Utkání sice mělo být sehráno již minulý víkend, ale v Jihlavě sněžilo tak hustě, že se statily i lajny. Tak komise ČMFS pro Moravu přeložila zápas na tuto sobotu.

Mutěničtí mají dobré první poločasy, což potvrdili i na umělé trávě v Jihlavě. Vinaři ukázali raketový start. Běžela druhá minuta, Helísek napřáhl z pětadvaceti metrů a vymetl pavučiny v jihlavské šibenici. „Byla to jeho první branka za Mutěnice. Takový gól se nevidí ani v první lize,“ uznale pokyvoval mutěnický kouč Vladimír Hruška.

Před přestávkou zvýšily Mutěnice na 2:0. Po rohovém kopu se levačkou trefil Brychta.

Do druhé půle nastoupili Mutěničtí jako vyměnění a málem jim utekly body mezi prsty. Po hodině hry snížil tečovanou střelou Šamánek. A o čtrnáct minut později vyrovnal z přísně nařízené penalty Rabušic. „Hráčům chyběla zodpovědnost. Za stavu 2:0 si mysleli, že se nemůže nic stát. Bylo to úplně stejné jako v Bystrci, dokonce jsme inkasovali i skoro ve stejných minutách,“ vzpomněl čtrnáct dnů starý duel Hruška. Toho chtěli ještě více využít domácí. „V tuto chvíli jsem věřil, že naši euforii přetavíme ve vítězný gól,“ přál si jihlavský trenér Roman Kučera.

Nestalo se tak a tentokrát vinaři neztratili ani dva body jako v Brně. Deset minut před koncem vyslal Bílek do gólové pozice Válka, který se nemýlil – 3:2 pro hosty. „Kluci podali poctivý výkon, ale proti kvalitnímu soupeři nezvládli rozhodující momenty zápasu,“ uzavřel pozápasové hodnocení Kučera.

Jihlava B – Mutěnice 2:3 (0:2), 60. Šamánek, 74. Rabušic – 2. Helísek, 41. Brychta, 80. Válek, diváci: 100.

Jihlava B: Štěpanovský - Benda, Havránek, Nešpor, Naniaš (80. Niederle) - Hušbauer, Chlup, Vácha, Cihlář - Šamánek, Rabušic.

Mutěnice: Blaha – Brychta, Zemánek, Jašíček, Kováč – Válek, Bubenko, Bílek, Helísek – Drábek, Kořínek.

Mutěnice tak zakončily podzim na třetí příčce. „Na to, jak máme úzký kádr, k čemuž přispělo i zranění výborných hráčů Bubenka s Obalem, tak to bylo slušné. Zklamaný ale jsem z několika zápasů, kde nám uniklo šest bodů (Karviná, Bystrc a Zábřeh),“ shrnul ve zkratce výsledky mutěnického podzimu Vladimír Hruška.

Hráči však ještě nekončí. „V Mutěnicích ještě budeme trénovat do poloviny prosince. Na jaro se ještě chceme porvat o postup,“ upřesnil mutěnický trenér.
Samotná zimní příprava začíná mutěnickým fotbalistům 7. ledna příštího roku. Nebudou chybět přípravné zápasy s týmy zvučných jmen. Na úvod to bude prvoligový Zlín, pak následují Šardice, kandidát na postup do Gambrinus ligy – Opava, Fulnek a juniorka Slovácka.

Fotbalové jaro začne v Mutěnicích v polovině března a přes zimu se dají očekávat posily. „Doufám, že se nám podaří rozšířit hráčský kádr na šestnáct až sedmnáct fotbalistů,“ prozradil Vladimír Hruška.