Domácí v úvodu zápasu dostali severomoravský celek po tlak, z něhož vytěžili několik šancí. Mutěnice zatápěly hostům hlavně z pravé strany. Zejména možnost Škripce ve 27. minuty po přihrávce Molnára volala po gólu. „Prvních dvacet minut jsme měli výborných. Vypracovali jsme si tři vyložené šance, ale pokud z toho nedáme jeden dva góly, tak nemůžeme vyhrát,“ poznamenal domácí trenér Igor Matůšek. Udeřilo však na druhé straně. Rychlý brejk Frýdku zakončil přesně Lukáš Myšínský. Domácí byli v tomto okamžiku nekoncentrovaní, protože akce předcházející gólu záváněla penaltovým zákrokem na Škripce. Mutěnice se pokusily rychle srovnat, ale Škripec napálil míč pouze do břevna.

Do kabin se však domácím podařilo vyrovnat. Na přímý kop Štěpanovského naskočil Malušek a bylo 1:1. Do druhé půle měli lepší vstup Frýdečtí, když přímý kop Němce s podporou větru skončil za gólmanem Petrem. „Jak je to jednoduché poznamenal hostující brankář Dittert. Mutěnice se snažily vyrovnat, ale po rohu Zapletala a Bílkově prodloužení zazvonila pouze tyč.

Další velkou možnost měli domácí v 89.minutě, když byl domácí hráč faulován v pokutovém území. Brankář Dittert však Bubenkovi penaltu chytil. Zápas však ještě nekončil. Po následném odkopu fauloval Molnára Pernikář. Mutěnický útočník oplácel, a tak mířili do kabin oba o minutu dříve. „Byly tam určité emoce. Tohle si hráč nemůže dovolit, aby se po faulu ohnal po soupeři,“ potvrdil domácí kouč. Po následném přímém kopu se dostal míč k Bubenkovi. Ten na podruhé ve velké šanci nezaváhal a k tyči vyrovnal.

„Druhý poločas nebyl tak kvalitní jako první. Jsem rád, že jsme vyrovnali v závěru utkání,“ dodal Matůšek Hosté nekokázali unést vyloučení, vyrovnání a rozloučili se se slovy: „Vypadni!“, což nepotřebuje další komentář. V ochozech mutěnického stadionu se objevil známý gólman Petr Kouba, jenž vybírá gólmana na mistrovství světa dvacetiletých. V jeho hledáčku uvízl mutěnický Petr. „Hráči už jsou v podstatě vybraní. Ale jsem rád, že jsem měl tu možnost vidět Radka Petra v akci,“ uvedl bývalý vicemistr Evropy Petr Kouba.