„Přípravu jsme zahájili se stejnými hráči, jaké jsme měli k dispozici na konci podzimní části soutěže," uvedl trenér Vracova Karel Lejsal. Jeho týmu první polovina divizního ročníku příliš nevyšla. Nováček uhrál v šestnácti zápasech pouze dvanáct bodů, proto se po polovině soutěže krčí na poslední šestnácté příčce. Na třinácté Otrokovice ztrácí celek z Hodonínska pět bodů.

Vracovští se sice na jaře pokusí vylepšit svoje postavení a soutěž zachránit, hlavním cílem ale nejspíše bude důstojně dohrát divizi. „Zatím je brzy něco říkat. Nevím, zda k nám přijde někdo nový, nebo naopak někdo odejde. Pokud se něco stane, tak nejdříve v polovině února. Něco připraveného máme, ale uvidíme, jakým způsobem se k tomu postaví naši sponzoři a další lidé. Pokud budeme mít peníze, přijdou noví hráči. Bez financí zůstane vše při starém," říká Lejsal, který působil v klubu i jako místopředseda.

To už ale neplatí. Zkušený funkcionář totiž na svoji funkci stejně jako předseda Sádovský rezignoval. „Patnáctého února máme valnou hromadu. Už teď vím, že jedna podstatná věc se ve Vracově změní. Já ani Petr Sádovský rozhodně nebudeme statutárními zástupci klubu," překvapil Lejsal.

Nováček soutěže na podzim nebojoval jenom se soupeři, ale také s početnou marodkou a vlastní nedisciplinova­ností. Svěřenci kouče Karla Lejsala obdrželi v šestnácti zápasech hned pět červených karet. Dvakrát byli vyloučeni Ondřej Lejsal se Zýbalem, jednou zápas nedohrál David Šmahaj.

„To mě velmi mrzí. V jednu chvíli jsme měli tři vyloučené a čtyři zraněné hráče, což je moc. Červené karty byly naše hloupost, ale na druhé straně pokud bychom byli kompletní, uhráli bychom o čtyři body víc," míní Lejsal.

Ten se musel na podzim obejít bez dlouhodobě zraněného středopolaře Žurovce, v řadě zápasů scházeli Vracovu i Kotásek, Procházka, Beck a Krupica. „Zdravotní problémy k fotbalu patří. Nám se v minulých sezonách zranění vyhýbala, teď to na nás přišlo. Věřím, že se kluci dají v zimě dohromady a o záchranu se popereme," řekl Lejsal, který stále postrádá Radka Žurovce.

Bývalý hráč Brna a Hodonína si v polovině srpna zlomil holenní a lýtkovou kost. Po několika opracích není zkušený středopolař stále fit. „Věřím tomu, že bych se mohl na trávníku objevit už v polovině jarní části sezony. Nechci ale předbíhat. Zatím není nic jistého," uvedl na konci listopadu Žurovec.

Divizní tým se žádného zimního turnaje neúčastní. V únoru a březnu odehrají Vracovští několik přípravných zápasů. „Hrát budeme s týmy z vyšší i nižší soutěže. Naši formuje otestuje například Břeclav, Kyjov nebo Mutěnice," informoval Lejsal.

Béčko Vracova se přihlásilo na zimní turnaj do Kyjova. Podle Lejsalových slov ale hráči prvního týmu doplňovat rezervu nebudou. „Asi tam nikdo hrát nebude," říká kouč Vracova.

Celek z Hodonínska bude trénovat v domácích podmínkách třikrát týdně, žádné soustředění ani tréninky na umělé trávě pod osvětlením divizní celek neplánujeme.