. minuty hráli bez vyloučeného Tkadlece a čtvrt hodiny před koncem se jim zranil gólman Turek, takže do branky musel jeden z hostujících hráčů. I přesto mladý tým MSK urval senzační bod, kterým jim k záchraně 1.A třídy stačit rozhodně nebude.

Hosté začali v Kyjově lépe a v 7. minutě se ujali vedení, když se hlavou prosadil nepokrytý Úlehla. Tentýž hráč Břeclavi měl v první půli ještě jednu šanci, ale Měchura jeho střelu vyrazil na břevno. Domácí gólman si pak poradil také s únikem Ianosteace. Zbytek první půle jednoznačně patřil Kyjovu, který výsledek s přehledem otočil. Vyrovnání po samostatném nájezdu zařídil útočník Dufek. Zkušený forvard po centru Riedla ve 22. minutě završil obrat. Na poločasových 3:1 upravil Kuchař, který bezpečně proměnil penaltu nařízenou za ruku Tkadlece. Ten byl za volejbalový zákrok správně vyloučen.

Domácí tým mohl v úvodní části vstřelit další góly, ale v koncovce nebyl přesný. Střelecky se soužil hlavně Dufek. Bývalý hráč Boršic ve vyložené pozici dvakrát hlavičkoval vedle a dvakrát střílel nohou mimo. Dorážku Kuchaře po rohu zase vyhlavičkoval hrající hostující trenér Konečný na brankové čáře, Klimeš zase v úniku pálil do připraveného gólmana Turka.

Kyjovský kouč Čada poslal za stavu 3:1 do hry náhradního brankáře Gebharta i další dorostence, Bochýnka, Michala Bartoně a Macháčka. Slovácký celek dál soupeře mačkal, v zakončení se však neuvěřitelně soužil. Balon do sítě nedostali Riedl s Bartoněm ani Klimeš, který v dalším samostatném úniku střílel vedle. Stejně si vedl o chvíli později Kuchař. Dufek zase trefil pouze gólmana a později hlavou také tyč.

A tak přišel trest. Úlehla z trestného kopu snížil na 3:2. Dominik Kuchař ale vzápětí po Klimešově asistenci vrátil Kyjovu dvoubrankový náskok. To hlavní ale mělo teprve přijít. Nejprve po nešťastném střetu se střídajícím Macháčkem musel do nemocnice hostující gólman Turek, který měl tržnou ránu na pravé ruce.

Hosté ale žádného náhradníka neměli, a tak musel do branky jeden z hráčů. Břeclavští mladíci se v závěru neuvěřitelně semkli a v devíti lidech srovnali z 2:4 na 4:4. Nejprve hostující Pavlík prošel přes celé hřiště, obešel i gólmana Gebharta a zasunul balon v klidu do sítě. V poslední minutě pak šikovný šestnáctiletý dorostenec zřejmě z ofsajdové situace rozhodl o dělbě bodů.

Blatnice prohrála v Krumvíři 0:5 a je předposlední

Fotbalisté Blatnice klesli v tabulce 1.A třídy skupiny B na předposlední místo. Celek z Veselska ve 22. kole nestačil na vedoucí Krumvíř, kde vysoko prohrál 0:5. Dvakrát se trefil Pavel Hoša, po jedné brance přidali Jaromír Valenta a střídající Štěpán Rozkydal s Vítězslavem Charvátem.

„Krumvíř potvrdil roli favorita a zaslouženě vyhrál,“ řekl hostující trenér Jan Ondra. Blatnice přijela na Břeclavsko bez náhradníků a několika opor. Hostům scházeli Janík, Vyskočil nebo Štefánek. V základní sestavě Blatnice se po dlouhé době objevil čtyřicetiletý stoper Libor Cileček. Ani zkušený zadák ale debakl neodvrátil. „Soupeř byl snaživý, fotbal ale hrál pouze na vlastní polovině. My jsme celý zápas útočili a hráli do plných,“ uvedl kouč Krumvíře Viktor Linhart.

Favorit poprvé udeřil už v 5. minutě, kdy se prosadil útočník Valenta. Ještě do přestávky zvýšil Hoša na 2:0. Další šance fotbalisté Krumvíře neproměnili. Blatnice se pouze bránila a směrem dopředu nijak nebezpečná nebyla. Většina akcí hostů končila daleko od domácí branky.

Vedoucí tým krajské soutěže měl i ve druhé půli navrch, v zakončení ale nebyl přesný. Favoritovi k navýšení skóre pomohly až změny v sestavě. Kouč Linhart po hodině hry stáhl ze hry útočníky Petra Zvoniče s Valentou a na trávník poslal Rozkydala s Charvátem. Oba žolíci se trenérovi odvděčili brankou. Na 3:0 zvyšoval Rozkydal, čtvrtý gól přidal Charvát. Triumf Krumvíře v závěru pečetil velmi dobře hrající Hoša. Oslabená Blatnice se na výraznější odpor nezmohla.
Pod svatým Antonínkem tak mají po další porážce o čem přemýšlet. V neděli Ondrova parta hostí doma Rohatec. Krumvíř o den dříve čeká bitva o první místo ve Veselí nad Moravou.