Kyjovského kouče Čadu těšil pouze výsledek a zisk tří body. K výkonu mužstva však měl oprávněné výhrady. „S hrou, kterou jsme předvedli, jsem velmi zklamaný. Tak špatně, jak jsme hráli proti Velké, jsme hráli pouze proti Ratíškovicím. Velká byla od třicáté minuty lepší. Hosté měli více šancí. My jsme však dali gól a nakonec byli šťastnější,“ řekl Čada. Podle něj se na hře Kyjova podepsala účast většiny hráčů na sobotním Majálesu v Brně. „Byli tam všichni dorostenci a šest hráčů áčka. Jelikož se všichni vrátili ráno, bylo to hodně složité,“ uvedl Čada.

Kyjov přitom začal s Velkou dobře a už v 9. minutě se dostal do vedení. Po přihrávce Kuchaře se prosadil Riedl. Hosté se po inkasovaném gólu rychle otřepali a začali okresního rivala přehrávat.

Blízko vyrovnání byl po půlhodině hry Janda. Jeho hlavičku z malého vápna zázračně na brankové čáře zneškodnil gólman Měchura. Od té chvíle převzal celek z Horňácka iniciativu a byl rozhodně aktivnějším a nebezpečnějším týmem. Dalekonosná rána Jandy skončila těsně mimo.

I Kyjov však měl šance. Záložník Bartoň se ocitl sám před Sládečkem, ale mířil vedle. Tentýž hráč pak připravil příležitost pro Klimeše, jenž z malého vápna překopl velickou branku.

Po změně stran už domácí pouze bránili hubený náskok. Zato Veličané se snažili o vyrovnání, ale v koncovce se trápili. Samostatné nájezdy Horáka a Spaziera skvěle vyřešil gólman Měchura. Hráčům Kordárny nepomohly ani standardní situace, po kterých několikrát neúspěšně doráželi. Kouč Hainc ve druhé půli vysunul na hrot stopera Ondřeje Spaziera. Statný zadák sice vyhrával hlavičkové souboje pro spoluhráče. Ti se však ve finální fázi i zakončení soužili. „Na podzim jsme po podobných výkonech inkasovali čtyři branky, teď jsme vyhráli 1:0. Je vidět, že se nás na jaře drží i štěstí,“ dodal Čada.

Blatnice přišla o náskok i body

Už šest zápasů čekají fotbalisté Blatnice na druhou jarní výhru. Celek z Veselska neuspěl ani ve Vyškově, kde podlehl rezervě třetiligového týmu 1:3. Hostům k lepšímu výsledku nepomohla ani vedoucí trefa Petra Vavříka. Domácí tým zásluhou Ondřeje Levčíka skóre ještě do přestávky srovnali. Zajímavý duel po změně stran dvěma góly rozhodl střídající Tomáš Fialka.

„Z utkání mám pocit zmaru a smutku. Zápas byl dlouho v naší režii. Bohužel to dopadlo obráceně,“ uvedl hostující trenér Jan Ondra.

První půlhodina patřila domácímu týmu, který Blatnici převyšoval pohybem i kombinací. „My jsme nebyli schopní výraznější spolupráce, abychom se dostali na polovinu soupeře,“ řekl Ondra. Paradoxně to byli hráči Blatnice, kteří otupili tlak soupeře vedoucím gólem. Hosté udeřili po prvním vážnějším útoku. Ve 25. minutě se trefil Vavřík. Od toho okamžiku Blatničané převzali iniciativu a začali zahazovat šance. Největšími spalovači byli Janík se střídajícím Vyskočilem. Ani jeden z nich zblízka nedokázal překonat zkušeného brankáře Kollára. „První poločas měl správně skončit pět jedna pro nás,“ míní Ondra. „Stačilo, aby kluci dali střelu kolem trenýrek brankáře a mohlo být rozhodnuto,“ přidává mladý kouč.

Místo toho vyškovská rezerva udeřila. Po překopnutí hostující obrany levý obránce Levíček vyhrál souboj nad Peřinou a srovnal na 1:1.

Utkání i po přestávce bylo hodně ofenzivní. Ve druhém poločase měly šance oba týmy. „Zápas klidně mohl skončit 5:5,“ tvrdí hostující kouč.

Fotbalisté Blatnice ale nebyli v koncovce přesní. Nedařilo se hlavně navrátilci Vyskočilovi, který v jasné šanci netrefil ideálně míč. Po pohledné akci a přihrávce ze strany mířil těsně vedle střídající David Vaněk.

Béčko Vyškova nepříjemné chvíle přečkalo a vzápětí udeřilo. V 65. minutě překonal Zemana domácí Fialka. Tentýž hráč pak v závěru dalekonosnou ranou pečetil domácí triumf. „Nechci říct, že to za stavu 1:2 byla z naší strany křeč, ale domácí měli po prostřídání navrch. Náhradníci Vyškova na tom byli rychlostně lépe než my,“ uznal Ondra.

Hosté hráli v závěru vabank, na vyrovnání ale nedosáhli.