Remízu proti Hodonínu zařídil dvěma góly sváteční střelec a stoper brodského ČSK

Dal jste oba góly, můžete je popsat?

První gól byl z takové trmy vrmy. Dostal se ke mně přetažený balon a hlavičkoval jsem do sítě. Prostě jsem byl ve správný čas na správném místě. Řekl bych, že to byl takový šťastný gól. Druhý gól jsem balon jenom líznul gólmanovi do protipohybu, takže maximální spokojenost.

Nejnebezpečnější hráč Hodonína byl asi exligový Tomáš Polách. Souhlasíte?

Jasně, je to velice šikovný fotbalista, ale chtěl bych říct jednu věc. Hodonín má hodně kvalitní mančaft, bod bereme, na podzim jsme tam vyhráli a v tabulce jsme pořád před nimi. Byl to hodně běhavý zápas, ke konci už jsem nemohl ani chodit. První půlku jsme byli lepší, druhou už nám docházely síly. Projevila se kvality Hodonína a jejich sehranost. Mají tam přece jenom ligové hráče, my máme mladé a běhavé kluky. Bod jsme si vydřeli.

Měli jste v průběhu informace, jak hraje další kandidát postup Blansko?

Neměli. My jsme se na zápas proti Hodonínu těšili, bylo tady mraky lidí, kteří nás přišli povzbudit. V minulých sezonách jsme hráli většinou o záchranu. Proti Hodonínu jsme si utkání užili. Jsem rád, že hrajeme pořád o přední příčky, neříkám, že o postup, ale o přední příčky.

Živíte pořád naději na třetí ligu?

Jasně, živíme. Pokud se to podaří, tak to bude super, máme ještě dva zápasy do konce soutěže. Uvidíme, jak bude hrát v posledních kolech Blansko.

Byl to váš nejdůležitější zápas v kariéře?

Už jsem hrál důležité zápasy. Byl jsem na evropském šampionátu amatérů, ale dneska to byl zápas za klub, ve kterém jsem vyrůstal. Bydlím tady, takže to bylo jedno z nejdůležitějších utkání mojí kariéry. Byl to dobrý zápas, asi se spravedlivým výsledkem, nakonec to ocenili i diváci. Asi to půjdeme někam oslavit, počítám s tím, že budu muset za ty dvě branky i něco zaplati i do společné pokladny.

Na zápase bylo rekordní návštěva. Už jste zažil v Uherském Brodě podobnou atmosféru?

Zažil jako divák, když jsem se chodil na Uherský Brod ve druhé lize. Jako hráč určitě ne. Tak plné ochozy už tady dlouhou nebyly, asi už je tady ani dlouho neuvidíme.

V minulé sezoně jste bojovali o záchranu, dvě kola před koncem letošní sezony jste v samé špičce tabulky. Jak byste to vysvětlil?

Máme zkušenou osu mužstva a dobře poskládaný mančaft. Máme mladé, dravé a běhavé kluky, ale musím říct, že jsme měli ve spoustě zápasů i kus štěstí, ale to ke sportu patří. Momentálně si prostě žijeme svůj sen o postupu do třetí ligy. Za čtrnáct dnů uvidíme, jestli to byl jenom sen, doufám, že zůstaneme alespoň na bedně.

Může být současné postavení i díky změně, ke které došlo v zimní přestávce trenéra?

Každý trenér má něco jiného, kouč Ondrůšek byl ráznější, impulsivnější. Máme v mančaftu hodně mladých kluků, stavil před ně velké cíle a možná byl na ně až moc tvrdý. Martin Onda s hráči víc komunikuje, myslím si, že nám to pomohlo. Je to vidět i podle postavení v tabulce, pohybujeme se v jiných vodách než v uplynulých sezonách.