„Domácí prokázali obrovskou bojovnost, nasazení, těžko jsme se prosazovali. Taková výhra je pro mě cennější, než kdybychom v zápase jasně dominovali,“ prohlásil hostující trenér Zemánek.

Jeho tým po další těsné výhře zůstává v tabulce krajského přeboru na třetím místě. V 18. kole totiž uspěl jak vedoucí Tišnov, tak i druhá Bystrc.

Soupeři Mutěnic v boji o první místo rovněž bodovali na hřištích soupeře. Švancara a spol. uspěli v Bohunicích, Dosta přetlačila Novosedly. „Protivníky nesledujeme, soustředíme se na sebe a své výkony,“ říká Zemánek.

Jeho tým se na další tři body pořádně nadřel. Hosté, kteří přijeli na utkání bez obránce Vydařilého, ve Vojkovicích promrhali hlavně úvodní dvacetiminutovku. „Hráli jsme přímo katastrofálně. Nebyli jsme schopní si přihrát balon,“ přiznal Zemánek.

Zato Vojkovice favorita zaskočily jednoduchou hrou. Hostům dělaly velké problémy nakopávané balony, se kterými si dlouho nevěděli rady. Domácí byli za svoji bojovnost a aktivitu poprvé odměněni v 9. minutě, kdy se trefil Poláček. Favorit se s přibývajícím časem probral a skóre srovnal. Po chytré přihrávce Marcela Čepila se prosadil Dalibor Koštuřík. „Byl to gól roku,“ poznamenal mutěnický předseda Petr Blaha.

Místo toho, aby vinaři protivníka dorazili, do přestávky ještě jednou inkasovali. Gólmana Šupu těsně před odchodem do kabiny překonal Kvarda a Vojkovice znovu vedly.

Hostům pomohla až poločasová přestávka. Mutěnice se ve druhé půli zlepšily a soupeře zatlačily. Favorit držel balon a slušně kombinoval, do vyložených šancí se ovšem nedostával. „Bylo jen otázkou času, kdy se nám podaří vyrovnat,“ uvedl Zemánek.

To se v 67. minutě povedlo střídajícímu Lamáčkovi. Šestadvacetiletý záložník, který krátce předtím vystřídal Benešovského, po pohledné akci a přihrávce Jiřího Maršálka zblízka doklepl balon do sítě a srovnal na 2:2.

Vinaři vycítili šanci a dál se tlačili do koncovky. Rozuzlení přinesla až poslední minuta. Když už se obě mužstva smiřovala s dělbou bodů, přišel křižný pas Trávníka na Lamáčka. Ten posunul míč připravenému Drápalovi, který našel Jiřího Maršálka. Bývalý hráč Hodonína naservíroval balon k Novotnému a důrazný mutěnický zadák zařídil hostům tři body.