Brněnský Start šestnáct bodů, Krumvíř patnáct, Rajhrad třináct. Bodové náskoky prvních týmů na jejich nejbližší pronásledovatele v nižších jihomoravských fotbalových soutěžích jsou až na jedinou výjimku propastné. O nejvyšší příčce se v posledním kole rozhodne jen v B skupině I. B třídy mezi Slovanem Brno a Zbraslaví, které dělí jediný bod.

Jinde už lídři můžou zvolnit tempo. Nebo najdou jinou motivaci. „Rozhodli jsme o vítězství čtyři kola před koncem. Slavili jsme, ale novináři vyštrachali, že bodový rekord naší soutěže je nějakých šestašedesát bodů. Měli jsme jich tehdy devětapadesát a chtěli jsme ho překonat,“ řekl manažer Krumvíře Josef Káňa.

O rekordním zápisu B skupiny I. A třídy rozhodli Krumvířští sobotní výhrou nad Lednicí 4:1. „Závěr sezony jsme ale nehrotili. Dva kluci byli například minulý víkend na vinařském mistrovství Evropy ve Slovinsku. Dva další klíčové hráče už šetříme kvůli zraněním. Chci, aby se vyléčili. V základu tak nastoupil i sedmnáctiletý dorostenec,“ popsal Káňa.

Roman Pivarník.
Zbrojovka jako první zahájila přípravu na druhou ligu. Pivarník chce pět posil

Tým se v příští sezoně představí v krajském přeboru. „Rozhodli kluci, kteří postup vykopali,“ dodal.

O soutěž výš se posune i RAFK Rajhrad. „Příští rok máme stoleté výročí a chtěli jsme ho slavit minimálně v I. A třídě a povedlo se. Když zkvalitníme konkurenci na třech postech, můžeme v ní hrát důstojnou roli,“ liboval si předseda klubu Vladimír Štěpánek.

I v základní sestavě vedoucího týmu C skupiny I. B třídy si zahráli dorostenci a hráči, kteří na jaře spíš střídali. „Některé opory odložily povinnosti na dobu, kdy už nás jejich absence nebude bolet. Před týdnem v Mikulově jsme měli hodně zraněných a nepřítomných, proto nastoupil i vedoucí týmu Pavel Máša. Na střídání jsme měli jednoho hráče – trenéra Jaroslava Janoška,“ popsal úsměvnou situaci.

Náskok lídrů:
Krajský přebor:
1. Lanžhot 66 bodů
2. Bohunice 57

I. A třída skupina A:
1. Start Brno 66
2. Kuřim 50

I. A třída skupina B:
1. Krumvíř 68
2. Hroznová Lhota 53

I. B třída skupina A:
1. Pačlavice-Dětkovice 54
2. Rájec-Jestřebí 45

I. B třída skupina B:
1. Slovan Brno 57
2. Zbraslav 56

I. B třída skupina C:
1. RAFK Rajhrad 60
2. Kozojídky 47