Celek z Kyjovska obsadil v poslední sezoně pátou příčku. I když je vedení klubu s konečným umístěním spokojeno, hlavně v úvodu soutěžního ročníku nebylo v Moravanech všechno ideální.

„Sezona pro nás začala špatně, ale závěr jsme měli skvělý. Kvůli absencím, početné marodce, vyloučením a nedisciplinovaností některých hráčů jsme párkrát nastoupili v jedenácti hráčích a ztratili zbytečné body, ale v posledních čtyřech zápasech jsme naplno bodovali a díky tomu jsme se posunuli na páté místo v tabulce," uvedl předseda Slavoje Moravany Albín Ondříšek.

Zkušený funkcionář hodnotí poslední sezonu pozitivně. „Chtěli jsme hrát ve středu tabulky, ale nakonec jsme skončili o něco výš, takže musíme být spokojení," řekl Ondříšek.

Ten potvrdil, že v Moravanech došlo v letní přestávce ke změně trenéra. Kouče Jaroslava Kalince nahradil na lavičce Slavoje Vladislav Mořický. Bývalý lodivod Bohuslavic a Šardic působil naposledy ve Vacenovicích. „S trenérem Kalincem jsme se rozešli v dobré. Po třech letech se rozhodl skončit. Možná se k nám ještě někdy vrátí, ale teď cítil, že už nemá týmu co dát," pronesl Ondříšek.

Další výraznou změnou je příchod zkušeného zadáka Romana Klimeše. Jednačtyřicetiletý fotbalista nastoupil v československé a české lize v šedesáti zápasech a dal jeden gól. Kromě Baníku Ostrava a Liberce působil i v Třinci a ve Vítkovicích. Klimeš se domů vrací z Rakouska, kde dlouho hrál.

„Jinak by měl kádr zůstat stejný. Ještě budeme jednat s Osvětimani o hostování Romana Udržala, kterého bychom chtěli získat na přestup. O žádných odchodech nevím," pravil Ondříšek, který si nenechal ujít ani páteční narozeninový duel Moravan s trenéry mládeže a hráčkami ligového Slovácka. „Petr Vlachovský slaví třicet let, navíc se z něj stal magistr. Takže v rámci oslav uspořádal takový zápas, který sice neměl náboj jako běžný mistrovský duel, ale určitě se bylo na co dívat," pronesl Ondříšek.