Domácí v klání vedli pouze jedinkrát a to na začátku třetí minuty, kdy po chybné rozehrávce hostů skórovala střelkyně středečního večera Patrnčiaková, která zvládla nasázet do sítě Černých andělů úctyhodných sedmnáct gólů. „Mrzí mě začátek zápasu, kdy jsme ztratili tři až čtyři balony za sebou při vysunuté obraně a soupeř to okamžitě potrestal. My jsme si při oddechovém čase něco k tomu řekli, a myslím, že potom už to bylo lepší. Začali jsme se střelecky prosazovat a nakonec jsme z toho vytěžili dvě minuty před koncem poločasu příjemnou remízu 15:15,“ řekl trenér domácího týmu René Gärtner.

Nicméně Mostečanky ve zbývajícím čase do konce první půle dvakrát skórovaly. Navíc jejich hráčka Szarková, která patří k oporám házenkářské slovenské reprezentace neproměnila ve třicáté minutě sedmimetrový hod. V kabině hostujících hráček bylo co rozebírat, protože před pohárovým zápasem v Holandsku nešlapalo družstvo z Mostu podle papírových předzápasových prognóz.

„Dojeli jsme do Hodonína s jinými představami, a musím pochválit domácí za výkon zejména v prvním poločase, kdy jsme je po našich vlastních a nedisciplinovaných chybách postavili na koně. O přestávce bylo v šatně trochu rušněji, ale spíše jsem chtěl holky namotivovat, nakopnout a hlavně vrátit do hry. Bylo pro nás důležité dostat klání pod naši kontrolu, což se nám ve druhém poločase podařilo a za co jsem rád. Tento celek už má za sebou víc podobných zápasů a hráčky vědí, jak s tím naložit,“ sdělil kouč Černých andělů Peter Dávid.

K nejlepším střelkyním pátečního klání patřila Mária Olšovská, která zaznamenala dvanáct branek.
První porážka házenkářek z Hané: na palubovce veselských panenek

Ve sedmačtyřicáté minutě vedli Andělé o deset branek (30:20), a tak zákonitě hostující lavička dala šanci mladým nadějím, které přivezla na jih Moravy. „Závěr utkání jsme dohrávali se šikovnými dorostenkami, kterým jsem věřil a věděl jsem, že v útočné fázi dokážou vstřelit i branku. Je pravda, že v obraně to trochu vázlo, ale dá se to u nich omluvit nevyhraností a nezkušeností. Vím, že i takové hráčky potřebují dostat příležitost na palubovce, a ne jen sedět na lavičce, a proto jim dávám šanci,“ zakončil hostující lodivod Dávid.

Hodonínským házenkářkám se podařilo v pětapadesáté minutě snížit na 25:31, a v tom se podruhé probudilo v utkání i domácí publikum, nicméně dva zasloužené ligové body putují na sever Čech. „Chci holky pochválit, že to nezabalily i potom špatném úvodu prvního a druhého poločasu. Myslím si, že zápas jsme dohráli se ctí a já jsem za to spokojený,“ ukončil své hodnocení středeční předehrávky šestého kola MOL Ligy kormidelník Hodonína Gärtner.

HK Hodonín – DHK Baník Most 29:35 (15:17)

Sestava Hodonín: Vanda Nejezchlebová, Barbora Zichová - Alžbeta Tóthová 1/0, Valerie Smetková 2/0, Petra Jadamíková 0/0, Andrea Jastrábová 0/0, Zuzana Klásková 0/0, Natálie Gärtnerová 0/0, Šárka Pospíšilová 2/0, Nikola Kalinová 3/0, Annamária Patrnčiaková 17/4, Hedvika Nováková 1/0, Simona Višňovská 3/0, Jana Furyová 0/0, Sarah-Evelína Slobodová 0/0, Michaela Budayová 0/0
Nejvíce branek - Most: Michaela Borovská 6/0, Adéla Stříšková 6/0, Sára Kovářová 6/1, Dominika Zachová 5/0, Simona Szarková 4/1
Rozhodčí: Bečička, Horák
Diváci: 200

LUCIE BYDŽOVSKÁ

Hodonínští fotbalisté zvítězili nad Otrokovicemi.
Rozhodla Poláchova penalta. Hodonínští fotbalisté přehráli Otrokovice 3:1