O tom, že je třeba výsledky v přípravě brát s nadhledem, se tento týden přesvědčil devátý tým divize D. Středeční depresi po prohře s Rohatcem vystřídala se změnou počasí i mnohem lepší nálada. Mutěničtí fotbalisté hlavně ve druhé půli proti třetiligistovi předvedli výborný výkon a po zásluze se radovali z nerozhodného výsledku. „Při lepší koncovce a více štěstí mohl být výsledek ještě příznivější," trefně poznamenal šéf FK Mutěnice Petr Blaha.

S jeho slovy souhlasil i domácí trenér Petr Zemánek. „Mě může akorát mrzet neproměnění několika vyložených šancí. Proti Břeclavi jsme si vypracovali spoustu tutovek, branky jsme ovšem dali pouze dvě. Klidně jsme mohli vyhrát, ale pro mě je hlavně důležité, že jsme se zvedli a ukázali charakter," prohlásil kouč vinařů, který se proti Břeclavi musel obejít bez Chromečka, Hromka, Kupčíka a Jakuba Čepila.

Celek z Hodonínska se ovšem dokázal bez některých hráčů obejít a proti třetiligovému týmu podal dobrý výkon. „Hráli jsme mnohem lépe než v předcházejících dvou zápasech. Hlavně středeční duel s Rohatcem nám vůbec nevyšel. Proto mě těží, že hráči přistoupili k zápasu mnohem lépe. Kluci makali, bojovali," chválil svěřence Zemánek.

Jeho tým vstoupil do utkání velmi aktivně. Hned ve 2. minutě pálil Koplík. Vzápětí Lamáček našel výtečným pasem Koštuříka. Toho vychytal hostující brankář Prokop. Následně byl na hranici pokutového území faulován Holešinský, ale Michal Bíza střílel z přímého kopu jenom do Prokopovy náruče.

Postupně se však začali osmělovat i hosté. V 27. minutě rychlík Horváth přetlačil nového mutěnického kapitána Benešovského a zkušeně překonal Horeckého. Od tohoto okamžiku převzali hráči MSK iniciativu a svoji převahu korunovali další brankou.

Na rohový kop si naskočil Lošťák a jeho hlavičku směřující do sítě nešťastně tečoval do vlastní branky mladík Bíza. „První půle byla z naší strany celkem slušná. I když začátek byl z naší strany vlažný, utkání jsme měli za stavu 2:0 pod kontrolou," řekl kouč Břeclavi Karel Bečka.

Vinaři to však ani za nepříznivého stavu 0:2 nezabalili. Naopak, druhá půle vyzněla jednoznačně pro Mutěnice, které tentokrát hrály maximálně zodpovědně a s velkou chutí. V 52. minutě mohl potrestat faul na svoji osobu Holešinský. Ten ale hlavou ve výhodné pozici minul branku. Podobnou situaci přinesla i 60. minuta, kdy rovněž hlavou mohl trestat svůj faul Koštuřík.

V té chvíli už ale domácí prohrávali pouze o gól. V 57. minutě vybídl Čepil ke střele Koplíka. Tečovaná rána mutěnického středopolařa jen těsně minula branku a kopal se roh. Na centr Bízy si naskočil Holešinský, který hlavou snížil na 1:2.

Vinaři dál účastníka MSFL přehrávali. Po dalším centru Bízy střílel do břevna Trávník. Vyrovnání zařídil až Holešinský. Rychlonohý forvard po úniku a ideální přihrávce Koštuříka se štěstím prostřelil trochu nejistého střídajícího brankáře Vojtěcha Bízu.

Šance přinesla i závěrečná pětiminutovka. Lošťák snad v jediné dobré pozici MSK ve druhém poločase hlavičkoval po rohu mimo. Když se neujala ani střela mutěnického Trávníka, soupeři se rozešli smírně 2:2. „S druhým poločasem jsem krajně nespokojený. Po přestávce nám nefungovalo téměř nic," zlobil se Bečka.

Hostující trenér měl výhrady především k přístupu některých hráčů. „Asi si myslí, že se v zápase musí střídat, což opravdu není pravda. Nikdo nebude mít místo v prvním mužstvu zadarmo," říká Bečka.

Ten Pod Búdama postrádal útočníka Pospiše a Brazilce Carvalha. Na cestě jsou i další zahraniční akvizice. „Rusové by měli dorazit na začátku března. V té chvíli bychom měli být kompletní," uvedl Bečka.

Zatímco čtrnáctý tým MSFL divizní Hodonín porazil 3:1, na Mutěnice nevyzrál. Bývalý kouč Hrušek a Tvrdonic ovšem nechtěl okresní rivaly srovnávat. „Je to jednoduché, protože každý zápas je jiný. Prostě Hodonín u nás prohrál, v Mutěnicích jsme remizovali," dodal Bečka.

FK Mutěnice – MSK Břeclav 2:2 (0:2)

Branky: 58 a 72. Radim Holešinský – 27. Antonín Horváth, 42. Michal Bíza vlastní. Rozhodčí: Ševela – Januszica, Vymyslický. Diváci: 60.

Mutěnice: Horecký (46. Šupa) – Pavelka, Benešovský, Varmuža, Vydařilý – Holešinský, M. Bíza, Koplík (71. Hanák), Lamáček (46. Trávník) – Koštuřík, M. Čepil.

Břeclav: Prokop (46. V. Bíza) – Košut, Zezula, Lošťák, Dobšíček – Jurčík, Paděra, Simandl, Wallisch – Giertl, Horváth (Tetur, Nešpor, Svoboda).