Vinařům zápas se čtvrtým týmem páté slovenské ligy nevyšel. Domácí se sice zásluhou Marcela Čepila brzy dostali do vedení, ale Nafta výsledek dvěma góly otočila. Vyrovnání zařídil v 7. minutě Dominik Nemec, obrat dokonal čtvrt hodiny před koncem sobotního střetnutí Filip Kučera.

„Výkon ani výsledek dobré nejsou. Sice jsme se brzy ujaly vedení, ale zápas nebyl z naší strany příliš dobrý. Udělali jsme velké množství chyb. Balon nám dělal problémy," řekl mutěnický trenér Petr Zemánek, který v předposledním přípravném zápase postrádal Koplíka s Vydařilým, duel s Gbely nedohrál ani Lamáček. „Dal jsem prostor klukům z dorostu, kteří by nám mohli na jaře pomoct. Kosí nás zranění, kterých je hodně, a protože máme celkem úzký kádr, musíme hledat další varianty," uvedl Zemánek.

Ten věří, že se marodi stihnout do začátku jarních bojů uzdravit. „Koplík má svalové problémy, Vydařilý zase výron kotníku," hlásil kouč vinařů.

Devátý tým divize D ve víkendovém utkání udeřil hned ve 2. minutě. Svůj samostatný únik s přehledem proměnil Marcel Čepil. Gbely dokázaly odpovědět hodně rychle. Brankáře Kratochvílu překonal po nedůrazném odkopu dorostence Pavelky nekrytý Nemec.

Slovácký celek měl sice po většinu utkání herně navrch, ale kombinace brzdily časté nepřesnosti. Do zakončení se domácí hráči tolik nedostávali. I tak ale mohli vinaři přidat další branky. Koštuřík, Holešinský, Čepil ani Bíza nedokázali své příležitosti proměnit.

Podobně vypadala i druhá půle. Mutěnice se sice snažily, ale většina akcí končila daleko před brankou slovenského týmu. Gbely taky mnoho šancí neměly. Nakonec se však radovaly z vítězství, když vyrovnaný, ale průměrný zápas rozhodl v 76. minutě Kučera.

„Utkání splnilo účel. Vyzkoušeli jsme nového brankáře i stoperskou dvojici. Právě na těchto pozicích nám scházeli hráči. Kluci zápas zvládli. Herní projev sice nebyl až tak dobrý, dali jsme ale dva góly a soupeř jenom jeden, což rozhodlo. Byli jsme šťastnější," uvedl hostující trenér Peter Baumgartner.

Bývalý záložník ratíškovického Baníku přivezl Pod Búdy slušný mančaft s pár individualitami. „Letos jsme mužstvo dali do kupy. Chceme hrát dobrý fotbal a v tabulce být nahoře. I když jsme v páté lize čtvrtí, postupové ambice nemáme," pronesl Baumgartner.

Mutěnice čeká už pouze jedno přípravné utkání. V sobotu se vinaři doma střetnou se Slavičínem. „Doufám, že nám počasí dovolí, abychom na přírodní trávě, kam se všichni nesmírně těšíme, odehráli nejen generálku, ale abychom na ní i trénovali," věří Zemánek.

Celek z Hodonínska do jarních odvet povede s kapitánskou páskou Radek Benešovský. Toho si vybrali spoluhráči. „Překvapilo mě to, ale nic se u mě nemění. Na tuto roli jsem byl zvyklý z Hodonína, kde jsem byl kapitánem celý dorost. Důvěra mě těší, pokusím se kluky nezklamat," řekl rodák ze Šardic, který odehrál proti Gbelům pouze první poločas a po přestávce z lavičky sledoval počínání svých spoluhráčů. „Určitě jsme zklamaní. V zápase jsme udělali spoustu chyb. Musíme zlepšit hlavně komunikaci a na hřišti na sebe s kluky více mluvit. Věřím, že na přírodní trávě budou naše výkony lepší. Gbely jsou srovnatelný soupeř s těmi předchozími," dodal Benešovský.

Přípravný fotbal

FK Mutěnice – TJ Nafta Gbely 1:2 (1:1)

Branky: 2. Marcel Čepil – 7. Dominik Nemec, 76. Filip Kučera

Rozhodčí: Tichánek

Diváci: 50

Mutěnice: Kratochvíla (46. Horecký) – Pavelka, Kupčík, R. Benešovský, Hanák – Holešinský, Bíza, Hromek, Lamáček – Koštuřík, M. Čepil (Trávník, Chromeček, Varmuža, Piškula, Koutný, L. Benešovský).